АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Організація роботи касира: його обов’язки при проведенні готівкових розрахунків

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. II. Організація перевірок органами Держтехногенбезпеки України
  3. VІІ. Оформлення роботи
  4. Алгоритм виконання роботи
  5. АЛГОРИТМ ДІЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ТА ЗАСТУПНИКА ДИРЕКТОРА З ВИХОВНОЇ РОБОТИ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ ПІД ЧАС ЗДІЙСНЕННЯ ПЕРЕВІРКИ ФАХІВЦЯМИ СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ
  6. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»
  7. Американська організація Freedom House стверджувала, що збільшення терміну президентських і парламентських повноважень зробило Росію «ще більш невільною країною»
  8. Аналіз ритмічності роботи підприємства.
  9. Бібліотека - інтелектуальний центр наукових досліджень. Структура і організація економічної бібліографії
  10. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  11. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  12. В яких відповідях правильно зазначено осіб, яким громадські роботи не призначаються?

З метою здійснення розрахунків готівкою аптечні підприємства повинні мати касу, а їх керівники мають забезпечити її належне облаштування та надійне зберігання готівкових коштів. Зберігання в касі готівки та інших цінностей, що не належать аптеці, забороняється.

Усі надходження і видачу готівки в національній валюті відображаються у касовій книзі. Відокремлені підрозділи аптек, які здійснюють готівкові розрахунки із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій (РРО) або розрахункових книжок (РК), але не проводять операцій з приймання (видачі) готівки за касовими ордерами касової книги не ведуть.

Аркуші касової книги мають бути пронумеровані, прошнуровані та скріплені відбитком печатки підприємства. Записи в касовій книзі здійснюються у двох примірниках через копіювальний папір («Вкладні аркуші касової книги», залишаються в касовій книзі, відривні частини аркуша «Звіт касира» є документом, за яким касири звітують щодо руху грошей у касі).

Записи в касовій книзі проводяться касиром за кожною операцією. Виправлення в касовій книзі, як правило, не допускаються. Якщо виправлення зроблені, то вони засвідчуються підписами касира та головного бухгалтера або особи, що його заміщує.

В кінці робочого дня касир підсумовує операції за день, виводить залишок готівки в касі на початок наступного дня і передає до бухгалтерії «Звіт касира», з касовими ордерами.

За умови забезпечення належного зберігання касових документів касова книга може вестися в електронній формі.

Керівник аптечного підприємства одночасно з зарахуванням на роботу касира заключає з ним договір про повну матеріальну відповідальність. Підприємства, штатним розписом яких не передбачено посади касира, виконання його обов’язків можуть покладати відповідно до письмового розпорядження керівника на іншого працівника, з яким укладається договір про повну матеріальну відповідальність.

Касир підпорядковується головному бухгалтеру, призначається та звільняється за письмовим наказом керівника у встановленому порядку. Касиру забороняється передовіряти виконання дорученої йому роботи іншим особам.

Обов’язки касира:

· своєчасно здійснювати оприбуткування грошової готівки на повну суму її фактичного надходження;

· проводити прибуткові й видаткові касові операції на підставі відповідних касових ордерів;

· розрахунки зі споживачами здійснювати за допомогою реєстраторів розрахункових операцій (РРО);

· після проведення касових операцій одразу ж записувати їх у касову книгу;

· здавати готівку до установ банку у встановленому порядку;

· контролювати затверджений банком ліміт залишку готівки;

· щоденно складати звіт касира;

· не допускати виправлень у касовій книзі.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)