АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Модуль 2. Німецька класична філософія 10 8

Читайте также:
  1. III. КРИТЕРИИ ДОПУСКА К СДАЧЕ ИТОГОВОГО МОДУЛЬНОГО КОНТРОЛЯ (ЭКЗАМЕНА).
  2. Антична філософія
  3. Антична філософія
  4. Антропо-соціальна філософія Гегеля
  5. Антропологічна філософія Л.Фейєрбаха
  6. Визначення терміну філософія
  7. Вкажіть, хто вперше використав термін “філософія” як визначення особливої сфери знання?
  8. Г) виконання підсумкових письмових модульних (контрольних) завдань
  9. Г) філософія
  10. Головной мозг. Общая морфо-функциональная характеристика больших полушарий. Миелоархитектоника. Возрастные изменения коры. Модуль как структурно – функциональная единица коры.
  11. Д) релігійна філософія
  12. До програми навчання Академії входили слов’янська, грецька, польська, латинська мови, граматики цих мов, риторика, діалектика, астрономія, математика, філософія, богослов’я.

Та німецька класична філософія»

для студентів ІІ курсу факультету психології (п/е)

 

Укладач – к. філос.. н.,

професор Єфімець О.П.

 

Затверджено на засіданні кафедри філософії,

протокол №5 від 9 квітня 2013 р.

 

Зав. кафедри – д. філос. н.,

професор Култаєва М.Д.

 

Харків – 2013.

 

1.

І. Організаційно – методичні вказівки

Спецкурс«Філософія Нового часу» базується на історико-філософських, психологічних і соціально-гуманітарних знаннях і має світоглядний характер. У ньому розглядаються питання єдності філософського мислення з історичним процесом суспільного буття Західної Європи ХУІІ- ХІХ ст..

 

ІІ. Предмет, мета і завдання дисципліни.

Предметом філософії нового часу є історія філософії ХУІІ-ХІХ ст. в історично мінливому соціокультурному контексті (від Ф.Бекона і Р.Декарта до Г.Гегеля і К.Маркса включно).

2. Мета дисципліни – з’ясувати сутність філософії нового часу, яка відобразила інтереси молодої буржуазії, нові відношення людини до світу, нове світовідчуття, прагнення мислителів обґрунтувати панування людини над дійсністю, яке вбачалося ними в науці, що набула характеру систематичного дослідження природи, котре базувалося на експерименті, спостереженні і використанні математики як основи нової методології науки; показати, що тогочасна філософія відобразила процеси розкріпачення особистості, ріст самосвідомості індивіда, вимоги свободи мислення й діяльності особистості; довести, що все вищезазначене визначило напрямок зміни в предметі філософії: на передній план вийшли розвиток теорії пізнання в єдності з розробкою етичних принципів, зосередження уваги на пізнавальній активності суб’єкта.

Завдання дисципліни – сприяти опануванню студентами програмного змісту, визначеного в лекціях і семінарських заняттях, виявленню їх уміння самостійно визначати зміст і особливості філософського мислення видатних філософів ХУІІ-ХІХ ст..

ІІІ. Структура курсу

Лекційних годин –20, семінарських –16. Форма підсумкового контролю – залік.

 

 

ІУ. Розподіл навчального часу

За темами і видами занять

№: Кількість годин

За/п:______ Тема_ лекції: семінари

Модуль 1. Філософія Нового часу ХУІІ-ХУІІІ ст. 10 8

2.

Змістовий модуль 1: проблема методу

1. Ф.Бекон – засновник емпіричного напрямку та

індуктивного методу наукового дослідження. 2 1

2. Р.Декарт – засновник раціоналістичного напрямку

і дедуктивного методу наукового дослідження. 2 1. 3. Вчення представників раціоналізму про субстанцію. 2 2

4. Англійський емпіризм (Дж. Локк, Дж. Берклі, Д.Юм). 2 2

5. Філософія французьких просвітників ХУІІІ ст.. 2 2

 

Модуль 2. Німецька класична філософія 10 8


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)