АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Податок на прибуток. Об’єкт оподаткування: прибуток, який визнач

Читайте также:
  1. А. Підвищення податку на прибуток
  2. АКЦИЗНИЙ ПОДАТОК
  3. Аудит визначення валових доходів, балансового прибутку (збитку), розрахунку податку на прибуток
  4. Визначите, як динаміка коефіцієнта оборотності впливає на прибуток підприємства.
  5. Екологічний податок
  6. Екологічний податок.
  7. Екологічний податок. Платники, об’єкт і база оподаткування. Ставки податку. Порядок обчислення та строки сплати податку.
  8. ЕКОЛОГІЧНИЙ ПОДАТОК: ПЛАТНИКИ, ОБ’ЄКТИ, СТАВКИ, ПОРЯДОК ОПЛАТИ ТА ЗВІТНОСТІ
  9. Замовники, за дорученням яких виробляються підакцизні товари (продукція) з давальницької сировини, сплачують податок виробнику.
  10. Земельний податок в населених пунктах
  11. Капітал . Витрати виробництва і прибуток.
  12. Мито – це непрямий податок, яким обкладаються товари, що перетинають державні кордони.

Об’єкт оподаткування: прибуток, який визнач. шляхом зменшення суми валового доходу зв. періоду на суму валових витрат та АВ. Суб’єкт оподаткування: фізичні і юридичні особи (резиденти та нерезиденти).

Ставка податку: 25%. Податок сплачується до бюджету не пізніше 20 числа місяця, наступного за звітним кварталом.

 

Оподаткування малого підприємництва

Для суб’єк­тів малого було запроваджено спрощену систему оподаткування, обліку та звітності підприємництва: фізичних осіб, які займаються підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи, і кількість осіб, які перебувають у трудових відносинах з такою особою, включаючи членів її сім’ї, за рік не перевищує 10 осіб і обсяг виручки яких від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) не перевищує 500 тис. грн.; юридичних осіб — суб’єктів підприємницької діяльності будь-якої організаційно-правової форми та форми власності, в яких за рік середньооблікова чисельність працюючих не перевищує 50 осіб і обсяг виручки яких від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) не перевищує 1 млн грн.Існують особливості у нарахуванні і сплаті єдиного податку для юридичних і фізичних осіб.Ставка єдиного податку для суб’єктів підприємницької діяльності — юридичних осіб встановлюється в розмірі 6% обсягів виручки від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), якщо сплачують ПДВ, і 10%, якщо не сплачують ПДВ.

 

Збори та цільові відрахування

До основних цільових зборів відносяться наступні:

Збір на обов’язкове державне пенсійне страхування ставка-32% від об’єкта оподаткування. Для підприємств, де працюють інваліди, ставку збору диференційовано. На заробітну плату інвалідів збір нараховується у розмірі 4%. Збір на обов’язкове соціальне страхування.

У складі загального нормативу 1,5% становить збір на обов’язкове соціальне страхування на випадок безробіття. Внески до Державного інноваційного фонду. Для формування вказаного фонду підприємства, об’єднання, організації здійснюють спеціальні відрахування у розмірі 1% від обсягу реалізації продукції (робіт, послуг) за вирахуванням ПДВ і акцизного збору. Відрахування на фінансування дорожнього господарства; Відрахування коштів підприємств і організацій; Збір від продажу паливно-мастильних матеріалів; Відрахування доходів від експлуатації автомобільного тран­спорту.

 

Непрямі податки

Непрямі податки - податки на продаж, з обігу, на додану вартість, на продаж цінних паперів, на переказ коштів за кордон, на дарування і успадкування, на передачу власності, на матеріально-технічні запаси та обладнання, на монопольне право та привілеї, а також акцизи, гербові збори, прикордонні збори та всі інші податки (збори), крім прямих податків і податків з імпорту. Слід відмітити, що подібне визначення є чисто юридичним і дещо обмеженим з точки зору економічної теорії, однак саме воно використовується у вітчизняному законодавстві. В світовій практиці існують три види непрямих податків: акцизи, фіскальна монополія і мито. Hині в Україні стягуються акцизи, мито та податок на додану вартість. Акцизи - це непрямі податки, які встановлюються у вигляді надбавки до ціни. Бувають специфічні та універсальні акцизи. Також акцизи поділяють на фіксовані та пропорційні. Фіксовані - встановлені на одиницю товару в грошовому вираженні, пропорцій - як відсоток до обсягів реалізації. Фіскальна монополія - це прибуток держави від реалізації монополізованих державою товарів. При частковій монополії держава монополізує або тільки процес ціноутворення, або ціноутворення і виробництво певних видів товарів, або ціноутворення і реалізацію. При повній монополії держава залишає за собою виключне право на виробництво і реалізацію окремих товарів за встановленими нею цінами.Мито встановлюється при переміщенні товарів через митний кордон держави, тобто при ввезенні, вивезенні або транспортуванні транзитом. На відміну від інших непрямих податків стягнення мита має на меті не стільки фіскальні потреби держави, скільки формування раціональної структури експорту і імпорту. В залежності від мети введення розрізняють такі види мита: статистичне, фіскальне, протекціоністське, антидемпінгове, преференційне, зрівняльне.

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)