АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Пояснювальна записка. Приватний вищий навчальний заклад

Читайте также:
  1. I. Пояснительная записка
  2. I. Пояснительная записка
  3. Довідково-інформаційні документи. Доповідна, пояснювальна, службова записки. Правила їх написання.
  4. Объяснительная записка
  5. Оформление учрежденческой документации (докладная записка, служебное заявление и др).
  6. ПОЯСНИТЕЛЬНАЯ ЗАПИСКА
  7. Пояснительная записка
  8. ПОЯСНИТЕЛЬНАЯ ЗАПИСКА
  9. Пояснительная записка
  10. Пояснительная записка
  11. ПОЯСНИТЕЛЬНАЯ ЗАПИСКА
  12. Пояснительная записка

Приватний вищий навчальний заклад

«Міжнародний економіко-гуманітарний університет

Імені академіка Степана Дем’янчука»

КАФЕДРА ЦИВІЛЬНО-ПРАВОВИХ ДИСЦИПЛІН

«ЗАТВЕРДЖЕНО»

На засіданні Вченої Ради Міжнародного

Економіко-гуманітарного університету

Імені академіка Степана Дем’янчука

Голова Вченої ради, професор

_____________________ А.С. Дем’янчук

Протокол №__ від «__»_________20__р.

ДЕРЖАВНИЙ ЕКЗАМЕН

З ФІЛОСОФІЇ ПРАВА, ПРОБЛЕМИ КОНСТИТУЦІЙНОГО ПРАВА, ПРОБЛЕМИ ЦИВІЛЬНОГО ПРАВА ТА ПРОБЛЕМИ ЦИВІЛЬНОГО ПРОЦЕСУ

Програма державного екзамену для студентів спеціальності 7.060100

«Правознавство»

ОКР «Спеціаліст»

Упорядники – доцент, к.ю.н. Дума В.В., професор, д.ю.н Коссак В.М. доцент Савченко Л.І., доц. к.ф.н. Матвійчук А.В

Розглянуто і схвалено Розглянуто і схвалено на засіданні

На засіданні кафедри юридичного факультету

Цивільно-правових дисциплін (протокол №__ від «__» ______2011р.) (протокол №__ від «__» ______2011р.)

Зав. кафедри________ доц.., к.ю.н. Дума В.В.

Декан ___________проф. Цимбалюк В.І.

Рівне 2012

Пояснювальна записка

Державний комплексний екзамен з «Філософії права» «Проблеми конституційного права», «Проблеми цивільного права», «Проблеми цивільного процесу», завершує підсумковий контроль знань студентів-спеціалістів за цивільною спеціалізацією із найважливіших фундаментальних юридичних дисциплін, які будуються на предметі філософських вчень, конституційних проблем на сучасному етапі та економічних майнових відносин. На державний іспит виносяться такі основні питання з дисциплін «Філософії права» «Проблеми конституційного права», «Проблеми цивільного права», «Проблеми цивільного процесу котрі зумовлюють єдність системи права в цілому та розкривають найважливіші теми вказаних дисциплін.

Питання кожної із дисциплін змістовно поділені на дві частини, тобто – частина із них охоплює правові інститути, що відносяться до загальної частини галузей (наука) цивільного, господарського та трудового права, а частина питань охоплюють правові інститути, що відносяться до особливої частини вказаних правових галузей (наук).

На іспиті студенти повинні показати професійну підготовленість, вміння творчо використовувати основні фундаментальні положення основних галузей права: конституційного, цивільного, та цивільно-процесуального права, що направлені на врегулювання переважно майнових відносин економічного характеру сфері використання прав та виконання обов’язків суб’єктів правовідносин: фізичних осіб, юридичних осіб та похідних від них спеціалізованих суб’єктів (фізичної особи-підприємця, господарського товариства, працівника, тощо).
На іспиті студент при розкриті певної юридичної категорії повинен вказати на її основні ознаки, що визначаються в базовій науці (галузі). Наприклад, розкриваючи в господарському праві такі питання як «майнова основа господарювання», необхідно установлювати, що вона ґрунтується на понятті «право власності», що закладене в галузі цивільного права.

Майбутні спеціалісти повинні усвідомлювати та знати, вміти пояснити всі актуальні галузеві завдання та проблеми. Повинні не тільки орієнтуватись в системі законодавства, що регулює цивільні відносини, але: по-перше: здійснювати порівняльну характеристику чинного законодавства то того, що втратило чинність; по-друге: визначати систему тих законів, інших нормативно-правових актів, що є спільними для вказаних галузей.

Студенти також мають бути обізнані з вимогами чинної програми та змістом навчання, поданого у джерелах літератури.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)