АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Класифікація процесорів

Читайте также:
  1. БИЛЕТ 5-6Поняття про організаційні форми навчання. Класифікація форм навчання природознавству.Класифік норм навч.природозн.
  2. Бюджетна класифікація: будова, роль і призначення видатків
  3. Бюджетна система України та бюджетна класифікація
  4. Види документів та їх класифікація.
  5. Види документів та їх класифікація.
  6. Види і класифікація економічних наук
  7. Види комерційних банків. Визначення банківських операцій та їх класифікація
  8. Види кредитів, їх класифікація та економічна характеристика
  9. Види мислення, їх класифікація
  10. Види підприємств та їх класифікація. Об’єднання підприємств
  11. Державний бюджет України. Склад і структура його доходів та видатків. Бюджетна класифікація
  12. Державний кредит та державні запозичення, їх класифікація

Процесори можна класифікувати за різними ознаками. Найбільш поширена класифікація наведена нижче.

 
 

 


Універсальними процесорами є процесори загального призначення, які розв'язують широкий клас задач обчислення, обробки та керування.

Спеціалізовані процесори призначені для розв'язання задач лише певного класу. До спеціалізованих процесорів належать: сигнальні; медійні та мультимедійні; трансп'ютери.

Розрядність шини даних (ШД) визначає можливості точної і зручної обробки даних. Розрядність шини адрес (ША) визначає можливості адресації обмеженої кількості пристроїв і комірок пам’яті. Кількість різних значень N які можуть передатись по ШД та різних адрес, що виставляються на ША обчислюють за формулою N=2n, де n – розрядність шин.

За типом системи команд розрізняють CISC (Complete Instruction Set Computing) - процесори з повним набором команд, і RISC (Reduced Instruction Set Computing) - процесори зі зменшеним набором команд.

Першість серед розробників процесорів для ПК тепер ведуть дві конкуруючі фірми Intel i AMD. Intel веде політику вдосконалення архітектури при наявній електронній базі з акцентом на мінімальне споживання електроенергії для використання у ноутбуках. AMD здійснює збільшення потужностей за рахунок збільшення розрядності та вдосконалення електронних елементів. Фірма ІВМ тримає курс на розробку процесорів для використання у багатопроцесорних системах банківської та транспортної сфер. Фірма Motorola спеціалізується на розробці сигнальних процесорів різноманітного призначення.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)