АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Технологія Web-сервісів

Читайте также:
  1. CASE-технологія створення інформаційних систем
  2. Визначення категорії «технологія навчання». Технологія та методи навчання
  3. Еволюція поняття «педагогічна технологія».
  4. З ДИСЦИПЛІНИ «ЗАГАЛЬНІ ТЕХНОЛОГІЇ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ» РОЗДІЛ «ТЕХНОЛОГІЯ М’ЯСА І М’ЯСОПРОДУКТІВ
  5. ЗАГАЛЬНА ТЕХНОЛОГІЯ ОБРОБКИ ШКУР
  6. Легітимність політичної влади: сутність, технологія легітимності Веберата Хелда
  7. Лускою. Технологія приготування котлетної маси та напівфабрикатів з неї.
  8. Напрям «Інженерна механіка (спеціальність «Технологія машинобудування»)
  9. Напряму: 6.051701 «Харчова технологія та інженерія»
  10. Обслуговуючий технологічний цикл: технологія бронювання туристських послуг та форми співробітництва тур операторів з партнерами, розробка технологічної документації.
  11. Організація і технологія продажу окремих груп продовольчих і непродовольчих товарів.
  12. Політичні рішення і технологія їх реалізації

Web-сервісна технологія являє собою універсальну технологію зв’язування різнорідних інформаційних систем. Виділяють чотири категорії Web-сервісів:

· consumer oriented - сервіси, призначені для використання кінцевими користувачами (зазвичай для доступу до контенту або передачі з користувацьких робочих місць невеликих об’ємів інформації);

· business oriented - сервіси, що реалізують бізнес-процеси;

· system oriented - сервіси, що реалізують системні функції (оцінка продуктивності, моніторинг безпеки і т.ін.);

· device oriented - сервіси, що забезпечують доступ до пристроїв.

Сучасний ринок Web-сервісів розділений на дві частини:

· web services application - доступ до розподілених додатків;

· middleware and tools - інфрастуктура, що дозволяє користувачам створювати і виконувати власні Web-додатки.

Розвиток технологій Web Services розпочався приблизно з 2000-го р., коли з’явились описи перших WS-стандартів. Регуляторну роль у процесі розвитку WS-стандартів відіграють консорціум World Wide Web (W3C, http://www.w3.org) - міжнародна організація, що здійснює підтримку і координацію розробок стандартів і протоколів в області WWW, та організація з просування стандартів у галузі структурованої інформації OASIS (Organization for the Advancement of Structured Information Standards).

До даного часу розроблено цілу систему WS-стандартів, структура якої подана на рис. 7.19.

Основу структури WS-технологій складають базові стандарти - SOAP (Simple Object Access Protocol) для обміну даними між системами, WSDL (Web Services Description Language) для опису програмних інтерфейсів сервісів і UDDI (Universal Description Discovery & Integration) для збереження й одержання за запитом WSDL-описів. Над ними розташовуються прошарки управління безпекою, обміном повідомленнями, керування контекстом, координації, керування транзакціями. Вищі рівні ієрархії WS-технологій займають прошарки оркестровки (Orchestration) і хореографії (Choreography). Термін "оркестровка" використовується протягом останніх 6 років для позначення задач керування бізнес-процесами. Термін "хореографія" з’явився пізніше і також належить до проблематики автоматизації бізнес-процесів, але при цьому переважає акцент на інтеграцію різнорідних додатків, і зокрема, на включення в процес дій персоналу.

 

 

 
 

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)