АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вимоги до індивідуально – психологічних особливостей

Читайте также:
  1. II. Вимоги до приміщень зберігання вогненебезпечних та вибухонебезпечних засобів.
  2. III. Особливі вимоги, які пред'являються до зберігання вогненебезпечних та вибухонебезпечних речовин.
  3. IV. Вимоги до оформлення ветеринарних документів на переміщення тварин
  4. V. Вимоги до транспортування вакцин, анатоксинів та алергену туберкульозного
  5. А)економія за рахунок масштабів, тов..диференціація, вимоги інцест., перехідні витрати, доступ до каналів розподілу, відносні перевитрати незалежно від масштабу
  6. Аномалії характеру і акцентуації індивідуально-психологічних властивостей особистість.
  7. Б) Вимоги безпеки під час роботи
  8. Б) Вимоги безпеки під час роботи.
  9. Бланк документа, вимоги, що пред’являються до нього.
  10. Будинки і споруди. Громадські будинки. Загальні вимоги
  11. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  12. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).

Для оволодіння професією столяра будівельного потрібні глибокі знання з хімії, фізики, математики, креслення, трудового навчання. Професія вимагає доброго здоров’я і фізичного розвитку. До роботи допускаються фізично здорові люди з добре розвинутим просторовим мисленням, щоб по кресленню представляти зовнішній вигляд виробу, етапи його обробки, види з'єднання і т.д.

Столяр повинний мати гарний зір, розвитий окомір, добре розрізняти кольори. Це потрібно для вибору матеріалу, для виготовлення виробу (виключення можливості браку), контролю за точністю виконання і зборки виробу. Також потрібен гарний дотик, тому що робітнику доводиться визначати навмання рівність, гладкість деталей.

Від спеціаліста вимагається сенсомоторна координація, точність рухів, охайність, увага, раціоналізм, розвинена тактильна чутливість, розвинена фантазія, художній смак, творча і художня активність.

Перспективи

Перспективи росту: можливе підвищення розряду, складності доручених фахівцю робіт, підвищення заробітної плати. З робітника, що виконує окремі конкретні операції, починаючий столяр може вирости у фахівця, що планує етапи виготовлення виробу, що розробляє нові способи деревообробки. Можливий кар'єрний ріст: столяр - майстер - начальник групи чи цеху.

При організації столярних робіт у будівництві широко застосовується бригадний спосіб організації праці. Серед бригад, де працюють столяри, є спеціалізовані, до складу яких входять саме столярі, теслярі, і комплексні, до яких входять робітники різних спеціальностей. Існують також комплексні бригади кінцевої продукції, які працюють на будівництві об’єкту з початку до її здачі. Кількість робітників, що входять до бригади, залежить від характеру та обсягу робіт на конкретному об’єкті і може складати 7-35 чоловік. Бригада складається з ланок, в кожній з яких по 3-5 чоловік. Очолює бригаду бригадир, тобто робітник високої кваліфікації, що має організаторські здібності, добре знає технологію столярних робіт, нормування і оплату праці, правила експлуатації обладнання, норми техніки безпеки та виробничої санітарії.

Споріднені професії: тесляр

Тесляр бере участь в споруді і ремонті житлових будинків, мостів і інших споруд. Тесляр рубає стіни з колод, настилає підлоги, встановлює віконні рами і двері, будівельні риштування, огорожі, висячі крокви, арки і т.п. Виготовляє і збирає пролітні будови балкових мостів, веде підготовку дерев'яних опор ліній зв'язку і електропередачі. Виконує різноманітні операції по роботі з лісоматеріалом: обтесування, пиляння, свердління отворів, з'єднання елементів дерев'яних конструкцій, обробку антисептичними і вогнезахисними розчинами. Використовує ручні і механізовані знаряддя праці (рубанки, теслярські долота,електродрилі, електрорубанки, деревообробні верстати і ін.). Працює в приміщенні і на відкритому повітрі, іноді на висоті, індивідуально або у складі бригади.


Світлини навчально- виробничого процесу

 

 

 

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)