АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПРАКТИЧНІ ЗАНЯТТЯ ДЛЯ ДЕННОЇ ФОРМИ НАЧАННЯ

Читайте также:
  1. A) способом формирования банковских ресурсов из недепозитных источников
  2. A) это основные или ведущие начала процесса формирования развития и функционирования права
  3. A. формируется фотохимический туман
  4. Cущность, виды, источники формирования доходов. Дифференциация доходов населения.
  5. D. Формирование структуры отдела
  6. E) формирование правительства из членов партии, располагающих большинством мест в Парламенте
  7. I. Організація студентів до практичного заняття
  8. I. Організація студентів до практичного заняття
  9. I. Поняття необережності, як форми вини.
  10. I. Формирование дисциплины.
  11. I.2 Реформирование и современная структура банковской системы РФ.
  12. III. ОПЛАТА ПРАЦІ, ВСТАНОВЛЕННЯ ФОРМИ, СИСТЕМИ, РОЗМІРІВ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ Й ІНШИХ ВИДІВ ТРУДОВИХ ВИПЛАТ

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Львівський національний університет імені Івана Франка

Кафедра теорії та філософії права

 

«ЗАТВЕРДЖУЮ»

Завідувач кафедри теорії та філософії права

доктор юридичних наук, професор

Луць Л.А.

________________________

ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ

З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

ПП 2. 01 «МЕТОДОЛОГІЯ ПРАВОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ»

Підготовки магістра

Галузі знань 0304 «право»

Спеціальності 8.03040101 «правознавство»

 

 

засідання кафедри теорії та філософії права

від «___» _____________ 2012 року №____

 

 

Львів, 2012 рік


Вступ

 

Практичні заняття є однією із форм засвоєння навчального матеріалу.

Метою практичного заняття є поглиблення знань з тем лекційного курсу, формування творчого мислення, висновків та оцінок щодо конкретних правових ситуацій, вмінь та навичок до самопідготовки, опрацювання рекомендованої літератури, виконання практичних завдань.

Практичні заняття дозволяють систематизувати та розширити знання з навчальної дисципліни. Готуючись до практичних занять студенти повинні навчитися аналізувати джерела права чи рекомендовану літературу, вміти законспектувати необхідний матеріал, узагальнювати знання, що отримані з різних джерел, розв’язувати практичні завдання, правильно записувати відповіді в конспект. Практичні заняття є обов’язковими для відвідування студентами, під час їх проведення здійснюється контроль їх поточної успішності. Пропущені заняття чи незадовільна оцінка обов’язково відпрацьовуються студентами за всіма завданнями теми практичного заняття. Невиконання цих вимог є підставою для того, щоб не допустити студента до модульного контролю.

План кожного практичного заняття передбачає у межах теми розгляд теоретичних проблемних питань, які не стали предметом лекційного курсу, але необхідні для засвоєння знань, формування вмінь та навичок методології використовуються практичні завдання, а для розвитку юридичного мислення – творчі завдання.

Робота з рекомендованою літературою має здійснюватися крізь призму завдань, що зафіксовані у плані практичного заняття.

Слід навчитися відбирати з різноманітних джерел інформацію, яка має відношення саме до цих завдань і систематизувати її. Активна робота з навчальною та науковою літературою, джерелами права повинна сформувати у студента вміння до самостійного аналізу, самонавчання.

Практичні заняття покликані сформувати творче юридичне мислення, а також сприяти формуванню навичок розв’язання конкретних практичних завдань.

Отже, практичне заняття має проходити активно, творчо, дискусійно. Виступи студентів повинні бути чіткими, підкріпленими посиланнями на джерела права, рекомендовану літературу, юридичну практику; відповіді мають бути аргументованими.

Для оцінювання відповідей студентів застосовуються критерії успішності затверджені кафедрою теорії та філософії права

– оцінка «достатньо» виставляється – якщо студент продемонстрував знання усіх теоретичних питань, розуміння основних понять та положень теми, вміння оперувати ними при розв’язанні творчих та практичних завдань;

– оцінка «задовільно» виставляється – якщо студент продемонстрував знання усіх теоретичних питань, що базуються на знанні рекомендованої базової літератури, розуміння основних понять та положень теми, вміння оперувати ними при розв’язанні творчих та практичних завдань;

– оцінка «добре» виставляється – якщо студент продемонстрував знання усіх теоретичних питань, що базуються на знанні рекомендованої базової та допоміжної літератури, розуміння основних понять та положень теми, вміння оперувати ними при розв’язанні творчих та практичних завдань;

– оцінка «дуже добре» виставляється – якщо студент продемонстрував знання усіх теоретичних питань, що базуються на знанні рекомендованої базової та допоміжної літератури, розуміння основних понять та положень теми, вміння оперувати ними при розв’язанні творчих та практичних завдань; вміння на підставі аналізу джерел висловлювати власну позицію;

– оцінка «відмінно» виставляється – якщо студент продемонстрував знання усіх теоретичних питань, що базуються на знанні рекомендованої базової та допоміжної літератури, розуміння основних понять та положень теми, вміння оперувати ними при розв’язанні творчих та практичних завдань; вміння на підставі аналізу літератури, а також узагальнення практики і доктринальних позицій робити аналітичні висновки з проблем дисципліни.


ПРАКТИЧНІ ЗАНЯТТЯ ДЛЯ ДЕННОЇ ФОРМИ НАЧАННЯ


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)