АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

характеристика сучасного вітчизняного фармацевтичного ринку

Читайте также:
  1. A. Характеристика нагрузки на организм при работе, которая требует мышечных усилий и энергетического обеспечения
  2. I. Общая характеристика договора продажи недвижимости
  3. II. Загальна характеристика ХНАДУ
  4. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  5. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  6. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  7. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  8. IV. Порівняльна характеристика парламентів країн Західної Європи
  9. S: Установить соответствие между типами общества и их характеристиками.
  10. V. Порівняльна характеристика урядів держав Західної Європи
  11. VII. Характеристика мероприятий и ведомственных целевых программ государственной программы
  12. А. Общая характеристика вены

Фармацевтичний ринок — економічні взаємовідносини між суб’єктами та об’єктами, пов’язані з обміном фармацевтичних товарів і послуг, внаслідок чого формуються основні елементи ринку — попит, пропозиція та ціна. Суб’єктів фармацевтичного ринку можна об’єднати в такі підсистеми: управління й регулювання — сукупність органів з координації та здійснення контролю за фармацевтичною діяльністю; виробництва лікарських препаратів та виробів медичного призначення і їх розподілу, до якої входять:

- -вітчизняні виробничі потужності;

- -оптові та роздрібні підприємства;

- -зарубіжні компанії;

- -підсистема фармацевтичної інформації, що об’єднує спеціалізовані інформаційно-аналітичні видання;

- -аналітичні компанії;

- бази даних і т.п.

- -підсистема безперервної фармацевтичної освіти професійних громадських організацій (асоціацій, профспілок тощо);

- -підсистема споживання.

Об’єктами фармацевтичного ринку є:

- -фармацевтичні та парафармацевтичні товари;

- -послуги;

- -ідеї;

- -дані маркетингових досліджень;

- -потреби і переваги споживачів.

Український фармацевтичний ринок продовжує розвиватися. За підсумками I кварталу 2015 року темпи приросту обсягу роздрібних продажів у грошовому вираз становлять близько 23%. Основним фактором, що впливає на зростання ринку, як і раніше залишається підвищення цін. Підвищення цін призводить до зниження споживання лікарських засобів в упаковках, тому продажі лікарських засобів у натуральному вираженні рзко скоротилися, а в грошовому стрімко виросли. Структура споживання поступово зміщується в бік вітчизняної продукції та більш дешевих препаратів. У 2014 році ключовим фактором приросту ринку в грошовому вираженні була інфляційна складова, вплив якої з кожним місяцем підвищувався. У I кварталі 2015 року ця тенденція триває. У той же час змінюється структура споживання у бік більш дешевих препаратів і відмови від покупки. За даними ГСС, за підсумками I кварталу 2015 року споживчі ціни в порівнянні з I кварталом 2014 року в середньому підвищилися на фармпродукцію і медичні товари та обладнання - на 40,2%. Більшість пацієнтів змушені купувати лікарські засоби за власні гроші, оскільки пайову участь держави в загальному обсязі ринку вкрай низька, і забезпечення населення лікарськими засобами лежить на плечах самого населення. При незначній участі в забезпеченні населення лікарськими засобами держава постійно намагається впроваджувати регуляторні норми в роздрібному сегменті. В даний час намітилися позитивні кроки з дерегуляції фармацевтичного ринку, зокрема оприлюднено проект єдиного національного переліку, який передбачає скасування частини діючих сьогодні регуляторних переліків. Також планується піти від диференційованих націнок в роздрібному сегменті шляхом встановлення єдиного рівня націнки. Проте, для підвищення економічної доступності лікарських засобів для населення перш за все потрібно збільшити участь держави у забезпеченні нселення лікарськими засобами, шляхом часткового відшкодування вартості.

Лідерами осягів продажу лікарських засобів у грошовому вираженні у 2015 році є:

· Фармак (Украина)

· Berlin-Chemie/MenariniGroup (Германия)

· Дарница (Украина)

· Артериум Корпорация (Украина)

· Sanofi (Франция)

 

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)