АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розділ 1. Методологія обліку

Читайте также:
  1. V. Запишіть 2 приклади вчинення замаху на злочини, передбачені статтями розділу ІІІ Особливої частини КК України (складіть фабули).
  2. V. КЛІНІЧНА ТА ДИСПАНСЕРНА КАТЕГОРІЯ ОБЛІКУ ХВОРОГО
  3. Алфавіт, слова, ідентифікатори, роздільники, лексеми
  4. Бухгалтерія - це самостійний структурний підрозділю апарату управління (служба, відділ), який веде бухгалтерський облік діяльності бюджетної установи.
  5. Бухгалтерські проведення з обліку надходження основних засобів
  6. Бухгалтерські проведення обліку розрахунків з іншими дебіторами і кредиторами
  7. Ведення книги обліку розрахункових операцій, розрахункові книжки.
  8. Ведення обліку надходження та витрат товарно-матеріальних цінностей
  9. Взаємозв”язок додатків Декларації про прибуток підприємства щодо обліку загальновиробничих витрат
  10. Види штрафних санкцій за порушення податкового законодавства, порядок їх нарахування та відображення в обліку
  11. Визнання, класифікація, оцінка та основні завдання обліку зобов'язань
  12. Визначення обліку. Види обліку. Користувачі облікової інформації

1. Використовувати наступну методику бухгалтерського обліку:

1.1. До основних засобів відносити матеріальні активи, очікуваний строк корисного використання (експлуатації) яких більше одного року (або операційного циклу, якщо він довший за рік), первісна вартість яких більша за _____грн.

11.1. Обліковою одиницею бухгалтерського обліку основних засобів вважати об'єкт основних засобів.

1.1.2. Нарахування амортизації основних засобів здійснювати за ________ методом.

1.1.3. Переоцінку основних засобів проводити, якщо їх залишкова вартість значно (більш, ніж на 10 відсотків) відрізняється від справедливої вартості на дату балансу.

1.2. Термін використання нематеріальних активів визначати по кожному об'єкту окремо, при його зарахуванні на баланс.

1.2.1. Нарахування амортизації нематеріальних активів здійснювати _______________ методом.

1.2.2. Здійснювати переоцінку за справедливою вартістю на дату балансу тих нематеріальних активів, щодо яких існує активний ринок.

1.3. Встановити вартісну межу належності матеріальних активів до інших необоротних матеріальних активів до _________ грн.

1.4.1. Об'єктом бухгалтерського обліку біологічних активів у тваринництві є види тварин (ВРХ, свині) та однорідні групи біо­логічних активів, які складаються з певних статевозрілих (технологічних) груп (корови і бугаї-плідники основного стада, свині та кнури-плідники основного стада, тварини на вирощуванні та відгодівлі).

1.4.2. Поточні біологічні активи рослинництва не визнавати.

1.4.3. Нарахування амортизації на довгострокові біологічні активи, які об­ліковуються за первісною вартістю, здійснювати за ­­­­­­­­­­­­­­­­­_______ методом.

1.4.4. При оцінці біологічних активів і сільськогосподарської продукції пріоритетною визначити оцінку за _____________ вартістю. У разі неможливості визначення справедливої вартості біологічні активи та/або сільгосппродукція в момент її первісного визнання оцінювати за первісною вартістю.

1.4.5. Для забезпечення організаційних основ оцінки біологічних активів і сільгосппродукції за справедливою вартістю створити постійно діючу Комісію з визначення справедливої вартості.

1.5. Визнання та первісну оцінку запасів здійснювати в залежності від шляхів надходження запасів на підприємство з П(С)БО 9 "Запаси".

1.5.1. Обліковою одиницею бухгалтерського обліку запасів вважати найменування запасів.

1.5.2. Організувати аналітичний облік руху товарно-матеріальних цінностей таким чином за підрозділами: - у бухгалтерії - у кількісно-сумовому вимірі;

- на складах - у кількісному вимірі;

- у магазинах - у кількісно-сумовому вимірі;

- у виробництві - у кількісному вимірі.

1.5.3. Оцінку незавершеного виробництва здійснювати за нормативними затратами.

1.5.4. Оцінку запасів при відпуску у виробництво чи іншому вибутті здійснювати за методом ____________________.

1.5.5. При складанні балансу здійснювати оцінку запасів та відображати у бухгалтерському обліку і звітності за найменшою з двох оцінок первісною вартістю або чистою вартістю реалізації.

1.5.6. Транспортно-заготівельні витрати, які входять до первісної вартості запасів, придбаних у постачальників, безпосередньо включати до собівартості запасів; інші витрати, що входять до первісної вартості запасів, придбаних у постачальників, щомісяця відносити на вартість придбаних запасів.

1.6. Суми доходів відображати в бухгалтерському обліку відповідно до вимог встановлених П(С)БО 15 "Дохід".

1.7. Використовувати для узагальнення інформації про витрати підприємства рахунки класу 9 "Витрати виробництва".

Витрати відображати в бухгалтерському обліку відповідно до П(С)БО 16 "Витрати". Встановити наступний перелік статей витрат: ________________

2. Базою розподілу загальновиробничих витрат прийняти _____________

2.1. Резерв сумнівних боргів створювати за методом ____________________.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)