АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Витрати на навчання персоналу

Читайте также:
  1. Адаптація персоналу.
  2. Адаптивна система навчання з використанням інформаційних технологій.
  3. БИЛЕТ 5-6Поняття про організаційні форми навчання. Класифікація форм навчання природознавству.Класифік норм навч.природозн.
  4. Вибір системи виробничого навчання
  5. Визначення категорії «технологія навчання». Технологія та методи навчання
  6. Витрати ВИКОНАВЦЯ відшкодовуються ним із винагороди, що виплачується ЗАМОВНИКОМ.
  7. Витрати виробництва, їх сутність та види
  8. Витрати виробництва, прибуток і рентабельність.
  9. Витрати на оплату праці
  10. Витрати у довготерміновому періоді.
  11. Витрати, пов'язані з погашенням кредиторської заборгованості за придбані нематеріальні активи слід відображати у складі:придбання необоротних активів інвестиційна

Специфікою роботи будь-якого турагенства є постійна необхідність навчання персоналу для високої компетенції у своїй сфері діяльності. Менеджери з продажу повинні досконало знати продукт, послугу, що продається і особисто знати напрямки туристичних маршрутів, готелів, у які селять туристів, бути знайомими з менеджерами цих готелів, мати власні зв’язки. Тому плануються рекламні тури, які, бажано двічі на рік, має відвідати менеджер за своїм робочим напрямом. Турагенство "Smart Voyage " має 2 менеджера, тому для підготовчого періоду необхідно запланувати по одному рекламному туру для кожного менеджера, та планувати принаймні по 1 туру на рік у рамках програми навчання персоналу. Вартість 1 рекламного туру у середньому складає 5 000 грн, тому на двох менеджерів на підготовчий період заплановано витрати у 10 000 грн. на навчання персоналу.

 

3.8 Виробнича програма турагенства " Smart Voyage "

У даній таблиці представлено скільки турів турагенство планує продавати в певний місяць за певним напрямом.

Таблиця 3.9 Виробнича програма турагенства " Smart Voyage "

Місяць Внутрішній туризм Виїзний туризм Тури по Харкову Екскурсії Всього турів в місяць Виручка за середньою ціною 4 500 грн/тур.
Іногородні тур.групи Місцеві тур. групи
Січень             315 000
Лютий             180 000
Березень             180 000
Квітень             202 500
Травень             472 500
Червень             360 000
Липень             450 000
Серпень             517 500
Вересень             405 000
Жовтень             360 000
Листопад             180 000
Грудень             382 500
Всього:             4 005 000

План виробництва заключається у прогнозованому об’ємі продаж кожного виду турпродукту та кількості його реалізації. Діяльність в сфері туризму дуже пов’язана з сезонністю, тому для простоти розуміння розглянемо кількість турів, що будуть продаватися фірмою щомісячно.

Надходження від продажу туристичної компанії – процент від виручки, що може складати від 10 до 20%.

Для компанії " Smart Voyage "розраховуємо процентну ставку у розмірі 12% на перший рік діяльності, та, оцінивши конкуренцію та прогнози об’ємів продаж, можемо щорічно підвищувати процент до показника в 15 %.

Тобто, 2012 – 12%

2013 – 13%

2014 – 14%

2015 – 15%.

В кінці 2015 року доцільно провести глибоке маркетингове дослідження щодо можливості підвищувати надалі процент виручки або розширення діяльності компанії.

 

3.3 Організаційний план

Фірма «Smart Voyage» є товариством з обмеженою відповідальністю (ТОВ) за адресою м. Харків, вул. Академіка Павлова, буд. 35/54, та матиме статутний капітал загальною сумою в 95 000 грн. Витрати на оформлення ТОВ (офіційні платежі та юридична адреса) складають 1 600 грн. Строк оформлення реєстрації2 неділі. Реєстрацією займається юридична компанія «Харків бізнес», ціни на надані послуги наведені на сайті компанії (kharkiv.business.com).

Товариство з обмеженою відповідальністю матиме 3 засновників. Сума внеску кожного з них складатиме 50 000 грн. Прибуток підприємства буде розподілятися пропорційно сумі внеску засновника. Обов’язки виконавчого директора, який очолюватиме підприємство, за спільною згодою виконуватиме один з засновників.

Організаційна структура підприємства представлена на рисунку Б.4.

Передбачуваний штат співробітників фірми - 6 чоловік, серед них:

- генеральний директор (засновник фірми);

- бухгалтер;

- менеджер з міжнародного туризму;

- менеджер по внутрішньому туризму (по Україні, Харкову зокрема).

- гід/ екскурсовод (2)

Вимоги до персоналу, штатний розклад та розрахунок відрахувань на заробітну плату представлені в таблицях Б.13-Б.15.

Для мотивації праці співробітників використається широкий арсенал засобів - професійне навчання, участь в ознайомлювальних турах, оплата медичної страховки, пільги на придбання авіа - і залізничних квитків, пільги при проживанні у готелі. Від співробітників потрібне постійне підвищення кваліфікації, складання бізнес-планів на сезони продажів, навчання нових співробітників.

Крім щомісячної заробітної плати співробітники будуть отримувати премії, наприклад, за виробничі результати або надбавки до окладів за професійну майстерність.

За даними регулярно проводяться великими агентствами опитувань, більше половини клієнтів приймають рішення звернутися саме до них на основі рекомендацій друзів і родичів, які скористалися послугами цих фірм раніше. На рівень обслуговування клієнтів при покупці туру впливають різні фактори. При цьому взаємини персоналу з клієнтом є одним з вагомих.

Персонал повинен знати:

1. Законодавчі акти і нормативні документи у сфері туризму.

2. Формальності міжнародних норм у сфері туризму, а також правила оформлення документів на виїзд з України (в'їзд в Україну) - для персоналу, зайнятого виїзним/їзним туризмом.

3. Іноземну мову в обсязі, що відповідає виконуваній роботі (для персоналу, що займається міжнародним туризмом).

Персонал повинен:

1. Уміти дати чіткий, точну відповідь на поставлене питання

2. Володіти інформацією, необхідною для споживача

Етика поводження з відвідувачами:

1. Персонал повинен бути привітним і доброзичливим.

2. Бути терплячим і ввічливим.

3. Виявляти повагу до відвідувача.

4. Обслуговування відвідувача має бути першочерговим порівняно з іншими службовими обов'язками.

5. У присутності відвідувача не вести особистих телефонних розмов.

6. Вміти слухати (проявляти інтерес до того, що говорить відвідувач).

7. Зводити до мінімуму очікування відвідувачів, сприяти тому, щоб час очікування не було втомливим.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)