АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ІІІ період. 1924-1929рр. - період економічної стабілізації

Читайте также:
  1. Амплітуди складових ряду Фур’є періодичної послідовності прямокутних імпульсів
  2. Архаїчний період та Давнє Царство
  3. Архітектура Стародавньої Греції Гомерівського періоду
  4. Бібліотека - інтелектуальний центр наукових досліджень. Структура і організація економічної бібліографії
  5. В який історичний період соціологія оформилась як самостійна наукова дисципліна?
  6. В який історичний період соціологія оформилась як самостійна наукова дисципліна?
  7. Вибір обсягів виробництва у короткотерміновому періоді
  8. Виникнення і розвиток економічної соціології
  9. Витрати у довготерміновому періоді.
  10. Вікова періодизація розвитку особистості
  11. Вплив зовнішніх умов на ріст рослин. Добова та річна періодичність росту рослин.
  12. Г) номінальна ставка за вирахуванням темпу інфляції за певний період.

- Спад революційного руху;

- Економічне піднесення;

- Послаблення зовнішньополітичних суперечностей між державами.

Політична стабілізація стала можливою в результаті:

- Підписан­ня нових договорів на Локарнській конференції (1925р.) про гаран­тію кордонів Німеччини і Бельгії та про французькі гарантії збе­реження кордонів Польщі й Чехословаччини з Німеччиною;

- Реалізації планів Дауеса (1924р.) і Юнга (1928р.) щодо Німеччи­ни: було вирішено питання німецьких репараційних виплат.

- У 1928р. США, Франція, Велика Британія, Німеччина, Японія та інші держави підписали пакт Тріана-Келлога. Документ містив важливі міжнародно-правові норми, що проголошували відмову від війни як засобу врегулювання міжнародних суперечок і розв'язан­ня їх мирним шляхом.

- В економічній сфері спостерігалося піднесення. Його характерні риси:

- Модернізація виробництва;

- Використання нових технологій і форм організації праці;

- Стабілізація кредитно-фінансової системи;

- Зменшення втручання держави в економіку.

Економічне піднесення в країнах Заходу було нерівномірним. США зміцнили свою провідну позицію у світовій економіці, виробивши стільки ж продукції, скільки вся решта світу. Темпи розвитку Німеччиниі Франції були також досить високими. Східна Європа від­ставала від країн Заходу.

Економічне піднесення викликало зростання заробітної платні та зайнятості населення, що сприяло спаду страйкового руху, встанов­ленню політичної стабільності.

 

- У ці роки не було революцій, великих політичних конфліктів.

- Зросла роль засобів масової інформації, кінематографа, спорту. З'яви­лося поняття «масова культура», тобто культура, яка стала зрозумі­ла та доступна більшості населення.

- Водночас у країнах Центральної та Південно-Східної Європи нерозв'язаність соціально-економічних проблем призвела до встанов­лення авторитарних режимів. Посилюється вплив фашистів в Іта­лії, Німеччині.

IV період. 1929-1933рр. - період «Великої депресії».

Ця криза в економіці була глибокою і масштабною. Причиною кризи стало надви­робництво товарів за умов вузькості внутрішнього ринку і відносно низької купівельної спроможності населення. Збанкрутувала величезна кількість підприємств. Промислове виробництво скоротилося на чверть, безробітними стали понад 30 млн. осіб; різко знизився рівень життя.

V період. 1933-1939рр. - період назрівання Другої світової вій­ни.

- Завдання виходу з економічної кризи різні країни вирішували по-різному: одні віддали перевагу шляху реформ (США, Велика Британія, Канада, країни Скандинавії), інші - шляху диктатури (Італія, Німеччина, Іспанія).

- Починається боротьба за переділ світу.

- Фашистські держави укла­дають союзи одна з одною.

- І СРСР, і західні країни, і фашистські держави прагнуть зайняти панівне становище у світі. Це визначило неминучість нової світової війни.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)