АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Поради, як підготуватися до захисту

Читайте также:
  1. IV. ЗАСОБИ ЗАХИСТУ ЛЮДИНИ ВІД НЕБЕЗПЕЧНИХ ФАКТОРІВ У НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ МИРНОГО ТА ВОЄННОГО ЧАСІВ
  2. VII. РОЗВИТОК САМОВРЯДУВАННЯ ТА СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ СТУДЕНТІВ
  3. Адміністративний порядок захисту прав на винахід, корисну модель, промисловий зразок.
  4. Аналіз захисту дипломних робіт студентів ФМТЗ 2011-2012 р. р. День 2(24.05.2012)
  5. Вакцинація: найефективніший засіб захисту
  6. Вибір і перевірка комплексних розподільчих пристроїв та установок захисту.
  7. Визначення загроз безпеці інформації та сучасний стан її технічного захисту
  8. Визначення заходів для захисту населення від ураження СДОР
  9. Визначення зон захисту блискавковідводів методами зихисного кута, фіктивної сфери і у разі застосування захисної сітки
  10. Вимоги до електрохімічного захисту
  11. Г ояитії захисту пряв учасників виконавчого провадження
  12. Гарантії захисту прав учасників виконавчого провадження

Оцінка за курсову роботу складається із двох частин; аналітична і захист. Захист курсової роботи відбувається у формі співбесіди чи публічного виступу в присутності студентів групи. Якщо під час захисту студент виявляє такий рівень знань, що заслуговує на вищу оцінку, ніж письмова інформація (зміст і оформлення роботи), то викладач може поставити таку оцінку, зробивши запис "З урахуванням захисту".

Щоб добре підготуватися до виступу, обов’язково потрібно підготувати письмовий варіант тексту. Це допомагає коротко та чітко викласти основні позиції проведеної роботи, які висуваються на захист, перевірити логічність пропонованих доведень, домогтися покращення мовного стилю усного виступу. Для когось корисно скласти короткий план.

Завершує загальну підготовку до виступу репетиція. При цьому звертається увага на окремі факти, дати, прізвища, бо інакше вийде лише "зазубрювання". Для того, щоб краще запам'ятати текст виступу, його бажано прочитати за день до захисту. Репетирувати можна перед дзеркалом, своїми рідними, а також записати промову на аудіо запис і потім прослухати.

Доповідь, з якою має виступати студент, повинна мати логічну структуру: короткий вступ (обґрунтування актуальності теми дослідження, визначення його мети та завдань), основну частину (виклад власних поглядів на певні питання), висновки, пропозиції.

Для того, щоб текст доповіді був повністю виголошений без будь-яких втрат, треба точно визначити час, потрібний для виступу. Тривалість доповіді не повинна перевищувати 5 – 7 хвилин, що еквівалентно 2 – 3 сторінкам машинописного тексту.

На захисті оцінюється не лише рівень представленої курсової роботи, а й компетентність студента, виявлена під час виступу. Помилки, неточності, допущені в доповіді, нездатність відповісти на запитання членів комісії чи присутніх студентів можуть звести нанівець усю попередню роботу. Для того, щоб запобігти цьому, необхідно ретельно готуватися до захисту, чому допоможе дотримання наступних порад. Необхідно ще раз усвідомити значення всіх уживаних термінів. Наукові поняття не можна тлумачити довільно або приблизно. Важливо звернути увагу на стиль виступу. Неабияке значення має те, як виголошується доповідь. Мова доповідача повинна бути грамотною, добірною, досить гучною, розміреною, з логічними паузами, акцентуванням тих висновків, на яких доповідач хоче сконцентрувати увагу слухачів. Текст написаної доповіді треба вивчити, виголосити перед дзеркалом удома кілька разів, щоб позбавитись будь-яких утруднень у вимові окремих термінів та виразів, можливих затримок у підборі потрібних слів.

Підготовлений матеріал бажано знати напам’ять і не читати, занурившись у текст, що створює враження поганого володіння матеріалом. У процесі підготовки до захисту корисно спрогнозувати можливі запитання і заздалегідь продумати змістовні відповіді на них. Зазначимо, що на захисті курсової роботи студенту можуть бути запропоновані запитання, які виходять за межі теми.

Існує певний шаблон початку та закінчення доповіді. Наприклад, до викладача і студентів групи можна звертатися такими словами: “Шановна (ім'я і по батькові викладача) та всі присутні!”. Після виступу сказати: “Доповідь закінчена. Дякую за увагу”.

 

Вимоги до захисту

 

Виконану курсову роботу у встановлений термін (не пізніше, ніж за 3 тижні до закінчення сесії) подають у вигляді спеціально підготовленого рукопису в надрукованому вигляді, у цупкій палітурці, враховуючи правила оформлення і методичні рекомендації. Робота здається на кафедру для реєстрації, а потім науковому керівнику для перевірки. Викладач у своєму відгуку зазначає її позитивні сторони і недоліки, оцінює ступінь самостійності формулювання основних положень та висновків, наявність елементів творчого пошуку та новизни, обсяг опрацьованої інформації, дотримання вимог щодо змісту та оформлення роботи, а також робить висновок про допуск до захисту з попередньою оцінкою за п’ятибальною шкалою.

У випадку коли виявлено плагіат або дані аналізу не відповідають фінансовій звітності досліджуваного підприємства, робота не допускається до захисту, і студент зобов'язаний взяти нову тему дослідження та подати її до захисту у встановлений деканатом аграрного менеджменту термін. Студент, якому робота була повернена на доопрацювання або який отримав незадовільну оцінку під час захисту курсової роботи, може подати на повторний захист курсову роботу (доопрацьовану) протягом десяти днів. Вдруге робота здається з попереднім відгуком.

У процесі захисту оцінюється теоретичний і практичний рівень знань студента із досліджуваної проблеми (теми), його майстерність доповідати, вміння вести дискусію, обґрунтовувати обрану стратегію та інші пропозиції, відстоювати свою точку зору, чітко і лаконічно відповідати на поставлені запирання. Студент допускається до здачі іспиту з дисципліни “Стратегія підприємства” тільки після успішного захисту курсової роботи.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)