АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Особливості розвитку вітчизняного ринку молока та молочних продуктів

Читайте также:
  1. NСерцевиною ринку єврокапіталів є європозики, які надаються через випуск єврооблігацій, тобто облігацій у євровалюті. Основна валюта єврооблігацій - долар США.
  2. Адміністративно-правові відносини, їх структура, особливості та види.
  3. Аналіз економічного розвитку сільського господарства
  4. Аналіз та оцінка рівня економічного розвитку регіонів України
  5. Аналіз та оцінка рівня соціального розвитку регіонів України
  6. Аналіз технічного рівня розвитку виробництва
  7. Аналіз туристичного ринку та прогнозування його розвитку
  8. Ассортимент молока, реализуемого магазином «Рублёвский» (вырабатываемого поставщиками)
  9. Бактериологические показатели молока
  10. Банки — основні учасники ринку капіталів
  11. Белки молока
  12. БІОЛОГІЗАТОРСЬКЇ ТА СОЦІОЛОГІЗАТОРСЬКІ КОНЦЕПЦІЇ РОЗВИТКУ ЛЮДИНИ. ПЕДОЛОГІЯ.

Молочна галузь є однією з провідних у структурі харчової промисловості України. Кількість молоко переробних підприємств перевищує 400, проте рівень використання їх виробничих потужностей є невисоким і коливається

від 25 до 35% залежно від виду продукції. У структурі випуску переважають

сири, цільномолочна продукція, масло, сухе молоко та казеїн. Виробництво молочної продукції в Україні щороку, крім 2006 р.,стабільно зростає і нинішні тйого обсяги перевищують існуючіпотреби внутрішнього ринку. Тому у середньому близько третини молока, що надходить на перероблення, експортується у вигляді, насамперед сирів, сухого молока і масла. При цьому, якщо експорт сухого молока є достатньою мірою диверсифікованим, то поставки сиру й масла до 2006 р. на 90% здійснювалися за єдиним напрямом до Російської Федерації, що, зрештою й призвело у зазначеному році до реалізації загрози різкого скорочення масштабів українського експорту (і відповідно виробництва) внаслідок введення Росією односторонніх обмежень. У результаті збитки лише молочної галузі країни за оцінками Української аграрної конфедерації становили 300–360 млн дол., на внутрішньому ринку утворився надлишок молочної сировини у розмірі 1,5–2,5 млн т, що спричинило зниження закупівельних цін на молоко і в результаті призвело до скорочення молочного поголів’я, на відновлення якого знадобиться як мінімум 1,5-2 роки.

Найбільше поголов'я:

1.Вінницька область (37%, 73 тис голів)

2. Львівська область

3.Хмельницька область

4. Полтавська область

Загальний об'єм молока -11.5 млн т

У 2013 р. порівняно з 2012 р. зниження становило 1,8 % (45,2 тис. гол.).

Ще один важливий чинник, що формує пропозицію на ринку, - продуктивність корів. За розрахунками, проведеними згідно з даними Держстату, в Україні виробництво молока за період незалежності скоротилось у 2,1 раза і у 2012 р. становило лише 11377,6 тис. т (у 1990 р. - 24,5 млн т). Спад відбувся здебільшого за рахунок зменшення частки молока, виготовленого сільськогосподарськими підприємствами, у 7,4 раза. Водночас у господарствах населення виробництво молока за цей період зросло в 1,5 раза.

У 2012 та 2013 р.р. в Україні після тривалого стійкого падіння виробництво молока почало зростати. Так у 2012 році до попереднього року зросло на 2,7% і становило 11,4 млн т, у 2013 році ще на 1% до 2012 року. За валовим виробництвом молока Україна на даний час займає 1,5% світового ринку та 14 місце у світі.

Основні гравці на ринку молока:

-Молочний Альянс

-Терра Фуд

-Дион

-Лостдорф

-Альмира

-Галиччина

-Рудь

-Милки Ленд

-Бершадьмолоко


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)