АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Пристрої виведення інформації

Читайте также:
  1. Апам'ятовуючі пристрої комп'ютера. Поняття внутрішньої та зовнішньої пам'яті
  2. Виведення та отримання плівки
  3. Визначення обліку. Види обліку. Користувачі облікової інформації
  4. Для отримання інформації про консульський збір, натисніть тут
  5. Засоби масової інформації як «четверта влада»
  6. Захист акустичної інформації у приміщеннях
  7. Захист інформації від витоку по каналу побічних електромагнітних випромінювань та наведень (ПЕМВН)
  8. ЗВ'ЯЗОК ОРГАНІЗАЦІЇ ВИКОРИСТАННЯ АРХІВНОЇ ІНФОРМАЦІЇ З ІНШИМИ НАПРЯМАМИ РОБОТИ АРХІВНИХ УСТАНОВ
  9. Класифікація документальних джерел інформації
  10. Класифікація інформації
  11. Класифікація інформації наукового дослідження.
  12. Класифікація інформації щодо стану досліджуваного об’єкта

Пристрої виведення інформації — це пристрої комп'ютера, призначені для переда­вання інформації від комп'ютера до користувача.

З часів створення комп'ютерів до 60-х років минулого сторіччя користувач міг отри­мувати від комп'ютера лише текстову інформацію, яка виводилася на папір. У сучасних комп'ютерах користувач має змогу одержувати від комп'ютера інформацію будь-якого виду: числову, текстову, графічну та звукову.

Монітор (дисплей) комп'ютера — це пристрій, призначений для відображення тексто­вої або графічної інформації.

У текстовому режимі екран монітора умовно поділяється на окремі ділянки - — зна-комісця (найчастіше - - на 25 рядків по 80 символів у кожному). Поточне місце екрана, тобто місце, куди буде виводитися черговий символ, помічається курсором.

У графічному режимі на екран виводиться будь-яке зображення — текст, малюнки, графіки тощо. В цьому режимі екран монітора складається з окремих точок — пікселів (від англ. picture element —. елемент зображення), кожному з яких можна надати певного кольору. Кількість точок по горизонталі й вертикалі, яку монітор здатний відтворити чітко і розділь­но, називається його роздільною здатністю. Наприклад, вираз "роздільна здатність 800 х 600" означає, що монітор може виводити 600 горизонтальних рядків по 800 точок у кожному. Якість зображення безпосередньо залежить від розподільної здатності монітора. Відстань між двома точками (пікселями) на екрані називається розміром зерна монітора і визначає щіль­ність їх розташування. Чим менший розмір зерна, тим кращі чіткість та якість зображен­ня. У сучасних моніторах розмір зерна дорівнює від 0,31 мм до 0,21 мм. Для задовільної яко­сті зображення в режимі 800 х 600 на 15-дюймовому моніторі достатньо обмежитись розмі­ром зерна 0,28 мм.

Розмір екрана вимірюється по діагоналі у дюймах. Використовуються монітори розмі­ром 14", 15", 17", 19", 20", 21", 24".

Принтери та плоттери — це пристрої для виведення на папір символьної та гра­фічної інформації.

Серед багатьох моделей принтерів, як правило, використовуються три види — мат­ричні, струменеві та лазерні.

Друкування за допомогою матричного принтера здійснюється таким чином. Голо­вним вузлом матричного принтера є друкарська голівка з тонкими металевими стрижнями (голками), розміщеними у вертикальній площині перпендикулярно до паперу. Рухається вона вздовж рядка, який друкується, а стрижні у потрібний момент ударяють по паперу через фарбувальну стрічку і залишають на ньому відбитки — крапки. Так формується повне зображення. Чим більше голок на друкувальній голівці, тим більше формується точок на па­пері, тобто тим краща якість друку. У дешевих моделях принтерів використовується друкарська голівка з 9 стрижнями. Якість друку при цьому посередня. Більш якісний і швидкий друк забезпечують принтери з 24 друкарськими голками. Швидкість друкуван­ня матричними принтерами - - від 10 до 60 с на сторінку в текстових режимах. Швид­кість друкування в графічних режимах відчутно нижча.

У струменевих принтерах зображення формується мікрокраплями спеціального чорнила, що викидаються на папір через мініатюрні сопла. Швидкодія та якість друку за

допомогою струменевих принтерів вища, ніж матричних. Розповсюдження дістали кольо­рові струменеві принтери, які забезпечують якісний друк будь-яких кольорових текстів і зображень.

Найбільш швидке і якісне друкування забезпечують лазерні принтери, у яких зо­браження створюється лазерним променем на світлочутливому барабані, що знаходиться всередині принтера. Там, де промінь підсвічує поверхню барабана, виникає електричний заряд, який притягує сухі частки фарби-тонера. Коли барабан торкається паперу, тонер переводиться на папір. Потім тонер плавиться нагріванням і фіксується на папері.

Плоттери (від англ. plot — креслити), або графопобудувачі призначені для дру­кування будь-яких складних графічних зображень великих форматів. Використовуються вони у галузях, де необхідне виготовлення креслень, схем, графіків, карт, діаграм.

Звукова плата — це пристрій комп'ютера, який забезпечує введення та виведення звукової інформації. Звукова плата вмонтовується в системний блок та виконує операції, пов'язані з перетворенням звукової інформації на цифрову та навпаки. До звукової плати для виведення звуку можна підключати колонки або навушники, а для введення -- мікро­фон. Основним параметром звукової плати є розрядність, що визначає кількість бітів, які використовуються при опрацюванні звукових сигналів. Нині найбільш популярні 32-та 64-розрядні плати.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)