АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Витрати виробництва, прибуток і рентабельність

Читайте также:
  1. Витрати ВИКОНАВЦЯ відшкодовуються ним із винагороди, що виплачується ЗАМОВНИКОМ.
  2. Витрати виробництва, їх сутність та види
  3. Витрати на навчання персоналу
  4. Витрати на оплату праці
  5. Витрати у довготерміновому періоді.
  6. Витрати, пов'язані з погашенням кредиторської заборгованості за придбані нематеріальні активи слід відображати у складі:придбання необоротних активів інвестиційна
  7. Відсоток, прибуток і рента
  8. Граничні витрати та граничний доход.
  9. До адміністративних витрат не відносять: відображаються загальногосподарські витрати, пов'язані з управлінням та обслуговуванням підприємства.
  10. До активу балансу входить розділ: Р1 необоротні активи, Р2 оборотні активи, Р3 витрати майбутніх періодів, р4 необоротні активи групи вибуття.
  11. Дохід підприємства. Додаткова вартість і прибуток підприємства

При складанні даного розділу тактичного плану вирішуються наступні завдання:

Ÿ складаються планові калькуляції собівартості основних видів випускає продукції, що (послуг) і кошторис витрат на виробництво продукції по підприємству;

Ÿ виявляються недоцільні витрати й розробляються заходи для їхньої ліквідації;

Ÿ визначається балансовий прибуток;

Ÿ розраховується рентабельність видів випускаємої продукції і виробництва;

Ÿ оцінюється вплив на собівартість, прибуток і рентабельність збільшення витрат на освоєння виробництва нової продукції;

Ÿ створюється база для розробки цін на продукцію підприємства;

Особлива увага при плануванні витрат звертається на виявлення резервів зниження собівартості, а також величини й причин виникнення витрат, не обумовлених нормальною організацією виробничого процесу; наднормативної витрати сировини й матеріалів, палива й енергії; втрат робочого часу й доплат за відступ від нормальних умов праці й понаднормові роботи; втрат від простоїв машин й устаткування, аварій, браку; зайвих витрат, викликаних нераціональними господарськими зв'язками по поставках сировини й матеріалів, порушенням технологічної й трудовий дисципліни, зміною обсягу робіт по підготовці виробництва, освоєнню й впровадженню нової техніки й технології.


7. Інновації (технічний й організаційний розвиток підприємства).

План інновацій складається на основі завдань стратегічного плану, містить перелік і характеристику нововведень, планованих до впровадження на підприємстві. Зміст плану інновацій може бути різним, але найчастіше заходу плану охоплюють наступні проблеми:

Ÿ створення, освоєння нових і підвищення якості видів продукції, що випускають, і послуг;

Ÿ впровадження прогресивної технології, механізації й автоматизації виробництва;

Ÿ удосконалювання організації виробництва, праці й керування;

Ÿ удосконалювання комерційного й внутрівиробничого господарського розрахунку, автоматизація керування;

Ÿ капітальний ремонт і модернізація основних фондів;

Ÿ економія матеріалів, палива, енергії;

Ÿ науково-дослідні й дослідно-конструкторські роботи.

Кожен захід плану інновацій повинне містити розрахунок економічної ефективності із вказівкою в плані факторів і джерел економії. Крім того, у плані повинні бути наведені зведені розрахунки по всіх заходах у розрізі основних джерел економії. Ці дані є основою для складання розділів плану «Економічна ефективність виробництва» й «Норми й нормативи».


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)