АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вимоги до залу лікувальної фізичної культури

Читайте также:
  1. Архаїчні джерела української культури
  2. БРАТСТВА І РОЗВИТОК КУЛЬТУРИ
  3. Братства та їх роль в обороні української культури від асиміляції у ХVІ – першій половині ХVІІ століття.
  4. Взаємодія та взаєморозуміння в контексті етики та культури
  5. Визначити, які вимоги ставляться до суддів
  6. Вимоги безпеки при виконанні робіт на повітряних лініях (робота на опорах)
  7. ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ТА ОХОРОНИ ДОВКІЛЛЯ, УТИЛІЗУВАННЯ
  8. ВИМОГИ ДО БЕЗПЕКИ АВТОМОБІЛЬНОГО ТРАНСПОРТУ
  9. Вимоги до виконання індивідуального навчально-дослідного завдання.
  10. Вимоги до використання методу проектів
  11. Вимоги до документів
  12. Вимоги до емоційно-вольової сфери

 

Загальні вимоги до залу: підлога повинна бути рівна, тепла, щільна і така, що не чинить опір ударам; мати неслизьку і зручну для очищення поверхню. На підлозі повинні лежати килими. Підлога повинна легко митися, а також варто передбачати прибирання за допомогою пилососів. Стіни повинні відповідати вимогам шумо- і теплозахисту; підлягати легкому прибиранню і миттю; мати обрамлення, що виключає можливість поглинання або осадження отруйних речовин, колір інтер'єрів повинен відповідати вимогам технічної естетики, батареї повинні бути в нішах під вікнами та закриті захисними сітками або гратами. Для повітрообміну обов’язкова наявність витяжної вентиляції з подачею повітря на одну людину, що займається, не менше 80м3 за г. До складу залу ЛФК повинні входити допоміжні приміщення: роздягальна, туалет, кімната для викладачів ЛФК.

Мікрокліматичні умови характеризуються такими показниками:

- температура повітря (оптимальна величина в холодний період 19-21°С, у теплий період 21-23°С; припустима величина в холодний період верхня границя 21-23°С, нижня 12-15°С; у теплий період верхня границя 27-29°С, нижня границя 17-18°С);

- відносна вологість повітря (оптимальна величина в холодний і
теплий період 60-40%; припустима величина в холодний період -
75%, у теплий - 65% при температурі 26°С);

- швидкість руху повітря (оптимальна величина в холодний період
0,2 м/с; у теплий - 0,3 м/с; припустима величина в холодний період не
більше 0,3 м/з, у теплий 0,4-0,2 м/с.

Освітлення - зал повинний мати пряме природне освітлення (вікна) і штучне освітлення - лампи розжарювання. Норма для залу ЛФК: штучне освітлення не менше 300 лк. Природне освітлення КПО верхнє - 4%, бічне - 1,5%.

Вимоги пожежної безпеки - зал ЛФК повинен відповідати вимогам пожежної безпеки і бути оснащений первинними засобами вогнегасіння згідно НАПБ А.01.001-2004 «Правила пожежної безпеки в Україні».

Одяг, взуття - одяг і взуття в людей, що займаються, повинні бути легкими, спортивна, зручна, відповідати гігієнічним вимогам.

Вимоги до спортивного інвентарю - до спортивного інвентарю повинні входити: шведська стіна, тренажери, обручі, гімнастичні стінки, м'ячі, стрічки, робочі лави, стільці, стіл. Спортивний інвентар повинний бути в робочому стані і відповідати всім необхідним вимогам [42].

Загальні положення:

1.1. При надходженні на роботу працівник проходить вступний і первинний інструктаж по охороні праці, це підтверджується своїм підписом у контрольному листі проходження інструктажу з охорони роботи.

1.2. Застосовувати спеціальний одяг, спеціальне взуття й інші способи індивідуального захисту по застосуванню і не виносити них за границі госпіталю.

1.3. Не допускати на робоче місце осіб, що не мають відносини до виконання роботи.

1.4. Уміти надати долікарняну допомогу постраждалим працівникам.

1.5. Виконувати тільки ту роботу, по якій пройшов навчання, інструктаж про охорону роботи і допущений начальником відділення.

1.6. Виконувати вимоги знаків безпеки.

1.7. Доповісти керівнику відділення про несправності спортивного устаткування кабінету ЛФК (розбита арматура світильників, відкритий або зламаний електророзподільний щит) і інших порушеннях вимог безпеки, а також про нещасні випадки на ділянці роботи кабінету ЛФК.

Вимоги безпеки перед початком роботи - перед початком роботи інструктор повинний:

- одержати інструктаж про охорону роботи (зав. кабінетом) при виконанні нових видів робіт і зміни умов роботи;

- одягти спеціальний одяг і інші встановлені для даного виду робіт способи індивідуального захисту;

- упорядкувати робоче місце, забрати всі предмети, що заважають роботі, спортивне устаткування розмістити у встановленому місці, зручного і безпечному для користування, порядку;

- перевірити наявність і справність спортивних снарядів, який обладнані кабінет ЛФК;

- включити місцеве висвітлення і перевірити справність вентиляції;

- повідомити зав. відділенням ЛФК про всі замічені несправності і без його вказівок не приступати до роботи.

Вимоги безпеки під час виконання роботи - інструктор повинен:

- виконувати постійний контроль за справністю устаткування, приділяти особливу увагу на наявність і справність спортивного інвентарю кабінету ЛФК не застосовувати несправне устаткування;

- тримати в порядку і чистоті місце;

- бути уважним, не відволікатися і не відволікати інших.

- у випадку поганого самопочуття інструктор повинний припинити роботу, привести робоче місце в безпечний стан, звернеться по допомогу до лікаря.

Вимоги безпеки після виконання роботи - інструктор повинен:

- упорядкувати робоче місце (очистити від бруду і пилу устаткування й інструменти, зібрати і скласти у встановлене місце інвентар і пристосування);

- виключити вентиляцію і висвітлення;

- повідомити зав. ЛФК про всі несправності, що були замічені в процесі роботи;

- зняти в гардеробі спеціальний одяг, забрати неї в шафу закритого типу;

- дотримувати критерій особистої гігієни: вимити перед відходом руки з милом або прийняти душ.

Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях - при помічених несправностях застосовуваного устаткування. інвентарю або при виникненні аварійної ситуації під час роботи інструктор повинен:

- закінчити роботу;

- попередити працюючих про небезпеку;

- терміново попередити начальника відділення і приймати міри по
запобіганню аварійної ситуації, а також розслідування її з метою розробки протиаварійних заходів;

- робити запобігання самих невідкладних несправностей із твердим виконанням вимог безпеки, викладених в інструкції про охорону праці;

- при нещасних випадках з людьми надати їм першу медичну допомогу, терміново довести до відома начальника відділення, зберегти обстановку при якій стався нещасливий випадок [43].

Відповідальність працюючих за порушення вимог інструкції - працюючий, котрий порушив інструкцію про охорону праці, може бути притягнутий до дисциплінованої відповідальності до «Правил внутрішнього трудового розпорядку», а якщо ці порушення зв'язані з ушкодженням майнового збитку підприємства, що працює несе матеріальну відповідальність у встановленому порядку.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)