АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Варіант 5. 1. Хворий 40 років звернувся зі скаргами на підвищену чутливість у 46 зубі

Читайте также:
  1. I Варіант
  2. Варіант
  3. Варіант 0
  4. Варіант 1
  5. Варіант 1
  6. Варіант 1
  7. Варіант 1
  8. Варіант 1
  9. Варіант 1
  10. Варіант 1
  11. Варіант 1
  12. Варіант 1.

1. Хворий 40 років звернувся зі скаргами на підвищену чутливість у 46 зубі. О’єктивно: 46 зуб вкритий суцільнолитою коронкою, яка виготовлена 1,5 роки тому. При зондуванні виявлена щілина між краєм коронки й пришийковою частиною зуба. Що могло обумовити дане ускладнення?

A Занурення краю коронки в ясеневу кишеню

B Наявність міжзубних контактів

C Нещільне охоплювання коронкою шийки зубу

D Контакт коронки із зубами-антогоністами

 

2. Хворий 30 років скаржиться на випадіння пломби у зубі на верхній щелепі зліва. Об’єктивно: коронка 24 зуба зруйнована на 2/3, збережені піднебінна й апроксимально-дистальна стінки. Яка конструкція протеза показана?

A Вкладка

B 1/2 коронка

C Металокерамічна коронка

D Пластмасова коронка

E Суцільнолита куксова вкладка

 

3. Хворий 25 років звернувся зі скаргами на косметичний дефект передніх зубів верхньої щелепи. Об’єктивно: 1211/12 мають дефекти пломб. При змиканні щелеп спостерігається глибоке різцеве перекриття. Які коронки показані даному пацієнтові?

A Металокерімічні

B Пластмасові

C Суцільнолиті

D Порцелянові

 

4. Пацієнту П., 58 років, для безболісної обробки 42 зубу, під металокерамічну коронку провели мандибулярну анестезію. Для її покращення необхідно провести додаткову. Між якими зубами треба провести укол по перехідній складці для цього?

A 36 и 37

B 35 и 36

C 31 и 32

D 32 и 33

E 44 и 45

 

5. Пацієнт В., 34 років, скаржиться на зміну кольору 23 зуба, естетичний дискомфорт. В анамнезі: лікування даного зуба з метою ускладненого каріесу, алергія на пластмасу. Об’єктивно: 23 зуб темно-синього кольору, дефект відновлений пломбою. На рентгенограмі канал кореня запломбований до верхівки. Прикус прямий. Яка зі штучних коронок рекомендована пацієнту?

A Металокерамічна

B Металопластмасова

C Штампована

D Пластмасова

E Суцільнолита.

 

6. Пацієнту Т. виготовляється металокерамічна коронка на 11 зуб. Планується зуб залишити вітальним. Які заходи на час лікування доцільно застосувати для профілактики виникнення в подальшому запалення пульпи даного зуба?

A Виготовлення провізорної коронки.

B Призначення фторвмісних препаратів.

C Призначення кальційвмісних препаратів

D Вітамінотерапія.

E Фізіотерапевтичні заходи.

 

7. В процесі виготовлення керамічної коронки, пацєнту К. перед зняттям робочого відбитку проведена ретракція ясен ретракційною ниткою. З якою метою була зроблена дана маніпуляція?

A Для запобігання травм краю ясен.

B Для запобігання травм зубоясенного прикріплення

C Для легшого зняття відбитка з протезного ложа

D Для точного відбитка пришийкової ділянки.

 

 

8. Хворий К. 53 років звернувся зі скаргами на відсутність 12, 11, 21 та 22 зубів. Після

обстеження прийняте рішення виготовити металокерамічний мостоподібний протез з опорою на 13 і 23 зуби. Під час препарування на опорних зубах слід створити уступ. В яких межах може коливатись ширина пришийкового уступа?

A 1,5-2,0 мм

B 2,0-2,5 мм

C 0,5-1,0 мм

D 2,5-3,0 мм

E 0,1-0,2 мм

 

9. Хворий Н., 47 років, звернувся зі скаргою на зміну кольору 11 та 21 зубів. Об'єктивно: 11, 21 зуби змінені в кольорі, канали запломбовано до верхівки. Прийняте рішення про виготовлення металокерамічних коронок на 11 та 21 зуби. Під яким оптимальним кутом слід проводити препарування апроксимальних поверхонь опорних зубів?

A

B 10°

C 15°

D 20°

E

 

10. Лікар стоматолог ортопед планує виготовлення металокерамічну коронку на аномалійно розташований 22 зуб, покращивши вигляд пацієнтки 21 року. На яку максимальну величину допускається відхилення куксової частини коронки по відношенню до осі зуба?

A 15°

B 10°

C

D 20°

E 25°

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)