АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Ознайомлення із роботою по розгляду звернень громадян

Читайте также:
  1. III. Розгляд звернень та повідомлень з приводу жорстокого поводження з дітьми або загрози його вчинення
  2. IХ. Особливості провадження у справах про порушення правил дорожнього руху іноземцями та особами без громадянства
  3. Адміністративно-правовий статус громадян: поняття, ознаки, елементи та види.
  4. Визначальні риси контексту громадянського суспільства в Україні
  5. Відкладання судового розгляду, перерва у судовому засіданні.
  6. Вопрос Поняття та підстави залишення позову без розгляду.
  7. Вопрос Правовий статус громадянина-підприємця
  8. Гарантії прав і свобод людини і громадянина в Україні
  9. Глава 5 Громадянство Української РСР. Рівноправність громадян
  10. Глава 6 Основні права, свободи і обов'язки громадян Української РСР
  11. Графік виходу на роботу.Ознайомлення з приміщенням бару.Організація робочого місця бармена.Особиста підготовка бармена.Конструкція барної стійки базового підприємства.
  12. Громадяни підприємці як суб’єкти господарських правовідносин

04 липня я ознайомився із роботою по розгляду звернень громадян. Розгляд звернень громадян в Красилівській міській раді відбувається відповідно до вимог Закону України “Про звернення громадян” від 02 жовтня 1996 року (із змінами), який регулює питання практичної реалізації громадянами України наданого їм Конституцією України права вносити в органи державної влади, об'єднання громадян відповідно до їх статуту пропозиції про поліпшення їх діяльності, викривати недоліки в роботі, оскаржувати дії посадових осіб, державних і громадських органів. Закон забезпечує громадянам України можливості для участі в управлінні державними і громадськими справами, для впливу на поліпшення роботи органів державної влади і місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, для відстоювання своїх прав і законних інтересів та відновлення їх у разі порушення.

Звернення громадян надходять до Красилівської міської ради та її виконавчого комітету в письмовій або усній формі у вигляді пропозицій, зауважень, заяв, клопотань і скарг. Всі звернення громадян приймаються, обліковуються, реєструються в день їх подання або надходження в журналі встановленої форми. Конверти в яких надійшли листи зберігаються із пропозиціями, заявами, скаргами. На кожне звернення формується окрема справа, яка комплектується в обкладинку і їй присвоюється номер.

Звернення розглядаються і вирішуються у термін не більше 1 місяця від дня їх надходження, а ті, які не потребують додаткового вивчення, - невідкладно, але не пізніше 15-ти днів від дня їх отримання. Якщо в місячний термін вирішити порушені у зверненні питання неможливо, керівник або його заступник встановлюють необхідний термін для його розгляду, про що повідомляється заявнику. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у зверненні, не може перевищувати 45 днів. Звернення громадян, які мають встановлені законодавством пільги, розглядаються у першочерговому порядку.

Відповіді на звернення громадян надсилаються на бланках міської ради та виконавчого комітету і реєструється у відповідному журналі. У відповіді повинно бути вказано:

- хто розглядав звернення (посадові особи, комісії, депутати та ін.);

- якщо факти безпосередньо перевірялися на місці – відзначити;

- чи звертався громадянин в місцеві органи самоврядування раніше і що викликало повторні звернення;

- викласти суть справи;

- дати оцінку встановленим фактам;

- чи правомірні вимоги заявника з посиланням на діюче законодавство;

- яке прийнято рішення, чому саме, при необхідності вказуються конкретні строки його реалізації;

- якщо при перевірці встановлено порушення діючого законодавства,

зловживання з боку посадових осіб – зазначається вжиті заходи на їх усунення;

- в якій формі прийнято рішення;

- вказується наявність додатків, кількість аркушів.

Листа підписує міський голова чи його заступник. Якщо було персональне доручення, то відповідь підписує та посадова особа, якій доручалося розглянути звернення. В кінці бланка вказується прізвище та ініціали виконавця, його телефон.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)