АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Етапи перевірки статутного капіталу в ході аудиту звітності

Читайте также:
  1. IV етап. Завершення аудиту
  2. АЛГОРИТМ ДІЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ТА ЗАСТУПНИКА ДИРЕКТОРА З ВИХОВНОЇ РОБОТИ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ ПІД ЧАС ЗДІЙСНЕННЯ ПЕРЕВІРКИ ФАХІВЦЯМИ СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ
  3. Аналіз ефективності використання оборотного капіталу.
  4. Аналіз інвестиційної діяльності підприємства за даними фінансової звітності.
  5. Аналіз структури позикового капіталу, ефективності його використання
  6. Аналіз фінансової звітності
  7. Бухгалтерські рахунки якого класу кореспондують тільки між собою, а їх залишки не враховують під час складання фінансової звітності банку?
  8. Вивіз капіталу. Світовий ринок капіталів
  9. Види аудиту та його відмінності
  10. Визначення власного капіталу, його функції та мета складання Звіту про власний капітал
  11. Відмінність аудиту від ревізії
  12. Відображення в обліку операцій по внесенню іноземним інвестором інвестицій до статутного капіталу
Отримання доказів щодо наступних тверджень фінансової звітності Процедури Критерії суттєвості
ІСНУВАННЯ НА КОНКРЕТНУ ДАТУ 1. Перевірка статутних (установчих документів). 2. Ідентифікація засновників (інвесторів) 3. Ідентифікація реального та оголошеного внеску (розмір, предмет). 4. Визначення фактичного терміну внеску та порівняння з встановленими. 5. Звіряння даних звітності, регістрів синтетичного та аналітичного обліку з первинними обліковими документами на відповідність п.п. 1 - 3. 6. Визначення наявності (або відсутності) відхилень. 7. Оцінка суттєвості відхилень. 1. Відповідність вимогам чинного законодавства. 2. Повний збіг. 3. Адекватність суми та предмету, мінімальний розмір – 1250 мінімальних заробітних плат. Заборонено внески кредитними, заставними та бюджетними коштами. 4. Більше ніж 365 календарних днів; 30% оголошеного капіталу - більше ніж 60 днів. 5. Відсутність кредитового сальдо по рах. № 46. Дебетове сальдо рах. № 40 у Головній книзі дорівнює рядку 330 Форми 1 та коду 010, колонки 3 форми 4. Відсутні коригування у формі 4. 6. Відсутність незрозумілих виправлень у документах та записах, див. Вище п.п. 1-5. 7. Відповідальність засновників та посадових осіб за Адміністративним та Кримінальним Кодексами України, вимоги Статуту та Установчого договору.
НАЯВНІСТЬ 8. Хронологічна відповідність факту та даним про нього у обліку. 9. Фактична наявність матеріальних та нематеріальних активів. 8. Історичні дані у регістрах обліку та документах формально збігаються. 9. Відсутність списань за даними Головної книги, регістрів обліку, первинних документів. 10. Фактична фізична наявність у місцях зберігання.

 

Закінчення табл.

Отримання доказів щодо наступних тверджень фінансової звітності Процедури Критерії суттєвості
ВЛАСНІСТЬ 10. Право на статутний капітал легалізовано та персоніфіковано. 11. Зобов’язання (якщо вони існують) адекватно враховано і персоніфіковано. 11. Внески персоніфіковані та відповідають статуту. 12. Не існує проплат за третіх осіб (санкції – у 5-ти кратному розмірі з платника, статутний капітал не визнається сформованим, перереєстрація статутного капіталу).
ПОВНОТА 12. Необліковані активи, зобов’язання засновників. 13. Дивись вище пункти 3 - 6, 11 – 12.
ОЦІНКА ВАРТОСТІ 13. Статутний капітал. 14. Активи, якими здійснено внески відображено у обліку за відповідною балансовою вартістю. 14. Досліджено акти оцінників. 15. Не існує усних домовленостей засновників щодо вартості окремих внесків. 16. Документи по внесках відповідають умовам статуту.
ВІДПОВІДНІСТЬ ОБЛІКУ 15. Тестування облікової політики та практики обліку. 17. Відсутність немотивованих змін у обліковій політиці.
ПОДАННЯ Й РОЗКРИТТЯ 16. Форми звітності відповідають вимогам чинного законодавства. 17. Облік ведеться адекватно до вимог облі­кової політики та чинного законодавства. 18. Немає невідповідностей між даними різних форм звітності. 19. Не виявлено нестандартних кореспонденцій рахунків облі­ку. Визнання активів відповідає вимогам П(С)БО, Звітність правдиво та точно відображає стан статутного капіталу.
КОРПОРАТИВНІ ПРАВА 18. Перерозподіл власності. 19. Мотивація управлінського персоналу та великих акціонерів по контролю за фінансових потоків. 20. Не виникає моменту розподілу прав, документи, що підтверджують права, нелегітимні або процесуально невірно оформлені. 21. Існує чітка мотивація пов’язаних осіб у конкретному перерозподілу корпоративних прав. 22. Керівник та власник – одна і таж особа. 23. Керівник (без акцій) виконує волю великих акціонерів. 24. Керівник (без акцій) виконує волю значної кількості акціонерів з невеликими пакетами акцій.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)