АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Конфліктологія - це система знань про закономірності та механізми виникнення і розвитку конфліктів, а також про принципи та технології управління ними

Читайте также:
  1. DNS — доменная система имен
  2. I. Система грамматических времен в страдательном залоге
  3. II. Актуалізація опорних знань та мотивація навчальної діяльності
  4. II. Методологічні засади, підходи, принципи, критерії формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  5. II. Формальная логика как первая система методов философии.
  6. IV. Центральна нервова система. Черепні нерви. Органи чуття.
  7. IV. Ямайская валютная система
  8. Rechtssystem - Правовая система
  9. V. Актуалізація опорних знань учнів.
  10. V. Критерії підсумкового оцінювання ЗНАНЬ
  11. V2: Женская половая система. Особенности женской половой системы новорожденной. Промежность.
  12. V2: Мужская половая система. Особенности мужской половой системы новорожденного.

ТЕМА 1

Галузеві соціологічні теорії — галузі соціологічного знання, які постають на межі власне між соціологією та іншими науками: економікою, правознавством, політологією тощо. Так, галузевими називають економічну теорію, соціологію політики, соціологію культури, соціологію медицини тощо.

 

Категорії соціології - це основні стрижеві поняття, які відображають, описують певні явища, процеси, аспекти Ц об'єкта соціології, тобто суспільства.

 

Макросоціологія — галузь соціологічного знання, що орієнтується на вивчення великих соціальних процесів та аналіз ціліснихсоціальних груп

та систем, таких як суспільство, цивілізація і т. д.

 

Мікросоціологія - це галузь соціологічного знання, яка спрямована на вивчення мікросуб*єктів міжособистісних взаємодій і стосунків, комунікативних зв’язків у малих соціальних групах…

 

Об’єкт соціології – це соціальна реальність, тобто оточуючій нас життя суспільства.

 

Предмет соціології – це властивості, боки, відносини та процеси соціальної реальності.

 

Прикладна соціологія — практична частина соціологічної науки про специфічні закони становлення, розвитку та функціонування конкретних соціальних систем, процесів, структур, організацій та їх елементів.

 

Соціальне — найважливіша категорія соціології, означає сукупність певних рис та особливостей суспільних відносин, інтегрована індивідами чи спільнотами у процесі спільної діяльності в конкретних умовах, яка виявляється в їх стосунках, ставленні до свого місця в суспільстві, явищ і процесів суспільного життя.

 

Соціологія - наука про становлення,розвитку та функціонування соціальних спільнот,соціальних груп,про соціальні процеси і соціальні відносини між спільнотами,групами і особистістю,між особистостями.

 

Спеціальні соціологічні теорії середнього рівня - це галузі соціологічного знання, які мають своїм предметом дослідження відносно самостійні специфічні підсистеми суспільства і соціальних процесів.

 

Теоретична соціологія – це сукупність наукових тверджень, ідей, гіпотез, концептуальних підходів, напрямів, течій, „напрацьованих” класиками соціологічного знання та сучасними вченими для осмислення соціокультурної реальності у певному часово-просторовому континуумі.

 

фундаментальну соціологію, що спрямована на побудову лише теорії, методології, на подальший розвиток власне науки соціології;

 

ТЕМА 2

 

Хоторнський ефект полягав в тому, що соціально-психологічні фактори роблять напродуктивність праці

сильніший вплив, ніж фізичні, за умови, що сама організація робіт вже досить ефективна.

 

Етнометодоло́гія — термін, введений Гарольдом Гарфінкелем, засновником напрямку. Етнометодологія досліджує організацію повсякденного життя. Метою напрямку є більш глибоке розуміння соціальної дії індивідів. Етнометодологія вивчає дорефлексійні конструкції, якими користуються індивіди, щоб заповнити прогалини в соціальній реальності.

 

 

Контівська ієрархія наук набуває такого вигляду: математика, астрономія, фізика, хімія, біологія, соціологія, де кожна наступна наука досліджує дедалі складніші явища. Із запропонованої ієрархії випливає, що розвиток конкретних наук передбачає попереднє вивчення положень, встановлених більш абстрактними науками.

конфліктологія - це система знань про закономірності та механізми виникнення і розвитку конфліктів, а також про принципи та технології управління ними.

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)