АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Структура статистичного апарату в органах суду, прокуратури та в органах внутрішніх справ

Читайте также:
  1. APQC структура классификации процессов SM
  2. III. Диалектика: ее суть структура и альтернативы.
  3. III. Социальная структура и стратификация
  4. Административная структура ММЦ «Валко. Новая звезда»
  5. Адміністративно-правові відносини, їх структура, особливості та види.
  6. Акти органів прокуратури
  7. Акцентная структура слова в русском языке. Система акцентных противопоставлений. Функции словесного ударения.
  8. Акцентная структура слова в русском языке. Функции словесного ударения.
  9. Амілоїдоз внутрішніх органів
  10. Архитектурой компьютера называется ее логическая организация, структура и ресурсы, которые может использовать программист.
  11. АРХІВНІ ДОВІДНИКИ В СИСТЕМІ НДА: ФУНКЦІЇ ТА СТРУКТУРА
  12. Биотическая структура экосистем

 

Керівництво статистичною роботою судових органів покладено на Міністерство юстиції України, де є самостійний відділ судо­вої статистики. Цей відділ розробляє табель статистичної звітності, розробляє і друкує бланки статистичної звітності та інструкції по їх заповнен­ню, одержує і зводить статистичні дані про діяльність органів суду по розгляду кримінальних, цивільних та адміністратив­них справ, а також про діяльність органів нотаріату, адво­катів, експертних установ. На базі аналізу всіх даних відділ статистики складає узагальнення, огляди та доповіді, а також друкує статистичні збірники.

В обласних управліннях Міністерства юстиції є спе­ціальні консультанти і старші консультанти по статистиці, які контролюють надходження первинних документів і звітності районних органів; проводять інструктаж різних ор­ганів юстиції районного рангу відносно того, як треба вести первинний облік, заповнювати документи первинного обліку і бланки статистичної звітності.

За усі статистичні дані, які надсилаються до обласного відділу юстиції, несуть персональну відповідальність голова районного суду, керівник нотаріальної контори, голова екс­пертної установи та ін. Персональну відповідальність несе і кожна окрема особа, яка заповнила і підписала той чи інший документ первинного обліку. Тому, наприклад, заповнюва­ти статистичну картку на підсудного повинен лише суддя, який розглядав кримінальну справу по суті.

Керівництво статистичною роботою в органах прокура­тури проводиться відділом статистики, який підпорядко­вується одному із заступників Генерального прокурора Ук­раїни. Цей відділ розробляє показники статистичної звітності органів прокуратури, розробляє і друкує бланки статистичної звітності і інструкції по їх заповненню і подан­ню органами прокуратури. На підставі узагальнення та аналізу статистичних даних цей відділ готовить і друкує аналітичні збірники, доповіді.

В прокуратурі області наказом прокурора області призна­чається спеціальний помічник прокурора області, який відповідає за усю статистичну роботу: він перевіряє, як ор­ганізовано первинний облік в прокуратурах районів області, проводить інструктаж про порядок ведення обліку та запов­нення документів первинного обліку для районних прокура­тур області, аналізує усі звіти районних прокуратур, а також складає статистичні звіти про роботу прокуратури області, які в суворо обумовлені строки подаються у відділ статисти­ки Генеральної прокуратури України.

В районних та міських прокуратурах відповідальність за усю статистичну роботу несе прокурор відповідного рівня. Він повинен контролювати порядок ведення документів пер­винного обліку в межах конкретної прокуратури, а також складати усі бланки статистичної звітності, яка подається в прокуратуру області. Перекладати цю роботу на інших осіб прокурор району (міста) області не має права, тому що він завжди несе персональну відповідальність за якість поданих первинних і зведених статистичних даних.

Керівництво статистичною роботою в органах внутрішніх справ покладено на Головне інформаційне бюро Міністерст­ва внутрішніх справ України (ПБ МВС), яке функціонує як самостійний підрозділ у складі Міністерства внутрішніх справ. ПБ МВС розробляє бланки документів первинного обліку (документів, які характеризують роботу органів попе­реднього слідства і органів дізнання, з 1961 р. — разом з відділом статистики Генеральної прокуратури), друкує інструкції по їх заповненню (також разом з прокуратурою), одержує і зводить показники статистичної звітності, які по­дані в масштабах окремих областей, Автономної Республіки Крим, міст Києва і Севастополя), проводить їх аналіз, обчис­лює усі показники (деякі з них —лише ПБ, наприклад, ко­ефіцієнт злочинності в Україні в цілому і в межах окремих те­риторій), складає щорічні огляди про рівень злочинності, її структуру, динаміку, тенденції її зміни і наслідки боротьби зі злочинністю в масштабах окремих територій і усієї країни в цілому.

В обласному управлінні внутрішніх справ усією статис­тичною роботою займається інформаційне бюро, яке здійснює постійний контроль за поданням та якістю запов­нення документів первинного обліку, які щодобово надхо­дять із рай(міськ)відділів внутрішніх справ, а також зведен­ням усіх даних в масштабах області.

В районних, міських відділах внутрішніх справ статис­тичну роботу проводить співробітник по веденню обліково-реєстраційної та статистичної роботи. Він повинен своєчас­но збирати і реєструвати документи первинного обліку в журналі реєстрації і щодобово передавати їх до інфор­маційного бюро управління внутрішніх справ області.

Персональну відповідальність за своєчасне і якісне за­повнення та реєстрацію усіх первинних документів несе осо­ба, яка розглядає кримінальну справу по суті (працівник ор­гану дізнання, слідчий або інша особа).

Звіт про роботу районного, міського відділу органу внутрішніх справ складається його начальником, який несе персональну відповідальність за усі статистичні дані.

Починаючи з 1968 р. всі правоохоронні органи повинні подавати звітність в органи державної статистики. Так, усі 29 органів та установ, які мають право накладати адміністра­тивні стягнення, обов'язково щорічно надсилають звіт за формою 1-АП в обласне статистичне управління.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)