АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Аналіз фінансової стійкості банку

Читайте также:
  1. Аналіз алгоритмів
  2. Аналіз використання виробничих потужностей
  3. Аналіз використання виробничого обладнання
  4. Аналіз геоморфологічних умов господарювання
  5. Аналіз даних засобами Excel
  6. Аналіз документів як метод соц.аналізу
  7. Аналіз є однією із функцій управління
  8. Аналіз захисту дипломних робіт студентів ФМТЗ 2011-2012 р. р. День 2(24.05.2012)
  9. Аналіз і синтез релейно-контактних схем
  10. Аналіз інших нормативно-правовими актів в сфері інформатизації та шляхи для її удосконалення.
  11. Аналіз котирування акцій компанії «TUI Travel»
  12. Аналіз ліквідності банку

Структура, зміст та вказівки до виконання курсової роботи

Структура та зміст курсової роботи повинні відповідати темі обраного дослідження і містити практичні розробки щодо банківської діяльності. Курсова робота повинна включати:

1 титульний аркуш;

2 завдання;

3 зміст;

4 вступ;

5 основна частина;

6 список використаної літератури;

7додатки.

Титульний аркуш заповнюється за спеціальним зразком (Додаток).

Зміст містить назви і номери початкових сторінок вступу, всіх розділів, підрозділів і пунктів, якщо вони мають заголовки, висновків, списку використаної літератури та додатків (Додаток).

Вступ (1-2 сторінки)повинний розкривати актуальність і значення теми дослідження містити визначення мети і завдань, об’єкту та предметів дослідження, методів.

Основна частина (до 30 сторінок). Вона складається з одного теоретичного запитання і розрахункової частини. Під час роботи над цим розділом, студент самостійно вивчає навчальні і наукові матеріали, статті, нормативні документи, які дозволяють визначити теоретичні засади проблеми, що досліджується. До теоретичних засад дослідження відносяться категорії й поняття банківської діяльності, закономірності та особливості розвитку діяльності, система наукових термінів.

Висновок (2-3сторінки) має являти собою стисле узагальнення результатів проведеного дослідження і містити рекомендації з удосконалення банківської діяльності. Висновки рекомендується викласти чітко, логічно і зважено, не перевантажуючи цифровими даними.

Список використаної літератури повинен містити не менше п’яти джерел.

Додатки включають матеріали, необхідні для повноти сприйняття роботи: форми звітності; таблиці з допоміжними цифровими даними; допоміжний ілюстративний матеріал.

Аналіз діяльності банку

У розрахунковій частині курсової роботи проводиться аналіз діяльності комерційного банку відповідно до вихідних даних(згідно з варіантом). Аналіз проводиться шляхом розрахунку запропонованих коефіцієнтів і розрахунку темпів змін, тобто порівняння показників за 2 роки(співвідношення показника 2010 року до показника 2009 року помноженого на 100 %).

Аналіз фінансової стійкості банку

Для проведення аналізу фінансової стійкості необхідно розрахувати наступні коефіцієнти за 2 роки:

· коефіцієнт надійності;

· коефіцієнт фінансового важеля;

· коефіцієнт участі власного капіталу у формування активів;

· коефіцієнт захищеності дохідних активів власним капіталом;

· коефіцієнт мультиплікатора капіталу.

Коефіцієнт надійності (Кн) – відображає рівень залежності банку від залучених коштів. Розраховується як співвідношення власного капіталу(К) до залучених коштів (Зк):

Кн= (1)

Оптимальне значення не менше 5 %.

Коефіцієнт «фінансового важеля» (Кф.в.)- розкриває здатність банку залучати кошти на фінансовому ринку. Розраховується як співвідношення зобов’язань банку (Зк) і капіталу (К):

Кф.в.= (2)

Оптимальне значення у межах 1:20.

Коефіцієнт участі власного капіталу у формування активів (Ку.к.) розкриває достатність сформованого власного капіталу (К) в активізації та покритті різних ризиків. Розраховується як співвідношення власного капіталу(К) до загальних активів(Азаг):

Ку.к.= (3)

Оптимальне значення не менше 10 %.

Коефіцієнт захищеності дохідних активів власним капіталом (Кз.к.) – відображає, яку частину капіталу розміщено в нерухомість (майно). Розраховується як співвідношення капіталізованих активів (Ак) до власного капіталу (К):

Кз.к. (4)

Коефіцієнт мультиплікатора капіталу (Км.к.) відображає ступінь покриття активів капіталом. Розраховується як співвідношення загальних активів(Аз) до засновницького (акціонерного) капіталу (Какц):

Км.к=. (5)

Оптимальне значення 12,0-15,0.

Для більшої наочності розрахунок коефіцієнтів фінансової стійкості і темпів їх змін,слід оформити у вигляді наступної таблиці:

Таблиця 1 – Основні коефіцієнти фінансової стійкості

Назва показників Умовні позначення Станом на 1.01 Зростання(+)Зниж(-) Темп змін, % Темп зростання (+,-),%
20___ р. 20___р.
1. Коефіцієнт надійності Кн          
2. Коефіцієнт «фінансового важеля» Кф.в.          
3. Коефіцієнт участі власного капіталу у формування активів Ку.к.          
4. Коефіцієнт захищеності дохідних активів власним капіталом Кз.к.          
5. Коефіцієнт мультиплікатора капіталу (Км.к.)          

 

Таблицю необхідно проаналізувати і зробити відповідні висновки.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)