АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завдання 2. Засновники сплатили належні їм акції повністю: ТОВ "Зоря" як внесок до стату

Читайте также:
  1. II Завдання додому
  2. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  3. II. Тестові завдання
  4. IІ Завдання додому
  5. IІ Завдання додому
  6. IІ Завдання додому
  7. IІ Завдання додому
  8. IІ Завдання додому
  9. IІ. Завдання додому
  10. IІ. Завдання додому
  11. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»
  12. Визнання, класифікація, оцінка та основні завдання обліку зобов'язань

ТОВ "Зоря", ПП ім. Шевченка та ЗАТ "Авангард" вирішили заснувати відкрите акціонерне товариство "Еней". Ними було зареєстровано інфор­мацію про випуск акцій ВАТ "Еней" та оголошено передплату на акції терміном 5 місяців з їх розміщенням за номінальною вартістю.

Засновники сплатили належні їм акції повністю: ТОВ "Зоря" як внесок до статутного фонду перерахувало грошові кошти в націо­нальній валюті безготівковим розрахунком; ПП ім. Шевченка як внесок до статутного капіталу внесло виробничі запаси; ЗАТ "Авангард" як внесок до статутного капіталу надало основні засоби. Передплатникам акцій було визначено умову внесення на момент підписки 50 % вартості акцій грошовими коштами.

За період підписки, крім акцій засновників, було підписано акції з оплатою вартості акцій грошовими коштами в національній валюті безготівко­вим розрахунком.

Після проведення установчих зборів та реєстрації випуску акцій та статуту товариства із зазначенням фактично сформованого статутного капіталу в обліку було відображено статутний капітал ВАТ "Еней". Дані для виконання завдання наведено в табл. 17.

 

Необхідно:

- визначити розмір зареєстрованого статутного капіталу;

- кількість акцій, якою володіє кожен із засновників ВАТ "Еней"

- суму неоплаченого капіталу ВАТ "Еней" на момент реєстрації статутного капіталу.

- скласти бухгалтерські записи, необхідні для відображення в обліку здійсне­них операцій. Вказати регістри синтетичного обліку.

Питання для обговорення

1. Відображення в обліку змін статутного капіталу. Мінімальний розмір зареєстрованого статутного капіталу.

2. Формування та зміни в складі пайового капіталу.

3. На які потреби створюють забезпечення на підприємстві?

4. Організація обліку цільового фінансування.

 


Таблиця 17

Дані для виконання завдання 2

 

Зміст Варіант
                             
Кількість акцій, тис. шт. 20,0 30,0 22,0 21,0 31,0 20,0 30,0 33,0 22,0 27,0 18,0 31,0 35,0 24,0 23,0
Номінальна вартість одної акції, грн. 150,0 150,0 150,0 150,0 150,0 150,0 150,0 150,0 150,0 150,0 150,0 150,0 150,0 150,0 150,0
ТОВ "Зоря" перерахувало грошові кошти, тис. грн.                              
ПП ім. Шевченка як внесок до статутного капіталу внесло виробничі запаси на суму, тис. грн.                              
ЗАТ "Авангард" до статутного капіталу надало основні засоби на суму, тис. грн.                              
За період підписки, було підписано акцій (крім акцій засновників), тис. шт. 7,2 11,9 13,1 8,1 10,7 7,1 9,2 7,5 6,4 10,1 3,5 10,4 11,9 9,3 10,2

Завдання для індивідуальної роботи

Завдання 1. Описати організацію обліку статутного (пайового, додаткового резервного) капіталу на підприємстві, де студент проходив практику. Зобразити схему обліку. Вказати недоліки та невідповідність положенням чинних нормативно-правових актів. Розробити заходи по удосконаленню організації обліку на даній ділянці.

Завдання 2. Описати порядок обліку прибутку та його використання на підприємстві, де студент проходив практику. Зобразити схему обліку. Вказати недоліки та невідповідність положенням чинних нормативно-правових актів. Розробити заходи по удосконаленню організації обліку на даній ділянці.

Завдання 3. Описати організацію обліку цільового фінансування на підприємстві, де студент проходив практику. Зобразити схему обліку. Вказати недоліки та невідповідність положенням чинних нормативно-правових актів. Розробити заходи по удосконаленню організації обліку на даній ділянці.

Завдання 4. Описати організацію обліку забезпечень наступних витрат і платежів на підприємстві, де студент проходив практику. Зобразити схему обліку. Вказати недоліки та невідповідність положенням чинних нормативно-правових актів. Розробити заходи по удосконаленню організації обліку на даній ділянці.

Завдання 5. У ТОВ "Україна" за результатами господарської діяльності отримано прибуток.

Зборами учасників прийнято рішення про розподіл прибутку на поповнення резервного капіталу, покриття збитків минулих років та на нарахування дивідендів. Учасники прийняли рішення про реінвестицію дивідендів в повному обсязі. Дані для виконання завдання наведено в табл. 18.

Необхідно: Відобразити операції на рахунках бухгалтерського обліку вказати регістри синтетичного обліку.


 

Таблиця 18

Дані для виконання завдання 1

Зміст Варіант
                             
За результатами господарської діяльності зараховано чистий прибуток, тис. грн.                              
Спрямовано на поповнення резервного капіталу, тис. грн. (5% чистого прибутку) ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
Спрямовано на покриття збитків минулих років, тис. грн. 60,2 70,3 78,4 77,2 49,3 45,8 44,7 46,2 89,2 63,2 65,4 68,9 68,2 66,5 63,4
Нараховано дивіденди, тис. грн. ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
Збільшено статутний капітал на суму реінвестованих дивідендів, тис. грн. ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
Спрямовано нараховані дивіденди на збільшення статутного капіталу, тис. грн. ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Змістовний модуль 10. Організація обліку довгострокових і поточних зобов'язань та оплати праці

 

Визначення, класифікація, оцінка та завдання організації обліку зобов’язань. Порядок організації обліку довгострокових зобов’язань. Організація обліку розрахунків з постачальниками, розрахунків за податками, платежами та по страхуванню. Види та ставки страхування.

Порядок нарахування оплати праці під час відпусток. Види відпусток. Виплати, що не включаються до розрахунку середнього заробітку. Порядок нарахування допомоги по тимчасовій непрацездатності. Відсоток оплати листка непрацездатності. Розрахунок середньоденного заробітку для визначення суми допомоги. Порядок оплати допомоги (за рахунок коштів підприємства та Фонду соціального страхування) у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням і похованням.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)