АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Обов’язки та порядок роботи інвентаризаційної комісії

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. II. Порядок обращения за получением социального обслуживания
  3. II. Порядок подачи и рассмотрения ходатайств о предоставлении политического убежища иностранным гражданам и лицам без гражданства в Республике Казахстан
  4. II. Порядок подготовки, защиты и оценки квалификационной работы
  5. III. Порядок исчисления размера вреда
  6. III. ПОРЯДОК ПРОВЕДЕНИЯ КОНКУРСА
  7. III. Порядок проведения мероприятия.
  8. III. Страховая сумма, страховая премия и порядок ее уплаты
  9. IV. Порядок защиты выпускной квалификационной работы
  10. IV. Порядок и формы контроля за исполнением государственной функции
  11. IV. Порядок назначения и выплаты государственных академических и именных стипендий
  12. IV. Порядок оказания медицинской помощи беременным женщинам, роженицам и родильницам с сердечно-сосудистыми заболеваниями, требующими хирургической помощи

З приводу інвентаризації видається наказ по установі із зазначенням складу комісії, мети інвентаризації, часу її проведення. Наказ вручається членам інвентаризаційної комісії, а голові — ще й контрольний пломбір.

Функції інвентаризаційної комісії:

· виявлення кількісних та якісних характеристик об’єкта інвентаризації;

· виявлення причин відхилення від заданих нормативних, планових, облікових даних та їх нормативно – правове регулювання.

До початку перевірки фактичної наявності цінностей інвентаризаційна комісія зобов’язана:

· опломбувати матеріальні кімнати, кладові та інші місця зберігання цінностей, які мають окремі входи та виходи;

· перевірити справність усіх ваговимірювальних приладів і дотримання термінів їх таврування;

· отримати останні на час інвентаризації товарні звіти про рух товарно-матеріальних цінностей і грошових засобів.

5.3. Загальний порядок проведення інвентаризації. Документальне оформлення проведення інвентаризації. На час проведення інвентаризації аптечна установа закривається на строк не більший 3-х днів, на дверях повинні бути зазначені адреси найближчих аптек.

Матеріально відповідальні особи кожного відділу дають розписку про те, що на момент інвентаризації всі прибуткові та видаткові документи на цінності здані до бухгалтерії і всі цінності, що надійшли, оприбутковані, а ті, що вибули, — списані. Такі ж самі розписки дають і касири.

Інвентаризація цінностей здійснюється на місцях зберігання, у матеріально відповідальних осіб. Перед інвентаризацією всі цінності групуються, розсортовуються, укладаються згідно з найменуваннями.

Зняття фактичних залишків цінностей визначається шляхом зважування (для сипких, мазей у масі, ангро), підрахунку та вимірювання (марля). Переважування, вимірювання, підрахунок здійснюються окремо, на місці їх знаходження, у кожному відділі. Фактично зняті залишки цінностей записуються в «Інвентаризаційні описи», де зазначається найменування одиниць виміру, кількість, ціна роздрібна, ціна оптова, сума роздрібна та оптова, ПДВ.

У кінці кожного аркуша опису прописом (літерами) зазначається число порядкових номерів, внесених товарно-матеріальних цінностей і загальна кількість цінностей у натуральних показниках незалежно від того, в яких одиницях вимірювання вони відображені (штуках, метрах, кілограмах, літрах або ін.), підбиваються суми роздрібні та оптові, ПДВ.

Інвентаризаційні описи складаються в 3-х примірниках, а при заміні матеріально -відповідальної особи — у 4-х.

Перший примірник заповнює член комісії, другий і третій - матеріально -відповідальна особа, четвертий — особа, яка приймає цінності. Після заповнення кожної сторінки опису члени комісії звіряють правильність записів, зроблених у всіх примірниках. У цих документах не допускаються ніякі виправлення, підчищення. Виправлення помилок здійснюється в усіх примірниках опису шляхом закреслювання виправлених записів і написання зверху правильних. Виправлення підписуються всіма членами інвентаризаційної комісії та матеріально - відповідальними особами. В інвентаризаційних описах забороняється залишати незаповнені рядки, на останніх сторінках опису вони прокреслюються. Описи підписуються всіма членами інвентаризаційної комісії та матеріально - відповідальними особами. При цьому останні дають розписку в тому, що перевірка цінностей відбулась в їх присутності і вони не мають ніяких претензій до членів комісії.

Якщо інвентаризація цінностей у приміщенні, де вони зберігаються, не закінчена протягом одного дня, то це приміщення опечатується пломбіром головою інвентаризаційної комісії і зачиняється на ключ матеріально - відповідальною особою.

Під час перерви роботи інвентаризаційної комісії інвентаризаційні описи повинні зберігатись в зачиненому приміщенні, де проводиться інвентаризація. По закінченні зняття фактичних залишків вхід до приміщення знову пломбується і комісія переходить до наступної матеріальної кімнати. Кількість цінностей і товарів, що зберігаються в непошкодженій упаковці постачальника заносяться в інвентаризаційний опис на підставі супровідних документів із зазначенням найменування товару за дозуванням, фасуванням, відсотковим вмістом діючої речовини, вигляду упаковки. Не допускається занесення до опису загальної суми вартості товару за накладною без зазначення найменування цінностей.

До окремого опису включаються товарно-матеріальні цінності:

а) оплачені покупцем, але не вивезені;

б) такі, що надійшли до аптеки під час інвентаризації;

в) такі, що стали непридатними, тобто із закінченим терміном придатності.

Інвентаризація допоміжних матеріалів, лікарської сировини, палива, будматеріалів здійснюється за аналогією з товаром, але підлягає обліку в самостійних інвентаризаційних описах. Підсумки кожного окремого інвентаризаційного опису кожного відділу переносять до «Зведеного опису інвентаризаційних аркушів» по відділу та взагалі по аптеці.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.05 сек.)