АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Нормотворча діяльність

Читайте также:
  1. Б)Діяльність культурно-освітніх осередків
  2. Виробнича діяльність підприємства: сутність та форми організації
  3. Виставкова та ярмаркова діяльність
  4. Вища нервова діяльність як поведінка І.П. Павлова
  5. Внесок І.Я.Франка у перекладацьку та громадську діяльність
  6. Глава 61. ДОГОВІР ПРО СПІЛЬНУ ДІЯЛЬНІСТЬ
  7. Діяльність громадських організацій і окремих громадян у протидії та запобіганні злочинам
  8. Діяльність губернських учених архівних комісій
  9. Діяльність міжнародних організацій і міжнародне співробітництво у сфері протидії та запобігання злочинності
  10. Діяльність окремих підрозділів та служб аеропорту
  11. Діяльність органів прокуратури щодо протидії та запобігання злочинам неповнолітніх, захисту їх прав і свобод
  12. Діяльність органів прокуратури щодо протидії та запобігання злочинам проти довкілля

Специфіка та види правового регулювання нормотворчої діяльності. Суб’єкти нормотворення. Нормотворча компетенція. Особливості нормотворчого процесу в органах державної влади, органах влади Автономної Республіки Крим і місцевого самоврядування. Нормотворча пропозиція. Розроблення концепції проекту нормативного акта. Підготовка проекту нормативного акта. Подання проекту нормативного акта суб’єкту нормотворення. Винесення проекту нормативно-правового акта на обговорення громадськості. Розгляд і прийняття проекту
нормативного акта. Офіційне оприлюднення нормативно-пра-
вових актів. Порядок набрання чинності актами, виданими різними суб’єктами нормотворчості. Контроль у сфері нормотворчої діяльності.

3. Правила формування змісту та структура норма-

тивних актів

 

Вимоги до змісту нормативних актів. Порядок викладення матеріалу в нормативних актах. Поняття, ознаки та значення юридичних конструкцій у нормопроектувальній техніці. Вимоги до внутрішньої форми нормативних актів. Структурні одиниці тексту нормативних актів. Реквізитні вимоги стосовно форми нормативних актів. Правила використання юридичної термінології у нормопроектувальній діяльності. Вимоги до стилю нормативних актів.

 

 

4. Правова експертиза проектів нормативних актів

 

Поняття і види помилок при застосуванні правил і засобів нормопроектувальної техніки. Причини, основні напрямки запобігання, техніко-юридичні аспекти усунення помилок при здійсненні нормопроектувальної діяльності. Поняття, необхідність і зміст експертизи проектів нормативних актів. Види експертиз нормативних актів та їх характеристика. Зміст і роль правової експертизи у забезпеченні належної якості нормативних актів. Принципи і методи здійснення правової експертизи проектів нормативних актів. Проблеми вдосконалення правової експертизи проектів нормативних актів в Україні.

 

 

5. Державна реєстрація нормативно-правових актів та ведення Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів

 

Правове регулювання державної реєстрації нормативно-правових актів. Органи, що здійснюють державну реєстрацію нормативно-правових актів. Акти, що підлягають державній реєстрації. Вимоги до нормативно-правових актів, що подаються на державну реєстрацію. Терміни подачі нормативно-правових актів та терміни їх реєстрації. Підстави та порядок відмови в державній реєстрації нормативно-правових актів. Скасування рішення про державну реєстрацію нормативно-правового акта.

Поняття та значення Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів (ЄДРНПА). Мета створення Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів. Правові засади створення Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів. Порядок ведення Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів. Доступ до інформації, що міститься в Єдиному державному реєстрі нормативно-правових актів. Систематизація нормативно-правових актів.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)