АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методичні вказівки до виконання завдання 3

Читайте также:
  1. I. ПЕРЕВІРКА ДОМАШНЬОГО ЗАВДАННЯ
  2. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  3. II Завдання додому
  4. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  5. II. МЕТА, ЗАВДАННЯ ТА ШЛЯХИ ЇХ ВИКОННАННЯ.
  6. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  7. II. Практичне завдання.
  8. II. Практичне завдання.
  9. II. Тестові завдання
  10. IV рівень (одне завдання 4 бали)
  11. IІ Завдання додому
  12. IІ Завдання додому

Облікова номенклатура – це перелік господарських фактів про форми функціонування майна, капіталу, господарських операцій та результатів діяльності, що відображені в обліку.

У завданні необхідно відобразити перелік можливих облікових номенклатур первинного обліку залежно від обраного об’єкта обліку. Об’єкт обирають за першою літерою прізвища студента (таблиця 1).

Таблиця 1

Прізвища студентів, що починаються з літери Об’єкт обліку
А, В, Д, Й, Виробничі запаси
Л, О, С, Ф, Ш Власний капітал
Б, Ж, К, М, Доходи, витрати
Р, У, Ц, Щ, Я Грошові кошти
Г, І, З, Н, П, Оплата праці
Т, Х, Ч, Ю, Е Необоротні активи

 

Наведемо приклад облікових номенклатур первинного обліку заробітної плати:

- нарахована заробітна плата працівникам;

- проведено утримання із заробітної плати працівників;

- виплачено заробітну плату працівникам.

Перелік облікових номенклатур первинного обліку, в розрізі обраного об’єкта обліку, навести в додатку 2.

При організації обліку велику увагу приділяють раціональній організації руху носіїв облікової інформації. Найпоширенішим є графічний метод організації руху носіїв облікової інформації. При цьому доцільно застосовувати графіки табличної форми: за підметом таблиці відображають види робіт, а за присудком – служби, структурні підрозділи тощо. Графіки табличної форми називають оперограмами, або документограмами.

При побудові оперограми студент обирає один із запропонованих первинних документів залежно від номера у списку групи (таблиця 2).

При побудові оперограми слід відобразити у технологічній послідовності всі роботи від створення, складання та використання документа до передачі його у архів. Оперограму подати у додатку 3.

ЗАВДАННЯ 4.

4.1 Розробити посадову інструкцію бухгалтера, який відповідає за ведення обліку розрахунків із оплати праці;

4.2 Скласти графік документообігу з обліку праці та її оплати в розрізі первинних документів (Додаток 4). Первинний документ студент обирає, враховуючи останню цифру залікової книги на основі таблиці 3.

 

ЗАВДАННЯ 5.

5.1 Розробити посадові інструкції працівників, відповідальних за облік основних засобів, інших необоротних активів та нематеріальних активів;

5.2 Скласти графік документообігу з обліку основних засобів, інших необоротних матеріальних активів та нематеріальних активів у розрізі первинних документів (Додаток 4). Первинний документ студент обирає, враховуючи останню цифру залікової книги на основі таблиці 4.

Таблиця 2.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)