АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ІНДЕКС ПРИБУТКОВОСТІ (ІП)

Читайте также:
  1. Види індексів та їх місце на фінансовому ринку
  2. Визначення прибутковості операцій
  3. Індекс Доу9Джонса ідентифікація
  4. Індексація доходів населення як державна соціальна гарантія
  5. Методи розрахунку біржових індексів.
  6. МІЖНАРОДНІ (СВІТОВІ) ІНДЕКСИ АКЦІЙ
  7. Особливості й роль українських фондових індексів
  8. Поняття про індекси та методи їх визначення
  9. Тема 11. Індексний метод
  10. Тема: «Визначення прибутковості банку»
  11. Характеристика основних світових фондових індексів

Індекс прибутковості - це метод, що порівнює теперішню вартість майбутніх грошових потоків з початковими інвестиціями. Отже, ІП -це відношення теперішньої вартості (ТВ) до початкових інвестицій у проект (J)

Згідно з цією методикою проект із більшим ніж одиниця ІП приймається, а проект з Ш, меншим ніж одиниця, відхиляється. Як бачимо, ця методика тісно пов'язана з методикою ЧТВ. Фактично, якщо чиста теперішня вартість позитивна, то ІП буде більшим за одиницю, і навпаки.

Нехай компанія розглядає проект із щорічними запроектованими грошовими потоками 5000, 3000 та 4000 грн. відповідно протягом трьох років. Початкові інвестиції 3 = 10000 грн. Визначити, чи можна схвалити цей проект за дисконтної ставки е = 12%.

Результати розрахунків наведені нижче:

Оскільки значення ІП менше одиниці, проект слід відхилити. ЧТВ проекту можна також визначити, якщо відняти початкові інвестиції (10000 грн.) від теперішньої вартості проекту (9704 грн.).

У такому випадку, ЧТВ дорівнює - 296 грн. Значення ЧТВ негативне, отже, висновок той самий, що і з ІП - за проект не варто братися.

Слід сказати, що ІП та ЧТВ, попри однаковий висновок, який вони дають про відхилення чи схвалення проекту, все ж по-різному оцінюють пріоритетність ухвалення альтернативних проектів [55].


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)