АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Ведення книги обліку розрахункових операцій, розрахункові книжки

Читайте также:
  1. Ifo Книги Верищагина
  2. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  3. V. КЛІНІЧНА ТА ДИСПАНСЕРНА КАТЕГОРІЯ ОБЛІКУ ХВОРОГО
  4. V. Про порядок ведення справ Державної Народньої Ради
  5. Алгоритм проведення санобробки при зараженні БЗ
  6. Анализ кассовой книги и банковской книги и расчет прибыли вашего предприятия
  7. Бухгалтерські проведення з обліку надходження основних засобів
  8. БУХГАЛТЕРСЬКІ ПРОВЕДЕННЯ З РОЗРАХУНКІВ ІЗ ПДВ
  9. Бухгалтерські проведення обліку розрахунків з іншими дебіторами і кредиторами
  10. Вiдведення заряду вiд частин, якi обертаються, та пасових передач
  11. Вiдведення заряду при переробцi сипких та дрiбнодисперсних матерiалiв
  12. Вiдведення заряду шляхом заземлення

На кожен РРО має бути заведена книга обліку розрахункових операцій (КОРО). КОРО необхідно також зареєструвати в Державній податковій інспекції. Особа, яка бажає зареєструвати КОРО, повинна виконати такі умови:

1. Подати на реєстрацію прошнуровану і послідовно пронумеровану КОРО з встановленим засобом контролю, щоб виключити можливість розшнурування КОРО без порушення такого контролю (як правило книги продають зі встановленим засобом контролю);

2. Заповнити реквізити титульної сторінки книги.

Крім цього, якщо аптекою реєструється перша КОРО, потрібно подати письмову заяву в довільній формі і реєстраційне свідоцтво на РРО.

Рішення про реєстрацію або відмову посадова особа відділу ДПС повідомляє протягом двох робочих днів. Якщо реєстрація виконана успішно, виписується довідка про реєстрацію КОРО і на титульній сторінці книги вказується номер КОРО, дата її реєстрації, назва відділу ДПС і дані працівника, який здійснював реєстрацію.

Для того, щоб зареєструвати наступну КОРО, потрібно подати письмову заяву довільної форми і довідку про реєстрацію попередньої КОРО.

У книзі обліку розрахункових операцій (КОРО) передбачено 4 окремі розділи, причому перший та другий розділи книги заповнюються щоденно.

Розділ 1. Фіскальні звітні чеки.

Розділ 2. Облік руху готівки та сум розрахунків.

Розділ 3. Облік розрахункових квитанцій.

Розділ 4. Облік ремонтів і технічного обслуговування РРО.

На період виходу з ладу РРО та здійснення його ремонту або у разі тимчасового, але не більше ніж 7 робочих днів (72 години), відключення електроенергії розрахункові операції виконують з використанням книги обліку розрахункових операцій (із заповненням розділу 3), розрахункової книжки або із застосуванням резервного РРО.

Розрахункова книжка - це прошнурована книжка, зареєстрована в органах державної податкової служби України, що містить номерні розрахункові квитанції, які видаються покупцям коли не застосовується реєстратор розрахункових операцій.

Перед початком роботи касиру необхідно пересвідчитись у справності РРО: чи підключений він до мережі, чи працює механізм друку, а також у тому, що оперативна пам’ять апарата обнулена, для чого роздруковують кілька нульових чеків. Касир повинен перевірити наявність чекової і контрольної стрічок, чи правильно в реєстраторі встановлені час і дата. Також перевірити відповідність готівки, зазначеної в книзі обліку розрахункових операцій, наявній у грошовому ящику РРО.

Касир під час розрахунків з клієнтами на суму купівлі повинен видати покупний касовий чек, в якому вказується наступна інформація:

1. Відомості про суб’єкт підприємства.

2. Відомості про товар, суму.

3. Відомості про час операції.

Якщо покупець придбає кілька різних товарів, то в касовому чеку

мають бути відображені відомості про кожен товар.

Щодня після закінчення робочої зміни касир друкує денний звіт (Z-звіт) з обнуленням інформації в оперативній пам’яті та занесенням її до фіскальної пам’яті. Протягом дня касир при інкасації виторгу або для перевірки фактичної наявності грошей в РРО друкує Х-звіт. Щоденні Z-звіти підклеюються в 1 розділі книги обліку розрахункових операцій і узагальнюються в розділі 2.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)