АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Фінансові результати

Читайте также:
  1. I. ФІНАНСОВІ РЕЗУЛЬТАТИ
  2. III.Результати дослідження
  3. VIII. Шляхи, умови та очікувані результати реалізації Концепції формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  4. А) Фінанси – це відносини, а не гроші. Із зміною грошей фінансові відносини не змінюються.
  5. Аналіз виконання договірних зобов’язань щодо поставки продукції та показників результативності збутової діяльності
  6. Банківські та інші фінансові послуги (крім страхування)
  7. Бутук О. І. Валютно-фінансові відносини: Навч. Посібник. – К. – Т-во «Знання», 2006. – 349 с.
  8. В чому фіксуються результати попереднього розгляду документів керівництвом?
  9. В чому фіксуються результати попереднього розгляду документів керівництвом?
  10. Валютно-фінансові і платіжні умови зовнішньоторговельних угод.
  11. Валютно-фінансові умови зовнішньоторговельних контрактів
  12. Валютно-фінансові умови при здійсненні операцій, що мають ознаки кредитування

Документ Финансовые результаты/Фінансові результати (рис.

10.16) у головному меню міститься в пункті Прочие документы/інші до­кументи, однак, зважаючи на його важливість для ведення бухгалтерсь­кого обліку, він заслуговує на окремий розгляд. Це регламентний доку­мент і головне його призначення - закриття всіх рахунків доходів і видат­ків (рахунки класу 7, 8, 9) на відповідні субрахунки рахунка 79 Финан­совые результаты/Фінансові результати, тобто внаслідок проведення до­кумента буде визначено кінцевий фінансовий результат діяльності підпри­ємства.

Документ Финансовые результаты/Фінансові результати виконує такі операції: закриття рахунків обліку затрат за елементами (рахунків класу 8), закриття рахунка обліку загальновиробничих затрат (рахунок 91) і, нарешті, закриття всіх рахунків обліку прибутків і видатків (рахунки кла­су 7, 8, 9) на відповідні субрахунки рахунка 79 (визначення фінансового результату). Кожній з цих операцій відповідає певний режим роботи доку­мента, який вибирають у реквізиті діалогової форми Этап определения финансовых результатов/Етап визначення фінансових результатів.

Розглянемо детальніше роботу документа в кожному з цих режимів. Якщо задати режим Закрытие элементов затрат/Закриття елементів затрат, то відбудеться списання рахунка восьмого класу за елементами затрат на рахунки, визначені для кожного з елементів у довіднику Виды затрат/Види затрат. Якщо ж рахунка затрат у довіднику немає, то спи­сання сальдо рахунка за цим видом затрат не відбудеться.

Закриття рахунка 91 Общепроизводственные затраты/Загальновироб-ничі затрати (розподіл суми загальновиробничих затрат між рахунками обліку собівартості продукції і собівартості реалізованої готової продукції) відбувається під час проведення документа в режимі Закрытие общепро­изводственных затрат/Закриття загальновиробничих затрат. Алгоритм розподілу затрат потребує введення на закладці Дополнительно/Додат-ково таких реквізитів, як Норм, база распределения/Норм, база розпо­ділу, Тек. база распределения/Поточна база розподілу і Норм, сумма пост. затрат/Норм, сума пост, затрат. Значення реквізиту Тек. сумма пост. затрат/Поточна сума пост, затрат визначене автоматично під час проведення документа, його можна переглянути після повторного відкрит­тя. Ця сума розрахована як сальдо рахунка 91 за всіма видами затрат, для яких у довіднику Виды затрат/Види затрат увімкнений прапорець Отно­сится к постоянным общепроизводственным затратам/Належати до постійних загальновиробничих затрат.

У випадку проведення в режимі Определение финансового результа-та/Визначення фінансового результату документ формує проведення закриття усіх рахунків обліку прибутків і витрат (рахунки класу 7, 8, 9) на відповідні субрахунки рахунка 79 Финансовые результаты/Фінансові ре­зультати.

Для відображення введених документів Финансовые результаты/Фі-нансові результати призначений однойменний журнал (рис. 10.17).

Підсумкову інформацію про фінансові результати діяльності підпри­ємства можна отримати за допомогою стандартних звітів. Зокрема, про стан бухгалтерських звітів прибутків і видатків дає змогу дізнатися звіт Обо­ротно-сальдовая ведомость/Обігово-сальдова відомість (рис. 10.18).

Залишки й обіги на рахунках, де ведуть аналітичний облік за субрахун­ком Вид затрат, можна переглянути за допомогою стандартного звіту Анализ субконто/Аналіз субконто (рис. 10.19). Як субрахунок треба зада­ти Виды затрат/Види затрат.

Рух коштів за конкретними видами затрат дає змогу переглянути звіт Карточка субконто/Картка субконто. Крім періоду звітності, потрібно для параметра Вид субконто І/Вид субконто 1 задати значення Виды за­трат/Види затрат, а для параметра Субконто 1/Субконто 1 вибрати потрібний вид затрат з довідника (у прикладі на рис. 10.20 вибрана ціла група Административные затраты/ Адміністративні затрати, тому до звіту ввійшли дані щодо всіх елементів групи).


Інші документи

До пункту Прочие документы/інші документи головного меню належать чотири документи, два з яких (Авансовый отчет/Авансовий звіт і Финансовые результаты/Фінансові результати) описані вище. З решти двох Перезачет-бартер/Взаємозалік-бартер і Учет гербовых ма­рок/Облік гербових марок розглянемо лише перший документ, оскільки використання гербових марок уже скасоване.

Документ Перезачет-бартер/Взаємозалік-бартер зображений на рис. 10.21. Він призначений для проведення взаємозаліку засобів між різними замовленнями клієнта. За допомогою цього документа можна закрити зустрічні поставки товару (продукції, послуг) з конкретним контрагентом, а також перекидати суми взаєморозрахунків з одного замовлення клієнта на інше. Крім того, документ можна використати для контролю сум ПДВ за замовленнями.

Під час проведення документа Перезачет-бартер/Взаємозалік-бартер треба враховувати одну особливість. Його потрібно проводити "заднім числом" до документа, який закриває бартерну поставку. Таке введення дає змогу коректно визначити суми попереднього відвантаження під час проведення документа.

Діалогову форму документа потрібно заповнювати, вибравши з довід­ника Контрагентів/Контрагенти організацію, з якою провадять бартерні операції (або між замовленнями якої перекидають суми).

У табличну частину документа треба ввести таку інформацію:

бухгалтерські рахунки, які використовують у проведенні з переки­дання засобів у реквізитах Со счета/3 рахунка, На счет/На раху­нок відповідно;

документ-замовлення, з якого переказують суму;

документ-замовлення, на який переказують суму;

суму, що переказують у валюті;

гривневий еквівалент суми, яку переказують.

Назва валюти замовлення, визначеного в графі С заказа/3 замовлення, відображена в графі В. Журнал замовлень можна відкрити для вибраного клієнта, скориставшись кнопкою Подбор по заказам/Вибирання за за­мовленнями. У цьому журналі відображені залишки на вибраному бух­галтерському рахунку. Замовлення з журналу можна вибрати, двічі клац­нувши на ньому мишкою. Після цього назва замовлення буде підставлена у відповідну графу табличної частини документа, однак вікно журналу не закриється (його треба закрити вручну).

Бухгалтерське проведення, що відображає в обліку факт перекидання сум між замовленнями або закриття бартерної операції, буде сформоване під час проведення документа.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)