АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Перелізання через перешкоду висотою 1,5—3 м у вигляді тину

Читайте также:
  1. A) Самопроизвольный перенос вещества через мембрану за счет энергии сконцентрированной в каком-либо градиенте.
  2. A. на поглощении света свободными атомами, при пропускании пучка через слой пара
  3. NСерцевиною ринку єврокапіталів є європозики, які надаються через випуск єврооблігацій, тобто облігацій у євровалюті. Основна валюта єврооблігацій - долар США.
  4. PR через создание виртуальных групп
  5. VIII Через Сирию в Палестину
  6. Аналогичным образом находим, выставляем и фиксируем на правом луче другие опорные точки голограммы: через сутки, неделю, месяц, год, девять лет.
  7. Бар, який зазвичай працює в ночі , обслуговування здійснюється через офіціантів, комплектується бар, в основному, жіночим персоналом називають...
  8. Биофизика мембран. Транспорт веществ через биологические мембраны.
  9. Болезни животных, передающиеся человеку через молоко
  10. Боротьбі повалю Перикла, то він скаже, що не впав, через це виявиться переможцем і
  11. Будова і функції клітинних мембран. Транспорт речовин через мембрану.
  12. В России, как и в других странах, АМ действовала через благотворительность, используя гуманитарную помощь как отмычку к сердцам чиновников

Існує кілька способів подолання таких перешкод а) наступанням — учні з розбігу, відштовхнувшись однією ногою, іншою стають на перешкоду і зістрибують на протилежну сторону; б) опорою на груди — навалившись тілом на перешкоду і тримаючись руками, однієї за верхній край, іншою як можна нижче на іншій стороні перешкоди, ноги і тіло перекидають напротилежну сторону перешкоди; в) зачепом — взявшись руками за верхній край перешкоди, зачепитися ногою, вийти в упор і зіскочити на іншу сторону; г) силоміць — підтягуючись на руках якомога вище, ривком поставити одну руку в упор, потім іншу, вийти в упор і зіскочити на іншу сторону; д) з допомогою — за допомогою партнера дістати верхній край перешкоди, далі застосовувати кожної з перерахованих вище способів, крім наступання.

Вправи в метанні і ловінні сприяють розвитку сили, швидкості, спритності, координації рухів, окоміру й інших рухових здібностей. Метання предмету значно легше за координацією, ніж ловіння. При ловінні в короткий момент часу необхідно визначити напрямок і швидкість предмету, що летить, його обсяг і масу, особливості польоту і в залежності від цього вибрати спосіб.

Велике значення вправам у метанні і ловінні додавав П.Ф.Лесгафт. Він створив «школу м'яча», у якій розташував вправи в такий спосіб:

1. Кинути м'яч у підлогу і піймати;

2. Кинути м'яч нагору і піймати;

3. Кинути м'яч нагору, дати упасти на підлогу і піймати;

4. Кинути м'яч у стіну, дати упасти на підлогу і піймати;

5. Кинути м'яч у стіну і піймати його, не давши упасти на підлогу;

6. Кинути м'яч під кутом у підлогу, дати йому вдаритися в стіну, відскочити, упасти на підлогу, після чого піймати його;

7. Те ж, але піймати м'яч, не даючи йому упасти на підлогу;

8. Встати спиною впритул до стіни, кинути м'яч у стіну над головою, дати йому вдаритися об підлогу і потім піймати його;

9. Те ж, але піймати м'яч, не даючи йому упасти на підлогу;

10. Стоячи спиною до стіни (на невеликій відстані) кинути м’яч нагору в стіну, дати йому упасти на підлогу і з поворотом навкруги до стіни піймати м'яч, коли він відскочить від підлоги;

11. Те ж, але не даючи йому упасти на підлогу;

12. Піймати правою рукою м'яч, кинутий під ліву руку, що спирається об стіну;

13. Те ж лівою рукою під праву;

14. Піймати м'яч, кинутий з-під ноги, що спирається об стіну;

15. Те ж, але нога піднята без опори.

Дані вправи можна ускладнити, змінюючи умови ловіння, використовуючи додаткові рухи тілом або руками, виконуючи вправи вдвох, змінюючи темп тощо. Вправи в метанні і ловінні класифікують на метання на дальність, метання у ціль і у предмети що рухаються, підкидання і ловіння, перекидання, жонглювання. На дальність на уроках гімнастики кидання використовують дуже рідко, тому що це вид легкої атлетики.

Метання у ціль застосовується частіше, особливо в молодших класах. За ціль як правило використовують набивні м'ячі, булави, кеглі, обручі, різні мішені, намальовані на стінах або спеціальних щитах.

Велике прикладне значення мають метання у предмети що рухаються або, які раптово з'являються у цілі. Для цього можна використати два щити, за яких могли б розташуватися учні. Вони перекочують, перекидають або виставляють на час предмети для метання в ціль. Інші учні малими м'ячами намагаються у них потрапити. Ускладнення відбувається за рахунок швидкості пересування предметів, що з'являються, їхніх розмірів і тривалості їхнього перебування в поле зору тих що займаються.

Підкидання і ловіння виконуються з м'ячами (малими, середніми, великими, набивними), гімнастичними палицями, обручами тощо. Найбільш характерними вправами в підкиданні і ловінні м'ячів є кидки знизу, через голову, від грудей, під рукою, під ногою, від плеча, через спину однієї і двома руками, через голову, стоячи спиною до напрямку метання, між ногами нахилом уперед, затиснувши м'яч ступнями ніг у різних вихідних положеннях тощо. Підкидання і ловіння гімнастичних палиць і обручів можна виконувати однієї і двома руками, різними хватами, у різних площинах, з обертанням і без обертання.

Перекидання і ловіння виконуються малими і великими гумовими м'ячами, набивними м'ячами, обручами, гімнастичними палицями, скакалками тощо. Перекидання можна робити двома руками й однією, ногами, затискаючи м'яч між ступнями, у положенні лежачи і сидячи.

Жонглювання найбільш важкий вид метання і ловіння. Воно здійснюється індивідуально і з партнером двома і більше з використанням різних предметів.

Навчати метанню і ловінню потрібно як правою, так і лівою руками. Ускладнювати вправи можна шляхом: а) зміни маси предмету, форми предметів; б) збільшення кількості одночасно кинутих предметів; в) метання і ловіння однією рукою г) зміни вихідних положень (сидячи, лежачи тощо); д) поєднання метання і ловіння з іншими діями, рухами руками, ногами, перекидами, вправами в рівновазі.

Вправи у підніманні і перенесенні вантажу виконуються з предметами або із самими тими що займаються. За допомогою цих вправ розвивають силу, витривалість, координацію рухів, спритність, кмітливість, уміння ощадливо витрачати свої сили, відчуття колективізму.

Як приклад застосовуються наступні вправи:

1. Передача набивних м'ячів: а) у шерензі, приймаючимяч іпередаючи його далі; б) у колоні, передаючи м'яч збоку,або над головою, під ногами в стійці ноги нарізно.

2. Перенесення набивних м'ячів: а) у руках перед собою; б) збоку, утримуючи м'яч однією рукою; в) над головою і на голові.

3. Перенесення гімнастичних снарядів.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)