АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Основні проблеми розвитку закладів

Читайте также:
  1. I.4. ОСНОВНІ МОДЕЛІ ЗВЕРТАННЯ В УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ
  2. Адаптація. Характеристика адаптацій. Основні концепції адаптаційних пристосувань
  3. Актуальні проблеми кримінально-правової кваліфікації
  4. АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ СВІТОГЛЯДНОЇ ПУБЛІЦИСТИКИ ІВАНА ФРАНКА
  5. Актуальність проблеми
  6. Актуальність проблеми управління освітою
  7. Аналіз та оцінка рівня економічного розвитку регіонів України
  8. Аналіз та оцінка рівня соціального розвитку регіонів України
  9. Аналіз технічного рівня розвитку виробництва
  10. Аналіз туристичного ринку та прогнозування його розвитку
  11. БІОЛОГІЗАТОРСЬКЇ ТА СОЦІОЛОГІЗАТОРСЬКІ КОНЦЕПЦІЇ РОЗВИТКУ ЛЮДИНИ. ПЕДОЛОГІЯ.
  12. Болонський процес і перспективи розвитку вищої освіти в Україні

В готелях надаються такі додаткові послуги: міні-бар і міні-сейф, міжнародний телефонний зв'язок, безкоштовний провідний Інтернет і WI-FI Інтернет на території готелю і в кожному номері, послуги тренажерного залу, конференц – обслуговування, послуги бронювання білетів, оренда автомобілів, повний спектр послуг пральні, трансфер, послуги перекладу, послуги няні, салон краси, екскурсійне обслуговування, а в готелях 4* передбачено організацію та обслуговування свят (наприклад, Весільний пакет «Перша ніч»), сигарний хол, винна кімната і т. ін. Більш детально нами були розглянуті послуги ресторанного господарства. Як показали дослідження на якість додаткових послуг і послуг ресторанного господарства впливає категорія готелю. Наприклад, в готелі 2* ресторанні послуги можна організувати у вигляді «шведського столу», який передбачає самообслуговування та невеликих затрат, а вже в готелі 4* обслуговування буде проводитися офіціантами в будь-якому випадку.

Тому, проаналізувавши послуги ресторанного господарства, а також додаткові послуги, що надають готелі, були виявлені такі проблеми:

· низький рівень кваліфікації офіціантів (відсутність етично-моральної освіти, гостинності у обслуговуючого персоналу та відсутність знань не тільки іноземної мови, а й української);

· невідповідність стандартам рівня оснащення та підготовки залів до обслуговування;

· залишки старих систем обслуговування та низький рівень комп’ютеризації й автоматизації у готелях низької категорії;

· недостатній розвиток організації відпочинку;

· відсутність в більшості ресторанів при готелях традиційної української кухні та дитячого меню;

· невизначені особливості організації обслуговування індивідуальних туристів, груп туристів та іноземних туристів;

· неорганізований та недостатній рівень обслуговування в номерах та відсутність послуг харчування на поверхах;

· нерозвинений рівень кредитної системи та системи бонусів для заохочення постійних споживачів;

· низька інформаційна база та низький рівень рекламної компанії.

Робота виконана у відповідності з комплексною темою кафедри готельного і ресторанного бізнесу Харківського державного університету харчування та торгівлі: «Дослідження та аналіз проблем і перспектив розвитку послуг готельно-ресторанного бізнесу та їх якості».

В наукову розробку виявлення проблем і перспектив розвитку ресторанного господарства в індустрії туризму внесли вагомий вклад багато діячів сучасної туристичної науки. Особливо це стосується розвитку, підвищення якості послуг, сертифікації та підвищення конкурентно-спроможності готельно-ресторанного господарства.

Завданням роботи є підвищення якості ресторанних послуг в індустрії туризму на прикладі готелів м. Харкова. Проаналізувавши проблеми було визначено методи поліпшення якості послуг, які надаються в готелях Харкова.

З метою поліпшення якості ресторанних послуг, що надають готелі Харкова нами запропоновано:

· створити центр відповідності системи сервіс-менеджменту, яка забезпечить високий рівень стандартизації;

· передбачити навчання, підвищення кваліфікації персоналу та контролю за ним;

· визначити методи мотивації персоналу для покращення його роботи; ввести корпоративну культуру та внутрішній PR-сервіс. Тобто, створити центр, який буде контролювати всю систему сервісу, розроблятиме і впроваджуватиме нові методи покращення системи обслуговування в ресторанах готелів.

Більшу увагу, на нашу думку, треба приділити дослідженню процесу автоматизації, який є важливим фактором успішності будь-якого підприємства. Тому, для вирішення проблем ми пропонуємо введення програмно-апаратного комплексу автоматизації xPos.

Ні для кого не є таємницею, що успішний ресторан – це злагоджений механізм, який пропонує своїм споживачам високий рівень сервісу і оперативну роботу персоналу. Проте добитися такої ефективної роботи зовсім не просто. Адже устежити за кожним замовленням, рівнем обслуговування, роботою офіціантів і кухарів не представляється можливим. А коли контроль над персоналом втрачений, коли облік руху грошових коштів ведеться не самим ретельним чином, ресторан несе збитки.Система автоматизації ресторану є рішенням цієї проблеми.

Автоматизація ресторану потрібна для вирішення конкретних завдань, а її метою є швидке надання інформації для аналізу стану ресурсів компанії і для ухвалення своєчасних управлінських рішень. Ключові слова тут – «швидке» і «своєчасних». Адже зрештою, чим швидше дізналися – тими оперативніше відреагували. Поглянули. Побачили, що офіціант краде (неприємно, але, на жаль, не рідкість) – зробили зауваження або звільнили, не чекаючи, поки він купить собі автомобіль на ваші гроші. Отримали дані про відвідування VIP- клієнтів за останній місяць – вчасно зрозуміли з ким потрібно працювати, щоб зовсім не втратити важливу персону. І так у всіх розрізах обліку: відвідувачі, персонал, товарно-матеріальні потоки, постачальники, фінансові показники.

Установка системи автоматизації ресторану раз і назавжди вирішить проблеми ефективного використання робочого часу персоналу і проблему контролю роботи співробітників ресторану, спростить ведення управлінського, бухгалтерського і податкового обліку.

Система автоматизації ресторану дозволить:

v прискорити бізнес-процеси ресторану;

v вести контроль і облік руху грошових коштів;

v виробляти швидке формування звітів по досконалих операціях в ході діяльності підприємства;

v здійснювати управління і контроль над роботою персоналу ресторану (і його підрозділів) в режимі реального часу;

v прискорити час обслуговування і одночасно підвищити рівень якості обслуговування клієнтів;

v захистити інформацію про діяльність підприємства;

v управляти мережею ресторанів, незалежно від їх віддаленості від центрального офісу.

Ми знаємо, наскільки важлива автоматизація для ефективного управління рестораном. Правильно підібране програмне забезпеченняне просто полегшує повсякденну роботу воно допомагає відкривати нові можливості і отримувати максимальну віддачу від всіх ресурсів.

Тому, як систему автоматизації закладів ресторанного господарства ми запропонували програмно-апаратний комплекс:

§ POS- термінали с touchscreen серій PPC50, EZPPC 7;

§ POS-принтер Bematech для бара и кухні;

§ Програмний комплекс автоматизації xPos.

Система має такі можливості: продаж (робота з касою), резервування, управління більярдом, статистичні звіти, бухгалтерський обліктоварів і страв, робота на декількох терміналах одночасно, дисконтна платіжна система, декілька видів та типів оплат.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)