АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Представлення класів і об’єктів на діаграмі

Читайте также:
  1. Вивчення рівнів вихованості учнів ІV – ІХ класів
  2. Дана робота може бути використана класними керівниками 5-11 класів загальноосвітніх шкіл.
  3. Класифікація об’єктів та її правове значення.
  4. Класифікація хімічно небезпечних об’єктів. Причини та медико-санітарні наслідки аварій на хімічно небезпечних об’єктах (ХНО).
  5. КОРОТКА ХАРАКТЕРИСТИКА ДЖЕРЕЛ І ОБ’ЄКТІВ ВПЛИВУ НА НАВКОЛИШНЄ СЕРЕДОВИЩЕ.
  6. Особливості спектральних характеристик об’єктів
  7. Порівняльна х-ка класів війчасті черви та сисуни
  8. Рівні сформованості писемного мовлення учнів експериментальних класів.
  9. Розділ ІІ. Утворення та рух відходів І-ІІІ класів небезпеки
  10. Розподіл об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО по регіонам світу
  11. Рухливі ігри для учнів молодших класів (вибіркові)

Клас - це основний будівельний блок ПС. Це поняття присутній і в ГО мовах програмування, тобто між класами UML і програмними класами є відповідність, що є основою для автоматичної генерації програмних кодів або для виконання реінжинірингу. Кожен клас має назву, атрибути та операції. Клас на діаграмі показується у вигляді прямокутника, розділеного на 3 області. У верхній міститься назва класу, в середній - опис атрибутів (властивостей), у нижній - назви операцій - послуг, що надаються об'єктами цього класу.



Рисунок 10. Графическое изображение класса.

 

Клас може не мати примірників або об'єктів. У цьому випадку він називається абстрактним класом, а для позначення його імені використовується курсив. В UML прийнято загальну угоду про те, що будь-який текст, що відноситься до абстрактного елементу, записується курсивом. Дана обставина є семантичним аспектом опису відповідних елементів мови UML.

Якщо необхідно явно вказати до якого пакунку належить той чи інший клас, то використовується символ роздільник подвійне двокрапка «::». Синтаксис рядка імені класу в цьому випадку буде наступний: <пакунок>:: <імя_класса>. Наприклад, якщо визначено пакет з ім'ям «Банк», то клас «Рахунок» в цьому банку може бути записаний у вигляді: «Банк:: Рахунок».

Об'єкт (object) є окремим екземпляром класу, який створюється на етапі виконання програми. Він має своє власне ім'я і конкретні значення атрибутів. У силу самих різних причин може виникнути необхідність показати взаємозв'язки не тільки між класами моделі, а й між окремими об'єктами, що реалізують ці класи. У такому випадку може бути розроблена діаграма об'єктів, яка, хоча і не є канонічною в метамоделі мови UML, але має самостійне призначення.

Для графічного зображення об'єктів використовується такий же символ прямокутника, що і для класів. Відмінності проявляються при вказівці імен об'єктів, які обов'язково підкреслюються. При цьому запис імені об'єкта представляє собою рядок тексту «ім'я об'єкта: ім'я класу», розділену двокрапкою. Ім'я об'єкта може бути відсутнім. У цьому випадку передбачається, що об'єкт є анонімним. Відсутнім може і ім'я класу. Тоді вказується просто ім'я об'єкта. Атрибути об'єктів мають конкретні значення.

 

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)