АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Форми розрахункових документів

Читайте также:
  1. A) способом формирования банковских ресурсов из недепозитных источников
  2. A) это основные или ведущие начала процесса формирования развития и функционирования права
  3. A. формируется фотохимический туман
  4. Cущность, виды, источники формирования доходов. Дифференциация доходов населения.
  5. E) формирование правительства из членов партии, располагающих большинством мест в Парламенте
  6. Актуальность и методология обеспечения безопасности жизнедеятельности. Характерные особенности современного производства, зоны формирования опасных и вредных факторов.
  7. Алгоритм автоматического формирования парных симметричных ключей шифрования-дешифрования открытых сообщений на рабочих станциях абонентов корпоративной системы.
  8. Анализ формирования и выполнения производственной программы
  9. Б) Формирование отечественной социологии права в советский период
  10. Басня изучается в жанровой специфике, образовательный процесс направлен на формирование системы читательских умений
  11. БИЛЕТ 5-6Поняття про організаційні форми навчання. Класифікація форм навчання природознавству.Класифік норм навч.природозн.
  12. Биологические предпосылки формирования агрессивности

Розрахунковий документ — це документ встановленої форми та змісту (касовий чек, товарний чек, розрахункова квитанція та ін.), який засвідчує факти продажу (повернення) товарів, надання послуг, отримання (повернення) грошових коштів. Розрахунковий документ може бути надрукований РРО чи заповнений від руки.

Загальним для всіх цих форм розрахункових документів є обов’язкова наявність у них реквізитів. Ця вимога дуже важлива, оскільки при відсуності хоча б одного з обов’язкових реквізитів документ не вважається розрахунком.

Перелік форм розрахункових документів включає:

· фіскальний касовий чек на товари (послуги), який повинен друкуватись РРО при розрахунках за продані товари (надані послуги);

· фіскальний касовий чек видачі засобів, який також друкуєтьсяРРО при розрахунках у випадку, коли покупцеві видаются гроші при поверненні товару;

· розрахункову квитанцію,бланк якої виготовленотипографським способом, а окремі реквізити можуть заповнюватись

вручну чи шляхом поставлення відповідного штампу при реєстрації розрахунків за продані товари (надання послуг), при видачі коштів покупцеві та ін.


Фіскальний касовий чек на товари (далі — касовий чек) — це розрахунковий документ, надрукований РРО при проведенні розрахунків за продані товари, форма № ФКЧ-1 (рис.2).

 

Харків ПП Немченко А.С.

Аптека «Панацея»

вул. Данилевського, 16

Фіск. Нефіск. чек

 

Хіміотерапевт. 1.15Б

Анальг. П. Запал 0.50Б

Анальг. П. Запал 0.50Б

ГРН. 2.05

Готівкою 2.05

4100 ОПР1 01 АТ 00121493

14-02-12 20: 01

Дякуємо Вам!

*** Фіскальний чек ***

Рис. 2. Фіскальний чек

Якщо РРО працює з цінами (тарифами), які включають ПДВ, то в касовому чеку друкується вартість кожного товару (послуги) з урахуванням ПДВ, якщо ні — вартість без врахування ПДВ.

Фіскальний касовий чек видачі коштів (форма ФКЧ-2) — це розрахунковий документ, надрукований РРО при проведенні розрахунків у випадку видачі розрахункових коштів покупцеві при поверненні товару.

Розрахункова квитанція (форма № РК-1) – це розрахунковий документ, бланк якого виготовлено друкованим способом, а окремі реквізити заповнюються від руки чи шляхом проштамповування при реєстрації розрахунків за продані товари чи при видачі коштів покупцеві у разі повернення товару і в інших випадках. Розрахункова квитанція (форма № РК-1) наведена на рис. 3. Вона складається з двох частин – корінця та відривної частини.

 

Серія ШААА № 207900 РК-1 Розрахункова квитанція Серія ШААА № 207900
  СПД
Сума розрахунку (грн., коп.)     у т.ч. за ставкою ПДВ 20% (сума) ІД ІПН
Найменування това- ру (послуги) Вартість о.в. ПДВ (%) Вартість
       
       
       
Сума розрахунку (грн., коп.)  
Розрахунок провів підпис дата

 

Рис.3.Розрахункова квитанція


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)