АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Рекомендовані джерела

Читайте также:
  1. A. Internet-джерела
  2. IV. Складіть список КК зарубіжних держав, які перекладені на українську чи російську мову, вкажіть джерела, в яких вони опубліковані.
  3. Автотранспортні джерела викидів Д1...Д4
  4. Будова Сонця. Джерела його енергії
  5. Бюджетне право як підгалузь фінансового права, його предмет, система та джерела
  6. ВИБІР ДЖЕРЕЛА ЖИВЛЕННЯ
  7. ВИКОРИСТАНІ ТА РЕКОМЕНДОВАНІ ДЖЕРЕЛА
  8. Вимоги до роботи над літературними джерелами
  9. Гідродинамічні об’єкти – джерела небезпечних факторів.
  10. Гносеологія і методологія Нового часу. Проблема методу і джерела знання. Раціоналізм і емпіризм
  11. Державні запозичення можуть здійснюватись тільки тоді, коли вичерпані інші джерела формування доходів держави або коли доцільно обмежити рівень оподаткування.
  12. Джерела

1. ДСТУ ГОСТ 7.1: 2006. Бібліографічний запис. Бібліографічний опис. Загальні вимоги та правила складання; (ГОСТ 7.1 – 2003, ІDT) [Текст]. – Замість ГОСТ 7.1 − 84; чинний з 2007-07-01. – К., 2007. – 47 с. – (Система стандартів з інформації, бібліотечної та видавничої справи).

2. Курсова і дипломна роботи: вимоги України [Електрон. ресурс] // Херсонський державний університет: [офіц. сайт] – Режим доступу: http://www.university.kherson.ua/. – Назва з екрану.

3. Методичні рекомендації до написання курсових та дипломних робіт [Електрон. ресурс] // Херсонський державний університет: [офіц. сайт] – Режим доступу: http://www.university.kherson.ua/. – Назва з екрану.

4. Основні вимоги до структури й оформлення кваліфікаційних робіт [Електрон. ресурс] // Херсонський державний університет: [офіц. сайт] – Режим доступу: http://www.university.kherson.ua/. – Назва з екрану.

5. Пономарів О.Д. Стилістика сучасної української літературної мови: підручник / О.Д. Пономарів. – Вид. друге, стер. – К.: Либідь, 1993. – С. 92–101.

6. Приклади оформлення бібліографічного опису у списку джерел, який наводять у дисертації, і списку опублікованих робіт, який наводять в авторефераті [Текст] // Як правильно оформити дисертацію та документи атестаційної справи: зб. нормат. док. з питань атестації наук. кадрів вищої кваліфікації / Ю. І. Цеков (упоряд.). – [Вид. 2-ге, випр. й допов.]. – К.: Редакція «Бюлетеня Вищої атестаційної комісії України»; Толока, 2010. – С. 25-29.

Практична частина

Зредагуйте речення наукового стилю, дотримуючись принципів об’єктивності, логічної послідовності, точності, однозначності, ясності, стислості, відсутності надмірної образності й емоційності.

1. На наше власне переконання, філософські надбання відомого філософа Ніцше досить вдало схарактеризував класик української літератури: «Змію, людину, сонце та орла Благословив він у високих горах…»… 2. Гнівно затаврував винуватців трагічного нещастя геніального вченого Паскаля Дені Дідро. 3. У роботі зроблено дослідження функції префіксів через їх характерну рису – участь у процесі внутрішньочастиномовного словотвору. 4. Художник вніс вагомий внесок у мистецьку скарбницю своєї рідної країни, відтворивши у власних творах красу рідного краю. 5. На сьогоднішній день у сучасній науці нашого погляду дотримуються такі науковці, як І. Павлов, В. Бехтерєв, І. Сєченов.

2. Оформіть записки науковців у зв’язні тексти, використовуючи непряме цитування.

А) Л.В. Щерба [Щерба, с. 100-101]: слово – частина речення, яку ми можемо, не змінюючи значення, уживати самостійно, тобто у вигляді окремого речення.

Л. Блумфільд [Блумфильд, с. 23]: слово – мінімальна вільна форма; форма, яка має здатність вимовлятися окремо і яку не можна поділити на частини, компоненти, здатні вживатися у висловленні окремо.

О.І. Смирницький [Смирницкий, с. 105]: слово – лексична одиниця, характер якої визначуваний синтаксично.

 

Б) М. Грушевський [Грушевський, с. 75]: Нарід український не забув Богданови того добра, якого хотїв для України славний гетьман. Він оспівав Богданові дїла в піснях і думах, як нї одного з гетьманів. Він донїс сї піснї і думи до наших часів, як не донїс такої памяти нї про кого і нї про що в усїй історії українській!

І. Крип’якевич [Крип’якевич, с. 170]: Козацькі самостійницькі стремління заломлювались і безнастанно, повстання за повстанням спливали кров’ю, але ці змагання поновлювалися постійно з дедалі більшою енергією. У довголітній боротьбі витворився цінний державницький матеріал, що тільки чекав будівничого, який ужив би його для завершення будови. Цим будівничим став Богдан Хмельницький.

І. Огієнко [Огієнко, с. 48]: Революція на своє чоло поставила Богдана Хмельницького – пізніше гетьмана України, людину для свого часу, безумовно, сильну та надзвичайно талановиту.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)