АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методичні вказівки до виконання завдань 4 та 5

Читайте также:
  1. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  2. IV. Повідомлення теми, мети, завдань уроку
  3. IV. Повідомлення теми, мети, завдань уроку.
  4. IV. Повідомлення теми, мети, завдань уроку.
  5. IV. Повідомлення теми, мети, завдань уроку.
  6. IV. Повідомлення теми, мети, завдань уроку.
  7. IV. Повідомлення теми, мети, завдань уроку.
  8. IV. Повідомлення теми, мети, завдань уроку.
  9. IV. Повідомлення теми, мети, завдань уроку.
  10. IV. Повідомлення теми, мети, завдань уроку.
  11. IV. Повідомлення теми, мети, завдань уроку.
  12. K вн – середній коефіцієнт виконання норм вироблення всіма робітниками, що обслуговуються.

Посадова інструкція – це нормативний документ, в якому зазначають права й обов’язки, завдання та відповідальність посадової особи. Посадова інструкція реґламентує функціональну сферу діяльності посадової особи як сукупність таких компонентів: обов’язків, цілей і завдань; функцій, форм, методів та засобів управління.

При побудові посадової інструкції слід виділити такі розділи:

- Загальні положення (назва посади, цілі й завдання);

- Права та обов’язки посадової особи;

- Відповідальність;

- Порядок призначення, звільнення та заміщення з посади.

Необхідно вказати коло функціональних зв’язків посадової особи з іншими працівниками підприємства, зазначити розмір окладу та механізм присвоєння премій.

Посадові інструкції розробляють для широкого кола працівників. У завданні 4 запропоновано розробити посадові інструкції для начальника відділу кадрів або табельника, у завданні 5 – для начальника господарства.

Під документообігом розуміють процес, пов’язаний із рухом носіїв облікової інформації, починаючи від їх створення, використання і до передачі в архів. Документообіг – це багато операцій до виконання яких залучено широке коло працівників. Такий процес має бути добре організованим. Для цього потрібна наперед продумана система прийомів, дій та процедур руху облікової інформації як у просторі, так і в часі.

Для оптимізації руху документів в обліковому процесі використовують графіки документообігу. При складанні графіка фіксують операції та виконавців при створенні документа, його перевірці, опрацюванні та передачі в архів.

Графік документообігу розробляють на кожний первинний документ певної ділянки обліку. При виборі первинного документа у завданні 4 необхідно скористатися таблицею 3, а при виконанні завдання 5 – таблицею 4. Графіки документообігу необхідно подати у додатку 4.

Таблиця 3.

Остання цифра залікової книги Назва документа
   
  Наказ (розпорядження) про приймання на роботу
  Особова картка
  Акт на списання бланків трудових книжок
  Розрахунково-платіжна відомість
  Табель обліку використання робочого часу та розрахунку заробітної плати
 
  Листок обліку простоїв
  Розрахункова відомість
  Платіжна відомість
  Особовий рахунок
  Листок непрацездатності

Таблиця 4.

Остання цифра залікової книги Назва документа
  Акт приймання-передачі (внутрішнього переміщення) основних засобів
  Акт приймання-здачі відремонтованих, реконструйованих та модернізованих об’єктів
  Акт на списання основних засобів
  Акт на списання автотранспортних засобів
  Акт про встановлення, пуск та демонтаж будівельної машини
  Інвентарна картка обліку основних засобів
  Опис інвентарних карток з обліку основних засобів
  Картка обліку руху основних засобів
  Інвентарний список основних засобів
  Розрахунок амортизації основних засобів

 

ЗАВДАННЯ 6.

6.1 Розробити посадову інструкцію бухгалтера з обліку запасів;

6.2 Скласти графік документообігу з обліку виробничих запасів у розрізі первинних документів (Додаток 4). Первинний документ студент обирає, враховуючи останню цифру залікової книги на основі таблиці 5.

6.3 Скласти список посадових осіб, які набувають право отримувати і видавати ТМЦ та повністю відповідають за такі дії (Додаток 5);

6.4 Оформити перелік первинних документів з обліку запасів, що оформляють у процесі діяльності підприємства (Додаток 6).

6.5 Оформити перелік бланків суворої звітності, що підприємство використовує в господарській діяльності (Додаток 7), та перелік посадових осіб, які в роботі використовують бланки суворої звітності (Додаток 8).

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)