АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Сюжетно-рольові ігри

Читайте также:
  1. Ознайомлення з довкіллям засобами дидактичної гри
  2. Предмет і завдання методики ознайомлення дітей з довкіллям 5 страница
  3. Провідна діяльність у дошкільному віці
  4. Рекомендовано вихователям ДНЗ.
  5. Роль мови у психічному розвитку дитини
  6. Способи засвоєння та функції елементів змісту освіти 5 страница
  7. Тема 4: Базовий компонент дошкільної освіти та програми дітей дошкільного віку

 

Мета: самостійно планувати й ставити ігрові завдання, що відтво­рюють нові уявлення про навколишнє; вчити добирати іграш­ки, щоб здійснювати знайомі ігрові дії, атрибутами підкрес­лювати образи, передавати їх рольовою поведінкою; вдало підігрувати партнерові в рольовому спілкуванні, заміняти його у разі відсутності іграшковим персонажем, грати і за цей персонаж, подаючи репліки й оживляючи образ, самостійно здійснюючи дворольове спілкування.

Автобус

Мета: закріпити знання про те, як треба поводитися в автобусі: заходити в автобус спокійно, не штовхаючись, через задні двері, поступатися місцем літнім людям; поводитися спокій­но, не кричати; виходити обережно, за чергою, через передні двері; виховувати культуру поведінки та повагу до оточуючих. Попередня робота з дітьми:

Спостереження за поведінкою людей на зупинці. Розгляд ілюстрацій із серії "Оціни вчинок". Дидактична гра "Побудуй автобус". Конструювання "Гараж для машини та автобуса". Виготовлення квитків для проїзду в автобусі (аплікація). Читання уривків з твору К. Чуковського "Руху правила єдині знати добре всі повинні".

Екскурсія по місту на автобусі.

 

Автомобільний транспорт

Мета: дати дітям основні знання про автомобільний транспорт, ро­боту водія, правила дорожнього руху, що ними він керується.

Попередня робота з дітьми:

Спостереження за роботою водія, який привозить продукти її дитячий садок (заводить мотор, тримає кермо, гальмує).

Розгляд ілюстрацій вантажного транспорту. Бесіда за ілюстра ціями.

Читання вірша "Водії".

Екскурсія вулицею. Вчити дітей розрізняти проїжджу частину дороги та тротуар.

Спостереження за світлофором.

Дидактична гра "Червоний, жовтий, зелений".

На вулицях міста

Мета: вчити дітей дотримуватися правил дорожнього руху, перехо дити вулицю у відведеному місці на зелений сигнал світло­фора, бути пильним, не заважати пішоходам.

Попередня робота з дітьми: Розгляд малюнка "Вулиця". Читання віршів про правила дорожнього руху. Дидактична гра "Хто де їздить, хто де ходить". Будівельна гра "Машини їдуть по вулиці". Спостереження за світлофором.

 

Поїздка до бабусі

Мета: на основі уявлення про діяльність рідних людей виявляти інтерес до стосунків з ними, наслідувати їх зовнішнє вира ження у словах, інтонаціях, цілеспрямовано шукати відповіді на запитання у спілкуванні з дорослими.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)