АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розрахувати параметри лазерного пучка, сформованого в стійкому резонаторі неодимового на ІАГ лазера, в якому встановлено три квантрони на спільній оптичній осі

Читайте также:
  1. XVIII ст., з одного боку, - століття, в якому Україна втратила політичну автономію, а з іншого, відбувся розквіт української культури, яка йшла в ногу з Європою.
  2. В якому випадку не потрібна попередня згода профспілкового органу під час розірвання трудового договору з ініціативи власника чи уповноваженого органу?
  3. В якому випадку особу можуть затримати співробітники правоохоронних органів за вчинення нею адміністративного правопорушення?
  4. В якому віці новонародженим поросятам присвоюється індивідуальний номер?
  5. В якому з наведених випадків надходження основних засобів у банк не є здійсненням капітальних інвестицій?
  6. В якому з речень вжито форму герундія?
  7. В якому реченні присудок вживається в заперечній формі у простому минулому часі ?
  8. Визнана у встановленому порядку претензія.
  9. ВІБРАЦІЯ 2.7.1. ПАРАМЕТРИ ТА ВИДИ ВІБРАЦІЇ, її ДІЯ НА ОРГАНІЗМ ЛЮДИНИ
  10. Вычисление площади гладкой поверхности, заданной параметрически и в явном виде. Элемент площади поверхности.
  11. Г) курсові та бокові параметри.
  12. Дифференцирование функций, заданных параметрически

В номінальному режимі роботи активні елементи (АЕ) спотворюються в позитивну лінзу з фокусною відстанню f =0,5м. В квантронах використані активні елементи довжиною lае =90мм і діаметром =7мм. Відстань між дзеркалом і ближнім торцем АЕ квантрона l =45мм, між ближніми торцями АЕ сусідніх квантронів 2 l =90мм.

Визначити діаметр пучка на дзеркалах, розбіжність сформованого в резонаторі пучка, його показник якості і сталу перетворення.

 

Як відомо, через те, що активний елемент (АЕ) спотворений в позитивну лінзу, то в резонаторі використовуються плоскі дзеркала, які встановлюються на відстані меншій подвійної фокусної від середини активного елемента. В такому разі резонатор стійкий. Для спрощення розрахунків приймають, що теплова лінза, яка виникнула під дією тепла, що виділилося в активному елементі під час накачки, розміщується в середині активного елемента і вважають її тонкою. При таких спрощеннях конфокальний параметр цього резонатора буде

,

де L – відстань від середини резонатора до його дзеркала з врахуванням довжини АЕ і його показника заломлення n .

Якщо в резонаторі встановлено кілька квантронів і так, що відстань між двома найближчими торцями АЕ вдвічі більша за відстань між дзеркалом резонатора і найближчим до нього торцем АЕ (т.зв. симетричний резонатор), то в такому резонаторі формується лазерний пучок, тотожний тому, який формується в резонаторі з одним квантроном, що є його періодом. Тобто приведені вище формули описують лазерний пучок, незалежно від кількості квантронів в резонаторі, при умові, що він симетричний. Фактично так встановлені позитивні лінзи утворюють реальну лінзову лінію, в якій кожна лінза підфокусовує розбіжний світловий пучок і горловина пучка розміщена на плоскому дзеркалі, а також на рівній відстані l від сусідніх торців усіх АЕ. З останнього витікає, що сформований в резонаторі лазерний пучок має найбільші поперечні розміри посередині АЕ. В цій площині знаходиться діафрагма, яка обмежує поперечні розміри пучка, а її діаметр рівний діаметру АЕ, і вона віддалена на відстань L від горловини.

Визначимо b: L=45(1+1/2×1,84) =57мм м. Сума індексів найвищого типу коливань, який вийде в генерацію буде

.

Кут розбіжності пучка

,

або згідно

(4.27)

де - кут розбіжності моди ТЕМ00. Радіус моди ТЕМ00 в горловині, тобто на дзеркалі резонатора, визначаємо із відомої формули для половини конфокального параметра. В даному випадку він становить w00(0)= 0,28мм.

Підставивши значення величин, які входять у (4.27) одержимо те ж саме значення кута розбіжності.

Радіус пучка на дзеркалі буде мм.

Стала перетворення пучка Qpl=50мм×мрад.

Показник якості пучка К=0,0068


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)