АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Модуль 1 – Теоретичні та організаційні основи фінансового менеджменту

Читайте также:
  1. III. КРИТЕРИИ ДОПУСКА К СДАЧЕ ИТОГОВОГО МОДУЛЬНОГО КОНТРОЛЯ (ЭКЗАМЕНА).
  2. VІ. ПРАВОВІ І НОРМАТИВНО – ТЕХНІЧНІ ОСНОВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
  3. А. ОСНОВИ ТЕОРІЇ ДЕРЖАВИ
  4. Азотисті основи як складові компоненти нуклеїнових кислот
  5. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»
  6. Аналіз фінансового стану підприємства
  7. Б. ОСНОВИ ТЕОРІЇ ПРАВА
  8. БИЛЕТ 5-6Поняття про організаційні форми навчання. Класифікація форм навчання природознавству.Класифік норм навч.природозн.
  9. Блок (модуль) 1.
  10. Бюджетне право як підгалузь фінансового права, його предмет, система та джерела
  11. Види (типи) виробництва і характеристика їх технологічних процесів. Організаційні форми роботи.
  12. Види та організаційні форми підприємств.

Запорізька державна інженерна академія

 

 

Є.Ю. Ткаченко

 

 

Фінансовий менеджмент

 

Методичні вказівки до виконання контрольної роботи

Для студентів ЗДІА

 

 

Запоріжжя


 

Міністерство освіти і науки України

Запорізька державна інженерна академія

 

Фінансовий менеджмент

 

Методичні вказівки до виконання контрольної роботи

 

Для студентів ЗДІА

 

Рекомендовано до видання

на засіданні кафедри „Фінанси”

протокол № 6 від 18.11.2014 р.


 

ЗМІСТ

 

 

ВСТУП... 4

1 ЗМІСТ ПРОГРАМИ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ "ФІНАНСОВИЙ МЕНЕДЖМЕНТ" 5

2 ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ... 10

3 ЗАВДАННЯ ДО КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ... 11

3.1 Теоретичні питання. 11

3.2 Практичні завдання. 13

РЕКОМЕНДОВАНА ЛІТЕРАТУРА... 25

 


ВСТУП

В умовах ринкової економіки стійкість та успіх будь–якому господарюючому суб’єктові може забезпечити лише ефективне управління рухом фінансових ресурсів. Капітал приносить дохід, інакше господарюючий суб’єкт може втратити свою стійкість на ринку. Щоб раціонально керувати рухом фінансових ресурсів, необхідно вивчити методологію та механізми здійснення фінансового менеджменту, оволодіти вмінням прийняття раціональних рішень, засобом чого реалізуються основні функції управління фінансами та формується ефективна політика діяльності господарюючого суб’єкта у перспективі.

Фінансовий менеджмент – це система управління фінансовими ресурсами, яка включає процес розробки цілей управління фінансами підприємства чи організації і здійснення впливу на них за допомогою методів, важелів та інструментів фінансового механізму.

Навчальна дисципліна „Фінансовий менеджмент” спрямована на формування цілісної системи знань про фінансові відносини у господарському процесі, фінансовому механізмі, технології управління фінансовою діяльністю господарюючого суб’єкта. Важливо засвоїти, що ключовою фігурою будь–якого підприємництва являється ні керівник–адміністратор, ні комерційний директор, а фінансовий менеджер, тобто фінансовий директор – керівник, що відає грошима та який спостерігає за обігом вільних фінансових ресурсів.

Отже, фінансовий менеджмент дозволяє створити ефективний механізм управління та отримати найбільшу вигоду від функціонування підприємства в інтересах його власників.

Мета вивчення дисципліни – формування системи знань з управління фінансами підприємств, інвестиційною та операційною діяльністю, визначення стратегії і тактики фінансового забезпечення суб’єктів господарювання.

Основні завдання вивчення дисципліни:

– визначення сутності та методологічних основ фінансового менеджменту;

– управління фінансовими ризиками та застосування інструментів антикризового управління грошовими потоками, прибутком, інвестиціями, активами;

– оволодіння методикою визначення вартості капіталу та опанування способів оптимізації його структури.

Предметом дисципліни “Фінансовий менеджмент” є управління грошовими потоками, інвестиціями, прибутком, капіталом підприємства.

 


1 ЗМІСТ ПРОГРАМИ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ "ФІНАНСОВИЙ МЕНЕДЖМЕНТ"

Відповідно до навчального плану дисципліну «Фінансовий менеджмент» вивчають студенти спеціальностей 7.03050801 «Фінанси і кредит (за спеціалізованими програмами)», 8.03050901 «Облік і аудит», 8.03050801«Фінанси і кредит (за спеціалізованими програмами)»усіх форм навчання. Загальний обсяг дисципліни – 108 академічних годин.

Згідно з робочою програмою студент повинен оволодіти усіма темами дисципліни:

 

Модуль 1 – Теоретичні та організаційні основи фінансового менеджменту

Змістовий модуль 1.1 – Теоретичні та організаційні основи фінансового менеджменту


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)