АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

НОМІНАЛЬНА ШКАЛА (АЛЬТЕРНАТИВНА)

Читайте также:
  1. Г) номінальна ставка за вирахуванням темпу інфляції за певний період.
  2. Геохронология , её методы. Международная геохронологическая шкала.
  3. За соблюдение формата, участникам будут присваиваться дополнительные баллы (шкала 10 баллов)
  4. Смена градусів атомів в періодах та групах. Енергія іонізації і спорідненість до електрона, їх зміна в періодах та групах. Електронегативність (ЕН), відносна шкала ЄП.
  5. Шкала Бофорта
  6. ШКАЛА ВИЗНАЧЕННЯ ПІДСУМКОВОЇ ОЦІНКИ ІСПИТУ
  7. Шкала оценки рождаемости
  8. Шкала оцінок комунікативних схильностей
  9. ШКАЛА ОЦІНЮВАННЯ ЗАСВОЄННЯ НАВЧАЛЬНОГО МАТЕРІАЛУ
  10. ШКАЛА ОЦІНЮВАННЯ: НАЦІОНАЛЬНА ТА ECTS (залік)
  11. Шкала патогенності погоди

 

Ваш найулюбленіший жанр музики (зазначте ОДИН варіант):

1. Джаз

2. Класика

3. Рок

4. Кантрі

5. Диско

6. Народна музика

7. Інший. Уточніть ___________________

 


НОМІНАЛЬНА ШКАЛА (БАГАТОВАРІАНТНА)

 

Скажіть, будь ласка, які з проблем, що з ними сьогодні зіштовхнулося наше суспільство, є найбільш серйозними? (можна вибрати ДЕКІЛЬКА варіантів)

1. Безробіття

2. Криза влади, брак демократії

3. Міжнародні відносини

4. Інфляція, ціни

5. Право та Закон ігноруються, злочинність, мафія

6. Проблеми літніх людей

7. Культура та наука занепадають

8. Погане медичне обслуговування

9. Проблеми молоді та сім’ї

10. Ваш варіант __________________

 

Порядкова (рангова) шкала – на відміну від номінальної шкали встановлює не лише відношення подібності чи неподібності елементів, але й відношення їхньої послідовності або порядку типу “більше ніж”, “краще ніж” і таке інше. В порядковій шкалі кодовий номер варіанта відповіді вказує на його місце в певному ієрархічному порядку. Тут з’являється певна “неперервність” (своєрідна лінійка), вдовж якої розташовані елементи шкали. В такому випадку — а ні змістові варіанти відповідей, а ні їхні коди не можна переставляти місцями, тому що вони є взаємозалежними. У порядковій шкалі „смислові відстані“ між елементами рангової послідовності переважно є не однаковими, а також їх неможливо нічим виміряти.

 

ПОРЯДКОВА (РАНГОВА) ШКАЛА

Скажіть, наскільки Ви є зацікавленим/ною у отриманні грошового кредиту?

1. Цілковито зацікавлений/на

2. Скоріше зацікавлений/на, ніж не зацікавлений/на

3. Важко визначитись, зацікавлений/на чи ні

4. Радше не зацікавлений/на, ніж зацікавлений/на

5. Зовсім не зацікавлений/на

 

Інтервальна шкала – встановлює як відношення подібності чи неподібності елементів, так і відношення їхньої послідовності або порядку на підставі інтервалів, які є безумовно рівними між собою. Ці інтервали мають числовий вимір, що надає можливість обчислити, наскільки один елемент є відмінним від іншого. Будь-яка інтервальна шкала є зростаючою – від найменшого значення її елементу до найбільшого.

 

ІНТЕРВАЛЬНА ШКАЛА

Скільки білих грибів Ви знайшли протягом останнього грибного сезону?

1. 1-3

2. 4-6

3. 7-9

4. 10-12

5. 13-15

6. 16-18

7. 19-21

8. 22 або більше

Метрична шкала – це звичайна шкала дійсних чисел. За допомогою метричної шкали у соціології вимірюють результати господарсько-фінансової діяльності людей, їхній вік, фізичні параметри тощо. Будь яка метрична шкала має чітко окреслене нульове значення. Розмірність дійсних чисел, що належать до певної метричної шкали, може бути довільною, без обов’язкового дотримання однакового інтервалу між ними.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)