АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Визначити, які вимоги ставляться до суддів

Читайте также:
  1. Визначити, які з наведених платежів належать до прямих податків.
  2. Вимоги безпеки при виконанні робіт на повітряних лініях (робота на опорах)
  3. ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ТА ОХОРОНИ ДОВКІЛЛЯ, УТИЛІЗУВАННЯ
  4. ВИМОГИ ДО БЕЗПЕКИ АВТОМОБІЛЬНОГО ТРАНСПОРТУ
  5. Вимоги до виконання індивідуального навчально-дослідного завдання.
  6. Вимоги до використання методу проектів
  7. Вимоги до документів
  8. Вимоги до емоційно-вольової сфери
  9. Вимоги до залу лікувальної фізичної культури
  10. ВИМОГИ ДО ЗВІТУ
  11. Вимоги до змісту наукових робіт

Вступ

У підготовці високопрофесійних кадрів практика, яку студенти проходять в реальних умовах відіграє значну роль. Практика дає студенту можливість остаточно переконатися в правильності зробленого ним вибору. Під час її проходження він може перевірити свої знання здобуті в університеті, а також отримати досвід в спілкуванні з іншими людьми. Зрозуміло, як таких серйозних завдань студент не отримає, але в будь-якому випадку він буде розуміти з чим йому доведеться зіткнутися. Якщо він зможе проявити неабиякий потенціал до роботи, та зарекомендувати себе як старанного, добросовісного працівника, то є можливість після закінчення університету отримати вакансію в цьому місці. Таким чином практика це важливий елемент в навчанні студента, яка закріплює поверхневе розуміння матеріалу і дає більш чітке уявлення про інформацію почуту на лекції.

 

Основна частина

Одне з головних завдань під час проходження практики було відвідання судових засідань. Як для мене (особи, яка до цього моменту не була на судових засіданнях) – було доволі цікаво. Виходячи зі спостережень, розгляд справ встановлюється на принципах змагальності та публічності. Справи проваджуються шляхом послідовно вчинюваних судом і учасниками процесу процесуальних дій. Як відомо, таких дій чотири:

1) підготовка

2) розгляд справи по суті

3) судові дебати

4) постановлення та оголошення рішення

Перша частина має підготовчий характер, тобто суддя відкриває розгляд справи, оголошує яка справа розглядається, встановлює хто є позивач та відповідач.

Друга частина судового розгляду – з’ясування фактичних обставин. Суддя оголошує підстави спору, предмет вимог, розмір, обґрунтування. Далі дається слово відповідачу, який заперечуває свою вину, обґрунтовує, та надає докази. Далі проходить допит свідків під час якого встановлюється особа, вік, чим займається, з’ясовується відношення до даної справи, які стосунки із сторонами по справі має свідок, а також попереджають про кримінальну відповідальність свідка.

Третя частина судового засідання – судові дебати. Вона складається з промов сторін. Першому надається слово позивачеві та його представникові, потім відповідачу та його представникові і в кінці надається слово третім особам. Також потрібно зазначити, що прокурор виступає першим незалежно від того, чи він порушив справу чи ні.

 

 

Четверта частина судового засідання - постановлення і оголошення рішення.

Суди ухвалюють рішення іменем України негайно після закінчення судового розгляду. Рішення суду ухвалюється, оформлюється і підписується в нарадчій кімнаті суддею, а в разі колегіального розгляду - суддями, які розглядали справу. Ухвали, постановлені в судовому засіданні, оголошуються негайно після їх постановлення.

 

Визначити, які вимоги ставляться до суддів

Кодекс професійної етики судді, затверджений 24 жовтня 2002 p. V з'їздом суддів України, визначає такі вимоги до судді, як бути прикладом законослухняності, неухильно додержувати присяги і завжди поводитись так, щоб зміцнювати віру громадян у чесність, незалежність, неупередженість та справедливість суду. Весь судовий процес суворо регламентовано процесуальним законодавством, і суддя не має права відступати від його вимог. Керуючи судовим засіданням, суддя повинен спрямовувати судовий розгляд на реальне забезпечення здійснення сторонами їх прав, усувати все те, що не відноситься до розгляду справи, та забезпечувати належний виховний рівень судового процесу. З його боку неприпустимі недоречні репліки, узагальнюючі висновки, упереджене ставлення до учасників процесу.

Після надходження кримінальної справи суддя зобов'язаний вивчити її матеріали, у відповідності з кримінально-процесуальним законодавством провести попередній розгляд справи і за наявності достатніх підстав для розгляду її в судовому засіданні призначити справу до судового розгляду та підготувати її до розгляду в судовому засіданні.

Крім перелічених вище повноважень, на суддю місцевого суду можуть бути покладені й інші службові повноваження, які випливають з його службового становища. Наприклад, аналіз стану судимості у районі (місті); вивчення

 

 

судової практики розгляду судом окремих категорій справ; аналіз якості та строків виготовлення протоколів судових засідань; вивчення діяльності окремих напрямів роботи суду (звернення судових рішень до виконання, облік та зберігання речових доказів, робота зі скаргами і заявами громадян тощо).

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)