АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Мета, функції, завдання і принципи БО

Читайте также:
  1. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  2. II. Методологічні засади, підходи, принципи, критерії формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  3. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»
  4. Антикорупційні принципи
  5. АРХІВНЕ ОПИСУВАННЯ: ПОНЯТТЯ, ВИДИ, ПРИНЦИПИ І МЕТОДИ
  6. Бюджетна система та принципи міжбюджетних відносин
  7. Вибори, виборче право, принципи виборчого права України
  8. ВИКОНАННЯ ЗАВДАНня
  9. Вирішення завдання
  10. Вихідні дані завдання й проміжні розрахунки
  11. Виховні завдання
  12. Гносеологія, предмет, структура, завдання. Онтологія.

БО має на меті забезпечити управлінський апарат, відповідні служби і фахівців, необхідними достовірними даними про господарські процеси і фінансове становище підприємства. Бухгалтерська інформація необхідна апарату управління підприємства для обгрунтованого прийняття коротких і довгострокових управлінських рішень, а також широкому колу зовнішніх користувачів.

Як складова частина інформаційної системи підприємства БО повинен забезпечувати отримання точної повної оперативно інформації про господарські процеси, стан і використання ресурсів підприємства, розрахункові взаємовідносини з покупцями, постачальниками, персоналом, бюджетом.

Основними завданнями БО є:

- здійснення безперервного, загального, взаємопов'язаного і доведеного спостереження за економічними процесами, і явищами на всіх етапах н/г.

- забезпечення внутрішніх і зовнішніх користувачів, достовірною і своєчасною інформацією про господарські процеси і явища, що здійснювалися на підприємства, про наявність і стан господарських коштів і їх джерел

- формування інформаційної бази для планування, стимулювання, організацій, регулювання, аналізу і контролю господарської діяльності підприємства.

На основі своїх завдань БО виконує функції:

- інформаційну

- контролюючу

- забезпечення збереження майна

- зворотного зв’язку

- аналітична

- планова

Інформаційна функція полягає в тому, що БО - це інформація про стан господарсько- фінансової діяльності підприємства, про наявність господарських коштів і джерел їх створення, про здійснення господарських операцій.

Контрольна функція БО полягає в простеженні фактичного виконання планів, тобто визначення того, наскільки дія відповідає плану.

Забезпечення збереження майна – виконання даної функції залежить від діючої в нас системи обліку:

- наявності спеціалізованих складських приміщень, обладнаних засобами оргтехніки;

- удосконалення самої ситеми обліку, застосування науково-обгрунтованих методів недостач, витрат, крадіжок;

- використання сучасних засобів обчислювальної техніки для збору, обробки та передачі інформації.

Функція зворотного зв’язку означає, що БО формує та передає інформацію зворотного зв’язку, тобто інформацію про фактичні параметри розвитку об’єкта управління.

Аналітична фукція полягає в процесі вивчення всієї системи прийняття рішень з метою її удосконалення.

Планова фукція передбачає процес формування порядку дій, який включає постановку цілей, пошук шляхів їх досягнення і вибір найкращої альтернативи.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)