АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Процедури та функції

Читайте также:
  1. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  2. Аварійний комісар: поняття, функції.
  3. Автоматизація процедури інвентаризації
  4. Адміністративна відповідальність: поняття, мета, функції, принципи та ознаки.
  5. Адміністративна служба, її завдання, функції.
  6. АРХІВНІ ДОВІДНИКИ В СИСТЕМІ НДА: ФУНКЦІЇ ТА СТРУКТУРА
  7. АТФ: хімічний склад і функції
  8. АУДИТОРСЬКІ ПРОЦЕДУРИ ВІДНОСНО ДОСТОВІРНОСТІ ПОКАЗНИКІВ ЗВІТНОСТІ
  9. Б)Будова та функції нервово-м’язового синапсу. Механізм поєднання збудження та скорочення у м’язових волокнах.
  10. Будова і функції клітинних мембран. Транспорт речовин через мембрану.
  11. Будова та функції кишечника
  12. Вбудовані елементарні математичні функції

331. Задано три цілих числа M, N, K, розробити булєвську функцію перевірки умови M>N>K → true.

332. Розробити функцію, при передачі їй простого числа (0..9), виводить його словниковий еквівалент.

333. Задано довжини 3-х сторін трикутника, визначити його площу. Введення сторін, обчислення площі та виведення результату оформити як процедури. Головна програма повинна складатися з викликів відповідних процедур.

334. Створити рекурсивну функцію, яка обчислює суму елементів масиву.

335. Створити рекурсивну функцію, яка інвертує рядок тексту.

336. Розробити функцію, яка переводить рейтингові бали у чотирибальну систему (незадовільно,....).

337. Розробити функцію, яка обчислює вираз d=max(a,b,c), не використовувати вбудованих функцій.

338. Описати процедурний тип даних, створити дві функції обчислення площин трикутника та чотирикутника. Створити процедуру, у яку буде передано ім'я однієї із функцій як формальний параметр, виконати обчислення.

339. Розробити процедуру, якій передається одновимірний масив цілих чисел, а вона сортує його методом простого обміну (бульбашки).

340. Розробити процедуру, якій передається одновимірний масив цілих чисел та два номера елементів цього масиву, а вона переставляє ці елементи місцями.

341. Розробити три перевантажені функції (обчислення площі круга, прямокутника і трикутника (по трьом сторонам), викликати їх і отримати результати.

342. Задані 3 числа, навести код функції із формальними параметрами булєвського типу, яка поверне true якщо усі числа парні, і false - якщо ні.

343. Розробити процедуру, яка визначить параметри прямої, яка проходить через відрізок, заданий координатами своїх кінців. Передачу всіх даних виконати через формальні параметри.

344. Розробити функцію дійсного типу для визначення найбільшого числа з чотирьох. Передачу даних виконати через формальні параметри.

345. Розробити функцію лінійної інтерполяції: вхідні дані – х1, у1, х2, у2, х – ввести через текстове поле, визначити у та вивести на форму. Додати графічне представлення задачі на формі.

346. Розробити булевську функцію, яка визначає, чи рівна сума двох перших цифр заданого чотиризначного цілого числа сумі двох його останніх цифр

347. Розробити функцію дійсного типу для квадратичної інтерполяції у одновимірному масиві дійсних чисел.

348. Розробити процедуру визначення кількості елементів текстового файлу (містить числа), які менше середньоарифметичного значення всіх елементів файлу. Продумати контроль правильності роботи програми. За елемент файлу прийняти одне число.

349. Задано текстовий файл, який містить дати року у вигляді:05.04.06. Прочитати дати та розкидати їх по двом файлам, у першій записати дати зимово-весінної частини року, а в другий – останні. Вивести зміст файлів на екран.

 

Середовище Delphi

350. Задано рядок, який імітує арифметичні операції з дійсними числами (+, -, *, /), наприклад: St:=’3.45*2.5’(довільні дані). Вибрати числа, виконати арифметичну операцію, вивести результат. Рядок читати з поля Edit, вивести результат у Memo

351. Через поле типу TEdit вводити значення денної температури у градуса С, внизу синхронно будувати графік денних температур по днях та графік середньої температури до поточної дати. Графіки малювати різними кольорами. Місця на формі передбачити на 1 місяць, на осях виставити відповідні позначки значень з розумним кроком.

352. Побудувати графік залежності густини повітря від висоти над рінем моря до висрти 5000 м у відсотках від базового значення. На осях нанести позначки через 100 м, а відсотків - через 10. (ρ0= 1.29 кг.куб.м, ρ= ρ0*е-hz , z=1.25*10-4, де висота над рівнем моря.

353. *Використовуючи текстовий файл 17000.txt (розташован у цій папці), розробити процедуру, яка буде виводити на окрему форму контур шпангоуту, номер якого ввести через діалогове вікно InputBox(). Якщо шпангоута з таким номером не існує – відповідне повідомлення.

354. На формі створена всього одна кнопка типу TButton, яка запускає обробник подій, який виводить одне діалогове вікно для введення трьох сторін трикутника через проміжок, прочитати значення, обчислити площу трикутника та вивести результат через діалогове вікно ShowMessage(). При виході із програми передбачити підтвердження цієї операції від користувача.

355. Сформувати таблицю (StringGrid) для переводу градусівЦелься у градуси по Фаренгейту (-40 +40 через 1 градус).

356. На формі розташовані прямокутники, які імітують книги, кожна має автора та ціну (не менше 10). Користувач вибирає книги, клацнув мишкою по ним. Програма виводить список вибраних книг із їх цінами та загальну суму покупки.

357. Розробити калькулятор, у текстове поле ввести числа разом із арифметичним знаком операції і довільною кількістю проміжків між ними, результат розташувати у тому самому текстовому полі (не менше двох дій, наприклад 3+5-10).

358. *Розробити калькулятор, у текстове поле ввести числа разом із арифметичним знаком операції (декілько арифметичних операцій), результат розташувати у іншому текстовому полі на цій формі.

359. На формі розташовані два поля TMemo, у лівому зображена матриця розміру I*J у природному вигляді (рядки вертикально упорядковані), у правому – фрагмент коду, який обчислює суму від’ємних компонентів матриці. Результат вивести останнім рядком в правому полі TMemo.

360. Одновимірний масив (ініціалізувати як константу) вивести на форму у компонент TEdit.

361. У візуальному компоненті TStringGrid створити таблицю Піфагора (таблиця множення 1..10*1..10).

362. Європейський гороскоп. (нижченаведену таблицю розташувати у полі TMemo)
По датi народження людини визначити його знак Зодiаку. Якщо:

Овен: 21.03 - 20.04 Телець: 21.04 - 21.05

Близнюки: 22.05 - 21.06 Рак: 22.06 - 23.07

Лев: 24.07 - 23.08 Дi ва: 24.08 - 23.09

Терези: 24.09 - 23.10 Скорпiон: 24.10 - 22.11

Стрiлець: 23.11 - 21.12 Козерiг: 22.12 - 20.01

Водолей: 21.01 - 19.02 Риби: 20.02 - 20.03

Дату народження ввести в одне поле типу TEdit у звичайному вигляді: наприклад 10.04 (10 квітня)

363. Побудувати графіки функцій та у діапазоні х=0-5 з кроком 0.1.

364. Задані два масиви по 10 елементів (координати точок Х та У на формі у см). Рахуючи, що кожна пара елементів масивів (по одному з кожного масиву) - точка на формі, а дві пари – відрізок, зобразити усі відрізки на формі, лінія – зеленим, кінцева точка – червоним (для більшої помітності зображати кінцеві точки колом діаметром 4 пікселів).

365. *Уточнити корінь рівняння виду y=f(x) на відрізку Х1 – Х2 (попередньо визначити цей відрізок) методом хорд з точністю 10-5. Візуалізувати процес збігання до кореню, передбачити можливість покрокового зображення процесу.

366. *Уточнити корінь рівняння виду y=f(x) на відрізку Х1 – Х2 (попередньо визначити цей відрізок) методом ділення відрізку пополам з точністю 10 Е-5. Визуалізувати процес збігання до кореню, передбачити можливість покрокового зображення процесу.

367. Обчислити довжину кривій графіку функції Sin(x) (зобразити на екрані) у діапазоні 0 – 180 градусів.

368. *Задані експериментальні точки вимірювання значення залежності y=F(x) (Xi, Yi, I=1..10). визначити коефіцієнти полінома, який аппроксимує цю залежність(можна методом середніх, або найменших квадратів). Ступінь полінома задавати через форму. Намалювати отриману криву синій лінією, а експериментальні точки – червоними(для більшої помітності зображати точки колом діаметром 4 пікселі).

369. *Принтер із мережі отримує файли для роздруківки:
Продуктивність принтера рядків за хвилину;
Допоміжний час для обробки одного файлу –
Характеристики заявок на роздруківку:
Об’єм файлу – випадкове число у межах 20-500 рядків;
Інтервал часу між заявками – випадкове число 0 – 180 с.
Зобразити чергу без пріоритетів, яка створюється біля принтера, у реальному часі. Заявки зображати у вигляді прямокутників, довжина яких пропорційна об’єму файлу. Вибрати масштаб таким, щоб черга зображалась на формі в один рядок.

370. Перше авто рухається із швидкістю Х км/год, за ним на відстані S рухається друге авто із швидкістю Y км/год (Y > X). Через який час друге авто наздожене перше, яку відстань при цьому воно пройде. Зобразити процес на формі у реальному часі. Трекі авто зображати паралельними товстими лініями різними кольорами.

371. Увести через одне текстове поле на формі ПІБ повністю. У інше текстове поле вивести прізвище та ініціали.

372. Організувати процес ініціалізації користувача по паролю на формі. Якщо пароль правильний – вивести діалогове вікно із текстом „Пароль правильний”, інакше „Пароль неправильний” і програма закривається.

373. *Організувати процес тестування за принципом: вибрати одну правильну відповідь із декількох, вивести повідомлення про результат (реалізувати для одного питання). У полі TMemo відобразити питання. Вибір номера відповіді організувати через блок компонентів TRadioButton. Призначити певний час на вибір варіанту та візуальний контроль цього часу.

374. Побудувати графік значень процедури Random в функції номера виклику (1-20), номер виклику по осі Х відкладати через 1 сантиметр, а максимальне значення повинно бути у діапазоні 0- 5 сантиметрів

 

375. На формі побудувати двохлопасний гвинт із нахилом осі симетрії під кутом α до вертикалі. Діаметр лопасті 3 метри, висота форми 5 м.

 

 

376. Побудувати у реальному часу політ кульки, яка кинута під кутом α до горизонту із швидкістю Vo

377. Із текстового файлу читати температури по дням місяця (30 значень), побудувати графік зміни температур по дням місяця. Температури можуть мінятися у діапазоні ± 40 о С.

378. Зобразити на формі броунівський рух однієї молекули. Випадковий вибір напрямку руху (0-359 градусів), та вільного пробігу (0-5 см). Молекулу кулькою можна не зображати, а виводити тільки її слід відрізками прямих без переривань треку.

379. Побудувати графік залежності густини повітря від висоти над рівнем моря до висоти 10000 м у відсотках від базового значення. (ρ0= 1.29 кг.куб.м, ρ= ρ0*е-hz , z=1.25*10-4, де h висота над рівнем моря. Вісь густини направити праворуч горизонтально.

380. Обчислити число π за допомогою генератора випадкових чисел з візуалізацією процесу, кожний експеримент позначати червоною крапкою на формі. Кількість спроб – 100 000. Результати виводити через кожні 10 000 спроб.

381. Намалювати математичний маятник із довжиною підвісу L, кутом відхилення α та діаметром кульки маятника D (все у сантиметрах задати через форму).

382. Зобразити на формі пружину із заданою кількістю витків та діаметром.

383. Зобразити на формі балансир механічного годинника, дані: діаметр, см та кут нахилу (градуси) перемички до вертикалі. Висота форми 5 см.

 

 

384. Акваріум ємністю 100 л заповнений наполовину. Через одну трубу вода у кількості Q1 л/с вливається, а через другу у кількості Q2 л/с виливається. Візуалізувати процес, визначити час, через який він наповниться, або спорожниться. Розглянути декилько можливих сценарієв.

385. У вертикальному циліндрі, який заповнений повітрям, знаходиться поршень, який може без тертя в ньому пересуватися. Повітря нагрівається за законом to=T0.5, де Т – час у секундах. Зобразити у реальному часу процес підняття поршня у ціліндрі, рахуючи, що пересув поршня буде відбуватися прямо пропорційно температурі повітря у циліндрі під час його нагріву.

 

386. На формі два поля типу TMemo, в одному запити (Питання 1, Питання 2,....) у перемішаному порядку, у другому (Відповідь 1, Відповідь 2,....) теж у перемішаному порядку. Вивести у третє поле пари рядків Питання 1 – Відповідь 1, Питання 2 – Відповідь 2,......

387. Розробити програму Автовьюер, який буде виводити через кожні 3 секунди по кругу всі фото (вибрати із мережі 5 фотографій).

388. Створити програму для реалізації гри „Поле чудес”. На формі розташована група вікон по кількості = кількості літер у вибраному слові (слово ввести заздалегідь). У окреме вікно вводять літеру, якщо вона є у слові, то всі ці літери з’являються у відповідних віконцях, якщо такої літери нема – відповідне повідомлення.

389. На формі намалювати коло діаметром 5 м при „висоті” форми 7 м. Малювання виконати за допомогою процедур MoveTo() та LineTo(). Не використовувати вбудованих процедур Ellipse() та Shape().

390. Намалювати на формі не опуклий багатокутник, залити його кольором, визначити його площу. Координати вершин багатокутника у сантиметрах.

391. На формі „росте” вертикальна пряма лінія із швидкістю 1 см/с. При досягненні довжини 10 см процес зупиняється. „Висота” форми 15 сантиметрів.

392. Сформувати у візуальному компоненті типу TStringGrid на квітень 2010 р, рахувати, що розподіл чисел по дням тижня відомий. На лівій границі таблиці таблиці написати: Пн, Вт, Ср,......, у комірках таблиці ввести відповідні числа місяця. Використати цикл.

393. Створити візуальний компонент TProgressBar. Зобразити його заповнення за 10 секунд стрибками через 1 секунду.

394. Кулька падає з висоти 100 м, маючи горизонтальну швидкість 5 м/с. Зобразити політ кульки у реальному часу. „Висота” форми 120 м, початкове положення кульки – лівий верхній кут форми.

395. Намалювати графік функції Y=SinX у діапазоні аргумента 0- π. Початок координат – лівий нижній кут.. Весь інтервал розбити на 10 ділянок, кожну ділянку мальвати через 1 секунду (весь графік за 10 секунд).

396. На формі намалювати коло діаметром 5 м, висота форми – 10 м. (використати процедуру Ellipse()). Коло обертається навколо вертикальної осі симетрії (поступово перетворюється у еліпс, а потім у вертикальну пряму) із швидкістю 10 градусів за секунду.

397. Прямокутник із сторонами 3×6 см (ширина форми30 см) обертається навколо центра форми із кутовою швидкістю 20 градусів за секунду. Під час обертання сторони чотирикутника залишаються паралельними сторонам форми.

398. Задані 2 прямі лінії своїми коефіцієнтами „k” та „b” через два текстових поля типу TEdit. Намалювати їх на формі, визначити та відмітити точку їх перетину. Координати рахувати у сантиметрах.

399. На формі намалювати коло діаметром 5 м, висота форми – 10 м. (використати процедуру Ellipse()). Коло обертається навколо горизонтальної осі симетрії (поступово перетворюється у еліпс, а потім у вертикальну пряму) із швидкістю 15 градусів за секунду.

 

HTML + JavaScript

Всі логічно завершені дії оформляти як функцію у програмі повинна бути присутньою хоча б одна функція. Вхідні дані передавати через формальні параметри. Передбачати зручний і зрозумілий для користувача інтерфейс. На екран виводити текст завдання і результати таким чином, щоб можна було б впевнитись у правильному розв'язанні задачі. Кількість елементів масиву повинно бути не менше 15. Масив виводити по 5 елементів у рядок.

400. Створити одновимірний масив дійсних чисел, визначити мінімальне значення масиву та поміняти цю компоненту із першою.

401. Визначити кількість років і днів між кінцем Другої світової війни та вашим днем народження.

402. Створити одновимірний масив дійсних чисел, визначити максимальне значення масиву та поміняти цю компоненту із останньою.

403. Створити одновимірний масив дійсних чисел, визначити максимальне і мінімальне значення масиву та поміняти їх місцями таким чином, щоб спочатку йшло мінімальне, а потім максимальне значення.

404. Визначити кількість років і днів між днем вашого народження і сьогодняшним днем.

405. Створити одновимірний масив дійсних чисел, розглянути крайні елементи(перший та останній), якщо перший більше останнього, поміняти їх місцями.

406. Створити одновимірний масив дійсних чисел, рахуючи значення елементу як його відносну густину, примусити останній елемент всплити на відповідну відстань до початку масиву (пересунути його попарним обміном).

407. Створити одновимірний масив дійсних чисел, розділити його на дві частини (приблизно рівні) та поміняти частини місцями.

408. Визначити кількість годин і хвилин між початком занять (9 годин ранку) і поточним часом.

409. Створити одновимірний масив дійсних чисел, визначити, чи є у ньому два однакових значення.

410. Розробити програму циклічного зсуву символів рядка на 1 позицію ліворуч.

411. Створити двовимірний масив цілих чисел, визначити елемент з мінімальним значенням та поміняти його із першим елементом.

412. Задано довільний рядок слів, знайти найменше і найбільше по кількості символів слова та поміняти їх місцями.

413. Створити два масиви цілих чисел А і В однакової довжини, заповнити третій масив значеннями (Аі+Ві)/2.

414. Створити символьний масив (не плутати із рядком) із кількістю М будь-яких символів із кодової таблиці ASCII (0-127), визначити чи є у ньому символ z і скільки разів зустрічається.

415. Задано упорядкований масив, вставити новий елемент у відповідне місце, не порушуючи упорядкованість.

416. Задано масив цілих чисел, серед яких зустрічаються непарні, визначити кількість непарних чисел, які складають суму не менше М (ввести).

417. Перемістити всі елементи масиву, починаючи з n на 1 позицію ліворуч.

418. За допомогою умовного оператора і оператора безумовного переходу смоделювати цикл while …do.

419. Задано довільний рядок слів, знайти найменше по кількості символів слово та поміняти його із першим.

420. Задано двовимірний масив. Переписати в окремий масив усі від’ємні компоненти.

421. Розбити довільний рядок на два рівних рядки, залишок відкинути, переписати кожну частину у окремий рядок.

422. Протабулювати функцію y=1/(x-2)+2/(x-1), використати елемент continue.

423. З клавіатури по одному вводяться по черзі дійсні числа, ознакою кінця послідовності є число 0, визначити середньоарифметичне введених чисел.

424. Розробити функцію, при передачі їй простого числа (0..9), виводить його словниковий еквівалент (нуль, один, дев'ять).

425. Визначити суму від'ємних елементів з перших n елементів масиву, n ввести по запрошенню.

426. Розробити програму циклічного зсуву елементів масиву на 2 позиції ліворуч.

427. Розробити функцію, яка переводить рейтингові бали у чотирибальну систему (незадовільно,.задовільно...........).

428. Задано довільний рядок, підрахувати суму чисел які зустрічаються у рядку.

429. Довжини сторін двох трикутників розташовані у масиві, визначити значення їх площин, а також сумарну площину.

430. Задано рядок у вигляді речення, підрахувати кількість слів у рядку.

431. Скласти функцію визначення мінімального значення із масиву.

432. Визначити алгебраїчну суму від'ємних елементів масиву.

433. Перемістити елементи масиву, починаючи з n на 1 позицію праворуч.

434. У двовимірному масиві (n стовпчиків та m рядків) визначити суму від’ємних елементів.

435. Визначити тариф за міжміськи переговори між м. Миколаїв та 5 іншими містами (міста та тарифи вибрати довільно).

436. Переписати матрицю у одновимірний масив по стовпчиках.

437. Обчислити площу замкненого контура (визначити контур за допомогою масиву).

438. Написати функцію, яка визначає середнє арифметичне перших М елементів масиву.

439. Задано речення, слова відділяються одне від одного проміжками. Додати між словами ще по одному проміжку, а також проміжок у кінець рядка.

440. Написати функцію лінійної інтерполяції на відрізку, що заданий координатами точок кінців.

441. Створити програму для визначення назви для тижня по його номеру (1-понеділок, 2..........), не використовувати об’єкт Array.

442. Задано одновимірний масив цілих чисел довжиною N, визначити, чи є у масиві елемент із значенням K.

443. Визначити мінімальне значення із чотирьох чисел за допомогою об'єкта Function.

444. На фоні малюнка (не background), приблизно посередині його, розташувати таблицю із двома комірками (горизонтально). В одній комірці розташувати фото (можна теж саме), а в другій - форму з елементом password. Внизу екрану розмістити кнопку типу button, на кнопку призводить до виводу на екран значення паролю.

445. На фоні малюнка (не background) у правому нижньому куті розташувати форму із
структурою типу radio (4 елементи вертикально). Внизу екрану розмістити кнопку тину
button. Натискання на кнопку призводить до виводу на екран вибраного значення.

446. На фоні малюнка (не background) розташувати його надігне. Внизу екрану розмістити кнопку типу button. Натискання на кнопку призводить до початку пересування надпису праворуч.

447. На фоні малюнка (не background) приблизно посередині його розташувати таблицю із комірками(горизонтально). Дві перші об'єднані і в них розташований елемент textarea. В останній комірці розташувати фото (можна теж саме). Внизу екрану розмістити кнопку типу button. Натискання на кнопку призводить до виводу на екран

448. змісту поля.

449. На фоні малюнка (не background), приблизно посередині його, розташувати таблицю із трьома комірками (горизонтально). В першій комірці розташувати фото (можно теж саме), а в другій текст, в третій форму з елементами password і text (прізвище). Внизу екрану розмістити кнопку типу button. Натискання на кнопку призводить до виводу на екран прізвища і а паролю.


450. На екрані ліворуч, розташувати невеличке зображення. Внизу екрану розмістити кнопку типу button. Натискання на кнопку призводить до периодичного циклічного зсуву зображення праворуч по екрану.


451. На екрані розташовані текст і дві кнопки з написами «червоний» та «зелений».
Натискання на ці кнопки призводить до відповідної зміни кольору тексту.

452. На фоні малюнка (не background) приблизно посередині його розташувати текст
висотою 50 пікселів з ефектом псевдо-гривімірності (використати кольори: верхній-червоний, а нижній -сірий).

453. На фоні малюнка (не background) у лівому верхньому куті розташований текст. Внизу екрану розмістити кнопку типу button. Натискання на кнопку призводить до пересування тексту по діагоналі екрану.

454. На фоні малюнка (не background) ліворуч розташований текст із псевдотривимірністю.

455. Внизу екрану розмістити кнопку тину button. Натискання на кнопку призводить до руху тексту но екрану праворуч.

456. На фоні малюнка (не background) у лівому верхньому куті розташован маленькій малюнок (можна той же самий). Внизу екрану розмістити кнопку типу button. Натискання па кнопку призводить до початку руху малюнку вниз по екрану.

457. На фоні малюнка (background) приблизно посередині його розташувати

458. «до кінця поточною місяця залишилось Д днів» після натискання відповідної кнопки.

459. На фоні малюнка (background) приблизно посередині його розташувати повідомлення «між днем мого нароження і кінцем поточного року залишилось Д днів» після натискання відповідної кнопки. Не забути зробити гак. щоб текст можна було легко прочитати на фоні малюнку. Дію виконати при натисненні кнопки.

460. Створити кнопку, після натискання якої на екран виводиться повідомлення про дату, наприклад: «сьогодні 21 квітня, середа. 2006 року».

461. На фоні малюнку (не background) створити форму. До поля форми text ввести речення, прочитати, визначити кількість слів у ньому, вивести на екран. Дію виконати при на тисканні кнопки.

462. На фоні малюнку (не background) створити форму. У поле форми password ввeсти
пароль, прочитати, порівняти йото з еталонм, який введено заздалегідь, і вивести

463. відповідне повідомлення на екран.

464. На фоні малюнку (не background) створити форму. У формі створити кнопку, після
натискання якої на екран виводиться повідомлення про поточний час. наприклад: «зараз 13 годин, 15 хвилин, 47 секунд».

465. Створити функцію послідовного виведення на екран цілих чисел1, 2, 3, 4.... із
періодом в 1 секунду (примітка: використати процедуру виведення на екран alert()). Дію виконати при натисканні кнопки.

466. По даті народження людини визначити тварину покровитель, якщо:

467. 1984 - Миша. 1985 – Бугай 1986 - Тигр. 1987 -:Заєць.

468. І988 - дракон. 1989 - Змія, 1990 - Кінь. 1991 - Вівця, 1992 - Мішла, 1993 - Півень 1994 - Собака, 1995 - Кабан.

469. Дію виконати при натисненні кнопки.

470. Європейський гороскоп. По даті народження людини (номер місяця та число, які
вводиться по запрошенню) визначити його знак зодіаку. Якщо:

471. Овен 21.03 – 20.04 Телець 21.04 – 21.05

472. Близьнюки 22.05 – 21.06 Рак 22.06 – 27.07

473. Лев 24.07 – 23.08 Діва 24.08 – 23.09

474. Терези 24.09 – 23.10 Скорпіон 24.10 – 22.11

475. Стрілець 23.11 – 21.12 Козеріг 22.12 – 20.01

476. Водолій 21.02 --19.02 Риби 20.02 – 20.03

 

477. Побудувати таблицю значень функції: Y = 12 * (СOS(X) + 6 * SІN(X)) на інтервалі 10-20 градусів, з кроком 1 градус (вивести на екран у вигляді таблиці з двома стовпчиками).
Дію виконати при натисненні кнопки.

478. Скласти програму приблизною обчислення довжини шляху, який пройдений точкою за час Т = 5 с., замінюючи відрізки кривої відрізками прямої. X = (3 * Т) / (1 + Т2); У = (З*Т2) /(1 + Т3), вивести їх значення на екран. Дію виконати при натисненні кнопки.

479. Обчислити визначений інтеїрал функції у = а * х2+ b*х+с на проміжку [1, 5]
методом прямокутників, вивести їх значення в таблиці з двома стовпчиками(Х, У). Результати обчислеїшя вивести у таблиці у 2 стовпчпки. Дію виконати при
натисненні кнопки

480. Матеріальна точка рухається згідно з законом: X = Vx * 'Г, Y = Vy*T- (G *T2)/2.
Ввести Vx, Vy Обчислити та видати на екран у вигляді таблиці ії координати для проміжку асу з Т1=3с до Т2=27с з кроком 1с. Таблиця повинна мати 3 стовпчики: Т, Х, У. Дію виконати після натисненні кнопки.

481. На фоні малюнка (не background) приблизно посередині його розташувати таблицю із двома комірками (горизонтально). В одній комірці розташувати фото (можна теж саме),а в другій форму з елементом. Внизу екрану розмістити кнопку типу button. Натискання а кнопку призводить до виводу на екран змісту поля.

482. На фоні малюнка (не background) у правому нижньому куті розташувати форму із
структурою тішу radio (4 елементи вертикально) та елемент типу text. Внизу екрану розмістити кнопку гину button. Натискання на кнопку призводить до виводу у поле text вибраного значення кнопкою radio.

483. Речення вводиться через діалогове вікно, вивести його на екран, визначити кількість слів у ньому після натисканні кнопки і вивести це число на екран.

484. Речення вводиться через діалогове вікно, вивести його на екран, визначити найдовше слово вести і вивести його на екран, дію виконати після натисканні кнопки.

485. Речення вводиться через діалогове вікно, вивести йото на екран, замінити літ еру "о" на літеру "а", вивести його на екран, дію виконати після натисканні кнопки.

486. Речення вводиться через діалогове вікно, вивести його па екран, замінити усі комбінації літер "ing" на комбінацію "cd”, вивести його на екран, дію виконати після натисканні кнопки.

487. Розробити перекладач з англійської мови на українську. Сформувати 10 пар (англ. – укр.) слів (ввести із текстового файлу). По запрошенню з клавіатури ввести англійське слово, на екран вивести його та український еквівалент, якщо такого слова нема – відповідне повідомлення. Висота літер слів 30 пікселів, колір англійських слів червоний, українських – зелений.

488. Виконати табуляцію функції Y=X1.5 на відрізку X= 0 – 10 з кроком 0.5, результат вивести у табличній формі, таблиця має два стовпчики, у верхньому рядку вивести символи X та Y („шапка” таблиці).

489. На фоні малюнку на весь екран (не background) розташувати текст “GO!” та кнопку. Натискання кнопки призводить до пересуву тексту праворуч на 10 рх щосекунди.

490. На фоні малюнку на весь екран (не background) розташувати невеличкий малюнок у лівому верхньому куті (можна той же самий) та кнопку. Натискання кнопки призводить до пересуву маленького малюнка по діагоналі екрана вправо вниз на 10×10 рх щосекунди.

491. На формі розташовано елемент форми password та кнопка с надписом: „Перевірити пароль”, після натисканні кнопки прочитати пароль, порівняти із введеним заздалегідь, якщо пароль правильний – висвітити на екрані картинку, якщо ні – відповідне повідомлення.

492. На формі розташовано 4 елементи типу checkbox (назви журналів) та кнопка, після натисканні кнопки прочитати назви журналів, які були вибрані користувачем та вивести їх на форму у елемент типу text, якщо не вибрано жодного – відповідне повідомлення.

493. На формі розташовано 4 елементи типу radio (назви журналів) та кнопка, після натисканні кнопки прочитати назву журналу, який був вибраний користувачем та вивести його на форму у елемент типу text, якщо не вибрано жодного – відповідне повідомлення.

494. На формі розташовано елемент форми select (назви журналів та додаткове поле “інший” типу text) та кнопка, після натисканні кнопки прочитати вибраний елемент списку та вивести вибраний елемент на екран, якщо вибрано “інший” – назву поля читати із додаткового поля типу text (імітація ComboBox як у Delphi).

495. На формі розташовано елемент форми textarea, прочитати дані з поля, якщо кількість символів у полі менше 20 - відповідне повідомлення і порада доповнити поле.

496. На формі розташовано елемент форми password та кнопка с надписом: „Перевірити пароль” та текст висотою 50 пікселів, після натисканні кнопки прочитати пароль, порівняти із введеним заздалегідь, якщо пароль правильний – висвітити на екрані картинку, якщо ні – відповідне повідомлення.

497. На формі розташовано елемент форми select та одну кнопку checkbox, якщо вона активізована - вибрати із списку другий елемент та вивести його на екран, якщо не активізована – вивести відповідне повідомлення.

498. Розташувати на формі 3 поля типу text, заповнити їх словами та 3 кнопки типу radio. В залежності від вибору кнопок – вивести відповідні слова на екран.

499. На формі розташувати три кнопки типу checkbox (всі не активізовані) та 3 кнопки типу radio (всі не активізовані). Виконується активізація кнопки radio, після натискання на кнопку button активізується з тим же номером кнопка checkbox.

500. На формі розташовано три кнопки типу checkbox з назвами фруктів напроти та поле типу textarea. Вибрати фрукти, активізуючи кнопки, та розташувати назви вибраних фруктів у поле типу textarea.

501. На формі розташувати список типу select із назвою трьох журналів, вибрати один з них та розташувати його назву у поле типу text.

502. На формі розташувати поле типу textarea, у якому через проміжок ввести з клавіатури свої прізвище, ім’я та по батькові. Прочитати дані та розташувати прізвище, ім’я та по батькові в окремих полях типу text із відповідними поясненнями.

503. На формі розташовано елемент форми password та кнопка типу button с надписом: „Перевірити пароль” та текст висотою 50 пікселів, після натисканні кнопки прочитати пароль, порівняти із введеним заздалегідь, якщо пароль правильний – сховати текст (зробити його невидимим), якщо ні – відповідне повідомлення.

504. На формі розташувати три кнопки типу checkbox, напроти кожної написати свої прізвище, ім’я та по батькові, а також порожнє поле типу text. Прочитати слова напроти активізованих кнопок (не обов’язково всіх) та вивести їх зміст у поле text.

VBA у Excel

 

505. Задано масив прізвищ (10 осіб). Вивести на екран у діалоговому вікні кількість осіб, прізвище яких закінчується на “ко”.

506. Задано масив, елементами якого є власний тип даних (10 осіб) із полями: прізвище і об’єм продаж, вивести на екран особу, яка має максимальний обсяг продаж.

507. Задано масив, елементами якого є власний тип даних (10 осіб) із полями: прізвище і об’єм продаж, вивести на екран суму продаж всіх осіб, прізвища яких починаються з літери А.

508. Задано масив, елементами якого є власний тип даних (10 осіб) із полями: прізвище і об’єм продаж, вивести на екран осіб, обсяг продажу яких більше 1000.

509. Задано масив, елементами якого є власний тип даних (10 осіб) із полями: прізвище і об’єм продаж, вивести на екран осіб, які мають продаж між 1000 і 2000 і визначити їх кількість.

510. Задано масив цілих чисел (10), визначити мінімальне значення і поміняти його з першим.

511. Задано масив цілих чисел (10), визначити максимальне значення і поміняти його з останнім.

512. Задано масив, елементами якого є власний тип даних (10 осіб) із полями: прізвище і об’єм продаж, вивести на екран осіб, прізвища яких мають більна 5 символів.

513. Задано рядок, який має по декілька проміжків попереду, всередині і позаду, сформувати рядок без проміжків.

514. Задано двовимірний масив, визначити мінімальний елемент і поміняти його з першим(1,1).

515. Задано масив цілих чисел, визначити мінімальну кількість елементів, які дадуть суму не менше S.

516. Розробити процедуру лінійної інтерполяції (задано x1,y1,x2,y2,x), знайти y)

517. Задано двовимірний масив, визначити мінімальний та максимальний елементи та поміняти їх місцями.

 

Для розв’зання наступних задач використовувати файл рейтингів абітурієнтів Рейтинг по спеціальностям.xls з папки \\main\documents\Computer Science\Basic of programing\VBA\3-триместр\Лабораторні _роботи\ Рейтинг по спеціальностям.xls

518. Визначити осіб, які отримали по укр. мові > 10 балів.

519. Визначити 5 абітурієнтів, які мають кращі рейтинги з української й англійської мов(по сумі балів).

520. Визначити осіб, які отримали > 40% максимальної кількості балів із математики. Максимальна кількість балів – 16.

521. Створити рейтинговий список за балами з української й англійської мов(по сумі балів).

522. Переписати бали рейтингового списку по Українській мові і відсортувати їх по зменшенню, вивести праворуч від рейтингової таблиці.

523. Вивести осіб, які отримали 5 кращіх рейтингів з гуманітарних наук, порівняти їх із вступним рейтингом тих же осіб.

524. Визначити найгірший рейтинг і модуль, який отримали кожен з 5 кращіх абітурієнтів за списком, результати вивести праворуч від таблиці.

525. Визначити відсоток абітурієнтів, які дали таку кількість правильних відповідей, наприклад:

 

 

  Кількість правильних відповідей
Жодної 1 - 10 11 - 20 21 – 30 31-40
         

 

526. Вивести рейтинги 10 осіб, які отримали найкращі результати з англійської мови, поруч вивести іх вступні рейтинги.

527. Вивести середню кількість балів, яку отримали по українській і англійській мовам 20 кращіх за рейтингом абітурієнтів.

528. Визначити середню кількість балів, яку отримали абітурієнти по украінської та англійської мовам(по сумі), відсортувати по збільшенню.

529. Виконати порівняння 10 найкращіх студентів за вступним рейтингом і за рейтингом з математиці, наприклад.

 

Загальний       ......  
Математика          

 

530. Вибрати вступні рейтинги для абітурієнтів, коди яких знаходяться у межах 50 – 150, вивести поруч з рейтингами.

531. Вибрати абітурієнтів, які набрали кількість балів з математики від 30 до 40 % від максимального(максимальна кількість – 16).

532. Створити рейтинг по українській та англійській мовам(по сумі). Порівняти їх для кращіх 20 місць за вступним рейтингом, вивести праворуч від таблиці.

533. Для 20 кращіх абітурієнтів обчислити рейтинг по балах і вивести отриману кількість поруч з відповідним місцем праворуч від таблиці(код бали). Рейтинг обчислюється за формулою Р=укр. мова + математика + (Sбалів по останнім модулям)/5

 

 

*Комплексні задачі, які потребують використання різних структур і операторів мови


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.068 сек.)