АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ, ЦІЛІ ТА ЗАДАЧІ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. I. Загальні положення
  3. I. Загальні положення
  4. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  5. III. ЗАДАЧІ
  6. L Перевірка виконання домашньої задачі.
  7. VІІ. Оформлення роботи
  8. Алгоритм виконання роботи
  9. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»
  10. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  11. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  12. Варіанти контрольної роботи №1.

Курсова робота(КР) призначена для закріплення матеріалу з дисциплін "Основи програмування та алгоритмічні мови" і "Об’єктно-орієнтовне програмування".

Основною метою виконання КР є закріплення студентами теоретичних знань з алгоритмічних мов таких як Object Pascal та С++, а також отримання практичних навичок щодо розробки інтерфейсу та програмного забезпечення для розв’язання практичних задач у візуальних оболонках цих мов Delphi та Visual C++.

Задачі курсової роботи:

· вдосконалення теоретичних знань в галузі розробки програмного забезпечення;

· застосування прийому декомпозиції при розв’язанні складних задач;

· засвоєння прийомів розробки інтерфейсу користувач-програма;

· розробка структури даних для опису складних об’єктів;

· вдосконалення розробки алгоритмів для розв’язання задач.

В результаті виконання КР студенти повинні отримати практичні навички та вміння:

· виконувати аналіз предметного середовища, задачу до якого треба розв’язати;

· проектувати інтерфейс користувач-програма у візуальних режимах Delphi та C++;

· розробляти математичну модель розв’язання задачі та виконувати її декомпозицію;

· при декомпозиції задачі раціонально розбивати код на окремі модулі, процедури та функції;

· розробляти раціональну структуру вхідних та вихідних даних;

· засвоїти прийоми відлагодження програм;

· розробляти приклади для тестування готової програми перед передачею її замовнику (захисту КР);

За визначенням Н. Вірта програма для ЕОМ - це структура даних + алгоритм її обробки. Для реальних задач, як правило, заздалегідь не визначені ні перша, ні друга частини, це повинно бути зроблено програмістом.

В учбових закладах при вивченні алгоритмічних мов для опрацювання роботи з базовими структурами використовуються приклади задач, у яких ці дві частини вже жорстко визначені, в основному це робиться за браком часу, а також із методичних причин - щоб повністю зосередити увагу на засвоєнні певної базової структури. Результатом такого підходу є майже повна неготовність студентів до розв'язання задач практичного характеру. Задача курсової роботи - дати змогу студентам у певної мірі самостійно зробити вибір серед декількох можливих структур даних і алгоритмів розв'язання задачі.

Робота з реальними задачами неможлива без опанування певною прикладною сферою, у якості якої вибрана складна замкнена поверхня. Чинниками для такого вибору стали:

- проста геометрична інтерпретація, а значить і прозорість алгоритмів для обробки поверхні;

- широке практичне застосування складних поверхонь при роботі з такими об'єктами як судна, літаки, автомобілі, одяг, тощо.

У загальному випадку математичну модель складної поверхні(ММСП) можна уявити собі як функцію F(x,y,z)=0, яка дозволяє зв’язати три координати поверхні і, таким чином, знайти третю координату, якщо дві з них відомі. На практиці така залежність може носити графічниу (креслення), чисельний (алгоритмічний) характер, аналітичний або комбінацію останніх двох.

На базі цієї предметної області можна підготувати велику кількість задач, які не будуть мати печатки академічності і в той же час будуть достатньо простими, а алгоритми для їх розв'язання, прозорими.

Треба однак відмітити, що ММСП, яка розглядається у посібнику, дещо спрощена з метою одержання більш простих алгоритмів для її обробки, але ці спрощення не носять принципового характеру.

При необхідності одержання більш точних результатів модель може бути ускладнена за рахунок введення допоміжних даних, але це ні в якому разі не призведе до суттєвих змін у підходах до розв'язання практичних задач. Більш того, подальше уточнення моделі буде входити як елемент навчального процесу для розвитку у студентів творчого підходу до розв'язання практичних задач.

У посібнику для задач, які розглядаються, наведено виключно математичні моделі, без детальної розробки алгоритмів, а тим більше програмних кодів. Це зроблено навмисно, щоб дати можливість студентам самостійно вибрати обгрунтований варіант алгоритму, виконати його розробку, а потім перетворити його у програмний код.

Вибір конкретної мови програмування для розв’язання задачі залежить від студента, але перевага надається мовам із візуальним графічним інтерфейсом і можливостями будування графіків (Delphi, VisualC).

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)