АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Задачі екологічного аудиту

Читайте также:
  1. III. ЗАДАЧІ
  2. IV етап. Завершення аудиту
  3. L Перевірка виконання домашньої задачі.
  4. Види аудиту та його відмінності
  5. Вихідні дані до задачі 1
  6. Вихідні дані до задачі 2
  7. Відмінність аудиту від ревізії
  8. Гідрогеологічні задачі – це математичне формулювання проблем фільтрації, масопереносу та вологопереносу.
  9. Державна система екологічного моніторингу
  10. Див. Приклад вирішення задачі на сторінці 27 даних Методичних рекомендацій.
  11. Екологічні аспекти енергетичного аудиту
  12. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ, ЦІЛІ ТА ЗАДАЧІ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Відповідно до визначення Європейського стандарту екоаудит є незалежним свідченням в інтересах виробника і держави рівня екологічної ефективності управління підприємством і використання технологічного устаткування з метою підвищення конкурентноздатності продукції. Ціль проведення екологічного аудита залежить від типу аудита (фінансовий, технічний, управлінський), що завершується формуванням аудиторських висновків про екологічний стан об'єкта, що перевіряється.

Основні задачі екоаудита — збір достовірної вихідної інформації про виробничу діяльність об'єкта і формування на її основі висновків щодо рекологічного аудитульного екологічного стану об'єкта (відходоємкості виробництва, екологоємкості, шкодоємкості, екологічної оцінки устаткування і технологій, якості продукції).

Крім основної, екологічний аудит може і повинний вирішувати ряд функціональних задач, таких як коректування; оперативний контроль і стратегія розвитку. Задачі коректування визначають необхідність видачі рекомендацій, спрямованих на усунення виявлених у процесі екологічного аудита недоліків у роботі фірми.

Оперативний контроль передбачає здійснення постійного, внутрішнього аудита безпосередньо в процесі виробничої діяльності об'єкта для того, щоб уникнути "екологічної помилки" і витрати, а також для розробки і вибору екологічно обґрунтованих рішень. На цій основі аудитором виробляються рекомендації з оптимального чи рішення варіанти альтернативних рішень.

Стратегічні задачі екологічного аудита лежать у сфері обґрунтування екологізованої стратегії розвитку підприємства (його політики) відповідно до планів розвитку на підставі даних, отриманих у процесі аудита.

Екологічний аудит зобов'язаний зайняти рівноправне положення поряд з екологічною експертизою й екологічною інспекцією. Головним є те, що екологічний аудит дозволяє без додаткових бюджетних витрат підсилити управління охороною навколишньої природного середовища, підвищити ефективність екоменеджменту. Тому держава повинна бути зацікавлена в розвитку екологічного аудита і створенні відповідних правових і нормативних основ для його функціонування. Змішана державно-ринкова система екоменеджементу відповідає інтересам держави, ринковим структурам і широким шарам громадськості. При цьому не виникає протиріччя інтересів, тому що екоаудит "закриває" ті ніші управління, структура яких не була заповнена.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)