АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Аналіз стану справ у галузі

Читайте также:
  1. Аналіз алгоритмів
  2. Аналіз використання виробничих потужностей
  3. Аналіз використання виробничого обладнання
  4. Аналіз геоморфологічних умов господарювання
  5. Аналіз даних засобами Excel
  6. Аналіз документів як метод соц.аналізу
  7. Аналіз є однією із функцій управління
  8. Аналіз захисту дипломних робіт студентів ФМТЗ 2011-2012 р. р. День 2(24.05.2012)
  9. Аналіз і синтез релейно-контактних схем
  10. Аналіз інших нормативно-правовими актів в сфері інформатизації та шляхи для її удосконалення.
  11. Аналіз котирування акцій компанії «TUI Travel»
  12. Аналіз ліквідності банку

Згідно з даними Держтуризмкурортів, за 9 місяців 2012р. близько 4,4 тис. ліцензіатів (1,5 тис. туроператорів плюс 2,9 тис. турагентств) обслужили приблизно 2,5 млн. чол. (на 23% більше, ніж за аналогічний період 2011р.) на 6,2 млрд. грн. За весь 2011р. обсяг ринку склав 5,5 млрд. грн. Але якщо в 2011р.порівняно з 2010р., кількість обслуговуваних туристів зросла на 30%, до 2,9 млн. чол., то в 2012 році туркомпанії обслужили більше 3 млн. чол.

Динаміка туристичних потоків за 2006 – 2012 рр. Показана на рисунку Б.4

Єдиний спосіб поліпшити ситуацію на ринку в'їзного туризму і привернути потік валютних коштів в нашу країну - це створення для іноземних туристів сприятливих умов для подорожей по нашій країні (поліпшення інфраструктури, будівництво готелів середнього класу і т.д.) і встановлення конкурентноспроможних цін на подорожі до Росії, тому що більшість іноземних громадян із середнім доходом не можуть дозволити собі відвідати нашу країну, вибираючи при цьому країни, де ціни нижчі, а якість туристських послуг набагато перевищують російські.

За даними міжнародної дослідницької компанії IPK International, найпопулярнішими літніми туристичними напрямками серед українців в 2012 році стали місцеві курорти - Крим і Карпати. Також цим літом українців цікавили традиційно популярні місця відпочинку за кордоном - Туреччина, Болгарія і Єгипет.

За даними Всесвітньої туристичної Організації (UNWTO) за перше півріччя 2011 року туристичний потік в світі виріс на 5% і склав 440 млн. туристів, що свідчить про поступове відновлення докризових показників. Аналогічні тенденції спостерігаються в країнах колишнього СНД, зокрема, Росії та Україні. Приміром, за даними Росстату, за перші шість місяців 2011 року турпотік з Росії показав збільшення на 11,8%. Серед низки факторів, що приводять до збільшення попиту на турпродукт в Україні, можна назвати вихід на український ринок нових гравців, розширення туристичних напрямків, запуск регіональних програм, спрощення візового режиму з багатьма країнами довколишніх регіонів.

 

Мал. 2 Дані Всесвітньої туристичної Організації (UNWTO) щодо динаміки туристичних потоків.

Жорстка конкуренція змушує їх проявляти гнучкість і йти на поступки клієнтам, відкривати нові можливості і унікальні маршрути. У зв'язку з цим, ринок туристичних послуг у нашій країні розвивається досить динамічно. За даними Державної служби туризму і курорту виїзний турпотік в І кварталі 2012 склав 3,3 млн. осіб, що на 2-3% або на 111,1 тис. більше, ніж за аналогічний період 2011 року.

Основне зростання туристичного потоку спостерігався в країнах Південної Африки (близько 15%). Добрі результати у країн Європи, які становлять близько 18% турпотоку. В азіатському регіоні порівняно з істотним 13% приростом 2011 р. спостерігалося 5% збільшення попиту.

 

Таблиця 1. Обсяг ринку туристичних послуг в Україні, млрд. грн.

2010р. 2011р. 2012р.
3,08 5,5 6,5

 

Структура витрат туристів за елементами турпродукту:

• тур - 50%;

• додаткові послуги - 30%;

• товари - 20%.

Більшість туристів, які відвідують Україну, переважно з Польщі, Угорщини, Німеччини і США. У середньому, іноземний турист проводить в Україні 4 дні, витрачає в країні близько $ 600 за одну поїздку. Найбільш популярними місцями відвідування для іноземних туристів є Київ (30% від всіх іноземних відвідувачів), курортні міста Криму (30%), Карпатський регіон, Львів, Одеса. Західна Україна є традиційним місцем для американців і канадців. Крим став популярним місцем відпочинку для німців із середнім і нижче середнього рівнем доходів.

Пріоритетним видом туристичної діяльності протягом 2012 року став внутрішній туризм, на який доводився 58% туристів, що відрізняється від аналогічного періоду 2011 року, коли на внутрішній туризм припадало 44% туристів (Мал. 3), на виїзний туризм - 43%, на в'їзний - 13%. (Мал. 4)

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)