АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Оцінка результатів

Читайте также:
  1. II. Визнання та оцінка запасів
  2. II. Визнання та первісна оцінка запасів
  3. II. Визнання та первісна оцінка нематеріальних активів
  4. III. Визнання та первісна оцінка основних засобів
  5. III. Оцінка після первісного визнання та переоцінка нематеріальних активів
  6. IV. Оцінка вибуття запасів
  7. VII. Переоцінка та зменшення корисності основних засобів
  8. АКТИВІЗАЦІЯ ВПРОВАДЖЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ
  9. Аналіз і опрацювання результатів
  10. Аналіз і оцінка комерційного ризику
  11. Аналіз результатів
  12. Аналіз результатів

МЕТОДИКИ ДЛЯ ОЦІНКИ ОБРАЗНО-ЛОГІЧНОГО МИСЛЕННЯ

Методика «Пори року»

 

Ця методика призначена для дітей віком від 3 до 4 років. Дитині показують мал. 1 і просять, уважно глянувши на цей малюнок, сказати, яка пора року змальована на кожній частині і даного малюнка. За відведене на виконання цього завдання час – 2 хв. – дитина повинна буде не лише назвати відповідну пору року, але і обгрунтувати свою думку про нього, тобто пояснити, чому він так думає, вказати на ті ознаки, які, на його думку, свідчать про те, що на даній частині малюнка показано саме ця, а не яка-небудь інша пора року.

Оцінка результатів

10 балів   – за відведений час дитина правильно назвала і пов'язала всі малюнки з порою року, вказавши на кожній з них не менше двох ознак, що свідчать про те, що на малюнку змальована саме дана пора року (всього не менше 8 ознак по всіх малюнках).  
8-9 балів   – дитина правильно назвала і пов'язала з потрібними порами року всі малюнки, вказавши при цьому 5-7 ознак, підтверджуючих її думку, на всіх малюнках, разом узятих.  
6-7 балів   – дитина правильно визначила на всіх малюнках пори року, але вказав лише 3-4 ознаки, підтверджуючих його думку.  
4-5 балів   – дитина правильно визначила пору року лише на одному-двох малюнках з чотирьох і вказала лише 1-2 ознаки на підтвердження своєї думки.  
0-3 бали   – дитина не змогла правильно визначити жодної пори року і не назвала точно жодної ознаки (різна кількість балів, від 0 до 3, ставиться залежно від того, намагалася або не намагалася дитина це зробити).  

 

Висновки про рівень розвитку

10 балів – дуже високий.

8-9 балів – високий.

6-7 балів – середній.

4-5 балів – низький.

0-3 бали – дуже низький.

 

 
 

Мал 1. Картинки до методики «Пори року»



Методика «Кому чого бракує?»

 

Ця методика призначається для психодіагностики мислення дітей у віці від 3 до 4 років. Перед початком виконання завдання, включеного в дану методику, дитині пояснюють, що йому буде показаний малюнок (мал. 3), на якому зліва намальовані діти, кожному з яких чогось не вистачає. Те, чого їм бракує, намальовано окремо знизу на цьому малюнку.

Завдання, що отримують діти, полягає в тому, щоб якнайшвидше визначити, кому і чого не вистачає, назвати відповідних дітей і вказати ті предмети, яких їм бракує.

 

Оцінка результатів

10 балів   – час виконання завдання виявився меншим ніж 30 сек.  
8-9 балів   – час виконання завдання опинився в межах від 31 сек до 49 сек.  
6-7 балів   – час виконання завдання склав від 50 сек до 69 сек.  
4-5 балів   – час виконання завдання зайняв від 70 сек до 89 сек.  
2-3 бали   – час виконання завдання опинився в межах від 90 сек до 109 сек.  
0-1 бал   – час виконання завдання зайняв до 110 сек і вище.  

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)