АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вимоги під час проведення навчання з біології

Читайте также:
  1. B. Проведення ревізії ротової порожнини за допомогою ручного відсмоктувача
  2. I. Навчання грамоти
  3. АДРЕСА ОРГАНІЗАЦІЙНОГО КОМІТЕТУ ТА МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ КРУГЛОГО СТОЛУ.
  4. Активне соціально-психологічне навчання у процесі формування професійної компетентності фахівця.
  5. Аналіз уроку біології
  6. Антропометричні дослідження дітей різного віку та особливості їх проведення
  7. Белл-ланкастерська система взаємного навчання.
  8. Варіанти контрольних робіт для студентів заочної форми навчання
  9. Види навчання. Особистісно-орієнтовне начання.
  10. Визначити, які вимоги ставляться до суддів
  11. Використання дистанційної форми навчання під час навчання учнів з обмеженими можливостями життєдіяльності
  12. Використання результатів роботи внутрішніх аудиторів в процесі проведення аудиту фінансової звітності.

Вимоги безпеки перед початком роботи

ü Чітко визначати порядок і правила безпечного проведення досліду.

ü Звільнити робоче місце від усіх не потрібних для роботи предметів і матеріалів.

ü Перевірити наявність і надійність посуду, приладів та інших предметів, необхідних для виконання завдання.

ü Починати виконувати завдання тільки з дозволу вчителя.

ü Виконувати тільки ту роботу, що передбачена завданням або доручена вчителем.

Вимоги безпеки під час роботи.

ü Користуючись скальпелями, ножицями, препарувальним голками, не спрямовувати різальні або загострені частини цих інструментів на себе і на своїх товаришів, щоб уникнути поранень.

ü У разі використання спиртівки гасити полум’я, накриваючи спеціальним ковпаком; ніколи не виймати зі спиртівки пальник з ґнітом після її запалювання; не запалювати одну спиртівку від іншої – усе це загрожує пожежею. Працюючи зі спиртівкою, берегти одяг і волосся від спалахування.

ü Під час виконання робіт, у процесі яких нагрівають рідини в пробірках, закріплювати їх у затискачах штатива або тримачах пробірок.

ü Під час нагрівання не спрямовувати отвір пробірки на себе або на тих, хто поруч, щоб уникнути опіків.

ü Нагрівати горючі рідини тільки на водяній бані.

ü Використовуючи кислоти або луги, наливати їх тільки в скляний посуд. Не доливати воду в кислоту, а, навпаки, кислоту вливати у воду.

ü У разі використання порошкоподібних хімічних речовин набирати їх тільки спеціальною ложкою (неметалевою), не торкаючись до порошків руками. Пам’ятайте, що майже всі ці речовини отруйні. Те саме стосується добрив, які використовуються для підживлення кімнатних рослин.

ü Усі рідини, що залишаються після проведення лабораторних занять з використанням хімічних речовин, зливати в спеціально призначені банки і склянки.

ü Обережно поводитися зі скляним посудом. Якщо він розбився, не збирати уламки руками, а змітати їх щіткою в призначений для цього совок.

ü Виготовляючи препарати для розглядання їх під мікроскопом, дуже обережно брвти покривне скельце великим і вказівним пальцями правої руки за краї, розміщувати його паралельно предметному склу, яке необхідно тримати в лівій руці, у безпосередній близькості до нього, а потім випустити скельце з пальців, щоб воно вільно лягло на препарат.

ü У випадку пошкодження електричного обладнання та проводів (іскріння, коротке замикання, понаднормовий нагрів ізоляції проводів) вимкнути електромережу до приведення її в безпечний стан.

Вимоги безпеки після закінчення роботи.

ü Прибрати робоче місце, здати навчально-наочні посібники та приладдя.

ü Після закінчення практичних занять обов’язково ретельно помити руки з милом.

Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях.

ü У разі виникнення пожежі або загоряння необхідно: - вивести учнів з приміщення; - повідомити пожежну охорону; - вимкнути електромережу; - зачинити вікна і двері, щоб вогонь не поширювався до сусіднього приміщення; - приступити до ліквідації осередка вогню, при цьому легкозаймисті та горючі рідини і електропроводку слід гасити піском, вогнетривким покривалом, порошковим вогнегасником; знеструмлену електропроводку можна гасити водою або будь-якими наявними вогнегасниками.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)