АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Аналіз факторів, що впливають на цінову політику підприємства

Читайте также:
  1. Акціонерний капітал та акціонерні підприємства
  2. Аналіз алгоритмів
  3. Аналіз використання виробничих потужностей
  4. Аналіз використання виробничого обладнання
  5. Аналіз геоморфологічних умов господарювання
  6. Аналіз даних засобами Excel
  7. Аналіз документів як метод соц.аналізу
  8. Аналіз є однією із функцій управління
  9. Аналіз захисту дипломних робіт студентів ФМТЗ 2011-2012 р. р. День 2(24.05.2012)
  10. Аналіз і синтез релейно-контактних схем
  11. Аналіз інших нормативно-правовими актів в сфері інформатизації та шляхи для її удосконалення.
  12. Аналіз котирування акцій компанії «TUI Travel»

Витрати поділяють на:

- постійні витрати за певний період (рік, квартал, місяць)не змінюються при даних виробничих потужностях із збільшенням обсягів виробництва та збуту продукції (орендна плата, проценти за кредит, плата за опалення, оплата праці менеджерів тощо).

- змінні витрати залежать від обсягів виробництва, а саме витрати на сировину і матеріали, комплектувальні, заробітна плата відрядних працівників. Але на одиницю продукції ці витрати залишаються незмінними.

Відповідно собівартість одиниці продукції:

,

де V - змінні витрати на одиницю продукції; F - постійні витрати за певний період часу; N - обсяг виробництва (збуту) продукції за цей період

Загалом собівартість визначає нижню межу ціни товару.

Еластичність попиту за ціною

При визначенні ціни на товар дуже важливо встановити взаємозв’язок між ціною і попитом на товар, а саме цінову еластичністьпопиту, яка характеризує чутливість споживачів до зміни цін з огляду на кількість товарів, які вони купують. Її визначають у відсотках, як відношення зміни величини попиту (обсягу збуту) до зміни цін.

Аналіз цін і товарів конкурентів.

Хоча максимальну ціну на товар визначає попит на нього ринку, а мінімальну витрати, орієнтиром для встановлення остаточної ціни є ціни конкурентів. Тому дуже важливо бути обізнаним з цінами та якістю товарів конкурентів.

Після завершення аналізу факторів, що впливають на цінову політику, можна переходити до етапу процесу визначення вихідної ціни на товар – вибору цінової стратегії.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)