АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Пристрої для організації комп'ютерного зв'язку

При фізичному з'єднанні двох або більше комп'ютерів виникає комп'ютерна ме­режа.

Комп'ютерна мережа — це сукупність комп'ютерів, які поєднані лініями зв'язку, оснащені комунікаційними пристроями та відповідним програмним забезпеченням. Комп'ютерна мережа забезпечує користувачів засобами обміну інформацією і колективно­го використання її апаратних, програмних та інформаційних ресурсів.

Комп'ютерні мережі можна класифікувати за територіальним розподілом. При цьому розрізняють глобальні, регіональні та локальні мережі.

Локальні мережі (LAN — Local Area Network) поєднують групи невіддалених ком­п'ютерів. Такі мережі звичайно сполучають абонентів одного або кількох сусідніх буді­вель одного підприємства, установи та включають, як правило, декілька десятків ком­п'ютерів. Для організації локальної мережі кожний комп'ютер повинен мати мережеву плату (через яку і відбувається обмін даними) та відповідне програмне забезпечення. Ло­кальні мережі набули дуже великого поширення, оскільки 80 — 90% інформації цирку­лює поблизу місць її появи і тільки 20 — 10% пов'язані із зовнішніми взаємодіями. Такі мережі можуть мати будь-яку структуру, але найчастіше комп'ютери тут сполучаються єдиним високошвидкісним каналом передавання даних, що є головною відмітною рисою локальних мереж.

Регіональні мережі об'єднують користувачів міст, областей, невеликих країн. Як канали зв'язку в них найчастіше застосовують телефонні лінії. Відстані між вузлами ме­режі становлять 10 — 1000 км.

Глобальні мережі (WAN — Wide Area Network) — це мережі, які поєднують ло­кальні мережі та комп'ютери, що знаходяться на великій відстані один від одного, тобто об'єднують користувачів, розташованих в різних частинах світу. У них часто використо­вуються супутникові канали зв'язку, що дають змогу сполучати вузли мережі зв'язку та комп'ютери, які розташовані на відстані 10 — 15 км один від одного.

Модем (скорочення від Модулятор-Демодулятор) — це пристрій для перетворення телефонних сигналів на цифрові комп'ютерні та навпаки.

Конструктивно існує два види модемів: зовнішні та внутрішні. Внутрішні модеми виконуються у вигляді плати та вмонтовуються у системний блок комп'ютера (в один із слотів розширення). Зовнішні модеми підключаються через один із комунікаційних по­ртів, мають окремий корпус і власний блок живлення.

Основною характеристикою модему є швидкість передавання даних. Вона вимірю­ється у бітах за секунду, у сучасних модемах швидкість варіюється від 33 000 до 115 000 біт/с.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)